Administrator Sebastian O. Opublikowano 9 Lutego 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 Kntrolke można zamontować w Ramach 2006-08 z silnikiem 5,7 Hemi MDS. Daje ona możliwość obserwacji kiedy pracuje system MDS (V4 - praca czterech cylindrów) oraz pozwoli na oszczędniejszą jazdę :-P Prace zaczynamy od znalezienia przewodu pomarańczowo - brązowego, może to być również pomarańczowo - ciemny szary, grafit. (tak było w moim przypadku). Znajduje sie on w trzeciej wiązce idacej do komputera liczac od góry. Tutaj znajdziecie pełny opis Kontrolke wyprowadziłem sobie przed zegarami tak żebym nie musiał patrzeć gdzies po bokach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lemmy Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Ciekawe. Niedługo będę montował centralne sterowanie twardości amorów, to może przy okazji... Ciekawe też z jaka max stałą prędkością można jechać na 4 cylindrach... Pozdrawiam, Cytuj Ram4x4fun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 2 Czerwca 2011 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 Wszystko zależy czy jedziesz na pusto, czy z wiatrem :mrgreen: , Ja jechałem ostatnio na autostradzie w sprzyjających warunkach dla MDS i kontrolka mi gasla tak około przy 125 km/h. Czasami wystarczy jechać pod lekka górkę i już prz 80 się system wyłącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejwitt Opublikowano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2011 teoretycznie rzecz biorac MDS wlacza sie bardzo rzadko :twisted: :twisted: Cytuj Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie Chevrolet Camaro SS :> SSman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałsz. Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Możecie podpowiedzieć jaką diodę kupić do sprawdzania MDS-u? U mnie nie działa, ale zamówiłem 2 czujniki które muszę wymienić i ma działać i chciałbym wiedzieć bez jeżdżenia do serwisów z komputerem czy działa to czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelM78 Opublikowano 12 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 Koledzy możecie się pochwalić jakimiś fotkami po instalacji swojej kontrolki (diody)? [ Dodano: 2015-09-12, 17:26 ] Czy ktoś w pomorskim zainstaluje mi taką kontrolkę LED? Cytuj Dodge RAM 1500 2007 Big Horn Edition 5,7 HEMI LPG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 12 Września 2015 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 Ja już nie mam Hemika, kabelek znajduje się w 3 wiązce idącej do komputera, komputer masz po lewej stronie stojąc przodem do silnika. na dodgetalku były zdjęcia, może trzeba się zalogować i będą widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychRam5.7 Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Mam fabryczną kontrolkę tego ustrojstwa ale odkąd wymieniłem wydech słychać kiedy pracuje na 4 cylindrach. Teraz to wyłączam mds od razu po ruszeniu a we wrześniu termin na usunięcie ze sterownika razem z chipem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi