Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czołem Koledzy,
debiutuję na forum,więc proszę o wyrozumiałość w razie nie dotrzymania standardów.
Jestem psczelarzem z Mazur i chce kupić l200 do tyrania po lasach i łąkach.Stąd budżet nie imponujacy-ok40-45 tys.Pojutrze mam jechac 500 km,by zakupić umówione auto.Delikatnie rzecz ujmując słąbo znam się na samochodach.Stąd serdeczna prośba o opinię n/t wybranego auta.Moze wrecz ktoś je widział?link:
https://www.otomoto.pl/oferta/mitsubishi-l200-2-5-diesel-136-km-zarejestrowany-4x4-130-tys-przebieg-ID6DFiVW.html

vin: MMCCNKB40AD015341
będę bardzo wdzięczny za każdą radę/sugestię.Na co zwrócić uwagę,co i gdzie można sprawdzić po vin.
Pozdrawiam na przywitanie
Andrzej

Opublikowano

Nie znasz, to nie jedź sam.

Albo weź kogoś ogarniętego w tych autach, albo znajdź gdzieś na miejscu dobry warsztat lub nawet ASO Mitsubishi.

W ponad 10 letnim roboczym aucie, ściągniętym z Francji kupa może siedzieć dosłownie wszędzie

F150 302 V8 4x4 - sprzedany 😞

Escalade 6.2😍

Opublikowano
10 minut temu, Kuba M. napisał:

Nie znasz, to nie jedź sam.

Albo weź kogoś ogarniętego w tych autach, albo znajdź gdzieś na miejscu dobry warsztat lub nawet ASO Mitsubishi.

W ponad 10 letnim roboczym aucie, ściągniętym z Francji kupa może siedzieć dosłownie wszędzie

i   to jest to  10 latek i kupa...  moze byc  ja kupiłem w tej cenie 35latka i kupy nie znalazłem  ale wiem na co sie pisałem. 

sorki ze nie na temat pozdrawiam

Opublikowano

Śmiem twierdzić, że po rówieśnikach Twojego Efa użytkowanych zgodnie z przeznaczeniem, to już tak od dwudziestu lat nie ma najmniejszego śladu😁😁

Escalade 6.2😍

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 4.03.2021 o 09:32, Andrzej333 napisał:

Jako,że sezon pszczelarski tuż,pali mi sie juz przy tyłku z zakupem taczki.20 km ode mnie pojawiła się opcja:
https://www.otomoto.pl/of...3-ID6DzDia.html
Generalnie,jako,że zielonym w temacie motoryzacji,podjąłem decyzję,że auto musi być polskie,najlepiej od pierwszego właściciela.Musi być tez faktura vat 23%.
Fajnie,ale okazało się,że na teraz tylko dwa pickapy spełniają powyzsze założenia w budżecie do 55 000.Drugi to:
https://www.otomoto.pl/of...ml#gallery-open

przyznam,że dotychczas jakoś nie rozważałen navary,ale,że wybór przy moich założeniach niewielki navara wskoczyła do grupy docelowej.
Co byście wybrali?No poradzcie w wolnym czasie... :)13 

Opublikowano

Twoje linki nie "robią"

Co do navary, początkowo też brałem ją pod uwagę, ale ciężko o benzyniaka - chyba że w wersji USA jako Frontier z fajnym 4.0. Jednak sporo naczytałem się o korozji ramy i przypadkach łamania się tych samochodów - a rama to akurat u mnie ma być solidna, resztę da się zrobić

moja stajnia 🙂 :Dodge Durango Citadel [EZH], Audi Q5 [CAEB], Audi A3 [CNT],  Astra Bertone [Z22SE], Skoda Favorit [136]

• Administrator
Opublikowano

Tak mała odległość że czystej ciekawości pojechałbym zobaczyć jak to wygląda nie mając pojęcie o mechanice 😉

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

GRUPA SPEED CAR

Multiagencja Ubezpieczeniowa

Opublikowano
W dniu 14.03.2021 o 08:54, Mecenas napisał:

Tak mała odległość że czystej ciekawości pojechałbym zobaczyć jak to wygląda nie mając pojęcie o mechanice 😉

A byłem,byłem.Ogledziny trwały 15 sekund:przywitanie się,moje pytanie o wizytę w ASO,odmowa właściciela,pożegnanie🙂

Ogłoszenie znikn,eło za chwilę po mojej wizycie,stąlink nie robi:-)

Z braku opcji zakupowych,rozważam już szersze spectrum opcji.Najnowsza,jesli raczycie spojrzeć na zacne silverado:

https://allegrolokalnie.pl/oferta/chevrolet-silverado-5-3-4x4

i tu pytanie,czy ktoś wie,jak w krótkiej pace jest z podróżowaniem pasażera na środkowej kanapie/podłokietniku?Przeciez nie ma pasa....prawnie chyba średnio?

Opublikowano
13 minut temu, Andrzej333 napisał:

A byłem,byłem.Ogledziny trwały 15 sekund:przywitanie się,moje pytanie o wizytę w ASO,odmowa właściciela,pożegnanie🙂

Ogłoszenie znikn,eło za chwilę po mojej wizycie,stąlink nie robi:-)

Z braku opcji zakupowych,rozważam już szersze spectrum opcji.Najnowsza,jesli raczycie spojrzeć na zacne silverado:

https://allegrolokalnie.pl/oferta/chevrolet-silverado-5-3-4x4

i tu pytanie,czy ktoś wie,jak w krótkiej pace jest z podróżowaniem pasażera na środkowej kanapie/podłokietniku?Przeciez nie ma pasa....prawnie chyba średnio?

Opublikowano

A skąd wiesz, że nie ma pasa? Bo zdjęcia tak zrobione, że widać, że nic nie widać.

Tak jak pisałem już na rajdach - auto w rzadko spotykanej u nas konfiguracji, tzn krótka kabina, krótka paka, V8 i napęd 4x4, biorąc pod uwagę lift zawieszenia i nowe opony cena wydaje się raczej niewysoka jak na Chevroleta, a sprzedaje się chyba od wiosny zeszłego roku. 

Weź VIN od gościa i sprawdzisz sobie w jakim stanie rozkładu przypłynął do PL.

Escalade 6.2😍

Opublikowano
4 godziny temu, Kuba M. napisał:

A skąd wiesz, że nie ma pasa? Bo zdjęcia tak zrobione, że widać, że nic nie widać.

dzięki za odpowiedz.Co do pasa,oczywiście na fotach nie widać nic,bardziej chodzi mi,czy z zasady te środkowe miejsca czy to w silverada,czy F150 mają taki pas.

Opublikowano
5 godzin temu, Kuba M. napisał:
59 minut temu, Kuba M. napisał:

Od lat 80-tych mają,

jasne,dziekim za konkret.Niestety,z vatem zrobiła się cena 69,000-czyli sporo ponad budżet.A faktura vat jest nieodzowna dla mnie.Szukam dalej.Generalnie podaż zaskakująco niewielka w grupie docelowej,której założenia:pickup,moze byc 3 miejscowy,"europejski" lub ameryka, do 60 000,faktura vat.Obecnie będę chyba próbował opcję:

https://www.otomoto.pl/oferta/isuzu-d-max-ID6DFEsZ.html#7696a45e62

gdyby jakieś wrazenia z oglądu?Bo mam do niego ponad 500 km......

Generalnie,gdyby ktoś ,coś w powyżsszych kryteriach widział,słyszł,bedę wdzięczny ogromnie

Opublikowano

Trzy miejsca z przodu to tylko full size, więc w zasadzie tylko USA, ew. coś japońskiego (tundra, titan) z rynku USA.

"Europejskie", a w zasadzie japońskie (poza Amarokiem) pickupy są dużo mniejsze i nie da się w nich upchnąć trzech miejsc z przodu. A przynajmniej takich prawie pełnowartościowych.

D-maxa tej generacji zupełnie nie znam. Ale skoro sprzedaje go pierwszy właściciel, a auto jest z Polskiego salonu, to nie powinno być problemu ze sprawdzeniem w ASO Isuzu. Dopytaj tylko najpierw, czy to też nie jest cena netto.

Inna sprawa, to że między silverado, czy jakimkolwiek innym full sizem, a takim Dmaxem, czy innym japończykiem, różnica w wymiarach paki jest naprawdę duża.

Nie wiem, czego potrzebujesz, ale długość paki w takim 4 drzwiowym japończyku jest mniejsza niż szerokość paki w silverado.

Escalade 6.2😍

Opublikowano
12 minut temu, Kuba M. napisał:

Nie wiem, czego potrzebujesz

potrzeby dot.auta:

- paka (im większa,tym lepsza,nawet kosztem części pasazerskiej,przy czym istotna mozliwośc przewiezienia choć na krótkich dystansach 2 pasazerów

- wspomniana faktura vat,przy budżecie 60 000

- napęd 4 na 4 - pola,łąki,lasy

- godny prześwit mile widziany

- sprawny-niestety nie jestem"mechaniczny"

tak to czytam i widzę,że nie bedzie łatwo w tym budzecie

Opublikowano

Łatwo nie będzie, bo rynek używanych aut słabo ostatnio wygląda.

Ale trochę cierpliwości, systematyczności w przeglądaniu ogłoszeń i w końcu coś trafisz

Escalade 6.2😍