bigboy_kk Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Witam Wlasnie przyprowadzilem moj wymazony ... taki sliczny amerykanski :) oczywiscie nie ma AUT bez VAT :) (wad) Mam problem z fotelem kierowcy polamal sie naped silnika ten ktory podnosi i opuszcza uda czyli pierwszy od pedalow silnik jest tylko to w co wchodzi zebatak jest ulamane i lipa teraz caly fotel jak sie zaprzesz o kierownice leci do tylu jak kolyska :( Drugi problem przy hamowaniu drzy buda prawdopodobnie tarcze (tylnie?) nie wiem czy tam sa tarcze ? Trzeci jak prowadzilem do domu MASTODONTA zaswiecil sie check engine :( Troszeczke sie wkurzylem :( auto pracuje rowno ale... sie swieci :( Najbardziej denerwuje mnie ten fotel, czy trzeba caly wymieniac ?? Czy pasuje z innego dodga?? dziekuje za pomoc i pozdrawiam wszystkie MASTODONTY :) Cytuj RAM 1500 `04 5,7 HEMI MAGNUM BLUE SKY :-) www.biderman.pl Nigdy nie kłóć się z głupcem, bo ludzie mogą nie dostrzec różnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit373 Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Wlasnie przyprowadzilem moj wymazony ... taki sliczny amerykanski :) dawaj foty, bo na słowo nie wierzę, że amerykański :-P co do fotela, to prawdopodobnie z grand cheeroke jest ten sam mechanizm. Cytuj Był Ram 2500 '97 Magnum Była TUNDRA [glow=red]5.7[/glow] LTD DC 4X4 BIG BAD & BLACK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abtarster Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 bigboy_kk, Napisz dokładnie co kupiłeś. Jaki rok, jaki silnik. Co do drżenia budy to mogą być tarcze ale może być także wywalone łożysko. Właśnie wyleczyłem mojego Dodgea z takiej choroby. Przednie lewe koło trzymało się "na włosku". Jakbyś miał wywalone łożysko to podczas jazdy także jest bardzo słyszalne i odczuwalne na pedałach i kierownicy. chceck engine może się świecić z różnych przyczyn. Najlepiej podpiąć go do kompa i sprawdzić co jest grane. Jak ostatnio odpiąłem termometr zewnętrzny to też się check engine zapalił :-/ i temperatura spadła do -40st :-) po podpięciu wszystko wróciło do normy. co do fotela to myślę, że inni się wypowiedzą gdyż nie mam żadnego doświadczenia z tym tematem. Pozdrawiam i gratuluję :-D Cytuj Kiedyś '05 Dodge RAM 1500 Hemi, Laramie. Obecnie...Krajsler Grand Wojadżer :D http://kamar-tech.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigboy_kk Opublikowano 2 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Dzisiaj pojezdzilem po mojej WSI :) i engine zgaslo :) Hmm z tym drzeniem to bede musial sprawdzic kolka to jest przy hamowaniu najbardziej odczuwalne i na pedale hamulca tez ale na kole kierownicy nie czuje zadnych drzen Cytuj RAM 1500 `04 5,7 HEMI MAGNUM BLUE SKY :-) www.biderman.pl Nigdy nie kłóć się z głupcem, bo ludzie mogą nie dostrzec różnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaber Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Kurna jak się wyprowadziłem z okolic to nagle się ameryka zaczęła pojawiać :). Cytuj Dodge PowerRam W200 318cu 1976 :) ( -----Horn Terror------ ) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quarter Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 oficjalnie gratuluję i "zazdraszczam" RAMa :) :raca: sądząc po nicku, to miałeś prawo połamać ten fotel ;-) ale, jak kolega podpowiada, spróbuj przeszczep z Granda. na jeep.org.pl zazwyczaj są jakieś Grandy sprzedawane na części więc nie powinno być problemu (jeśli rzeczywiście pasuje, ale zakładam, że księgowi w Chrysler Corp. doszli do wniosku, że taka unifikacja ma sens ;)) check engine - podpinaj kompa, chyba, że w jest opcja kluczykowania (to już koledzy będą wiedzieli, ale musisz podać jakieś info o Twoim RAMie) kupowałeś w RP czy sprowadzałeś? dawaj foty!!!! Cytuj były trzy Jeepy (WG, XJ, YJ) - będzie RAM! "A pick-up truck is about individuality and this is why everybody in US has a truck" (BBC) ;););) www.MODERNPET.pl - Gwiazdy światowych rankingów karm dla psów i kotów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigboy_kk Opublikowano 2 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 KUPILEM DODGE RAM 1500 5,7 HEMI 2004r 4 furtki paka 6 stop [ Dodano: 2011-02-02, 10:40 ] kupowałeś w RP czy sprowadzałeś? dawaj foty!!!! Quarter, Rama kupoiwalem w PL sprowadzony niby na kolach czysty carfax zdjecia jakos nie chca sie zaladowac :( [ Dodano: 2011-02-02, 11:10 ] W moim Ramie w radiu fale wyskakuja mi np 95,3 to znaczy ze mam wersje eu ?? Cytuj RAM 1500 `04 5,7 HEMI MAGNUM BLUE SKY :-) www.biderman.pl Nigdy nie kłóć się z głupcem, bo ludzie mogą nie dostrzec różnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Kluczykowanie nic nie da, bo przy kluczykowaniu są tylko C-Code, które są bardzo tajemnicze. Trzeba podpiąć pod kompa lub zakupić programmer do silnika, a tam jest funkcja czytania błędów. Ja korzystałem z tego w Bully Dogu. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigboy_kk Opublikowano 2 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Ale CHECK ENGINE juz zgasl Moze ktos u nas ma kompa pod niego poszukam Cytuj RAM 1500 `04 5,7 HEMI MAGNUM BLUE SKY :-) www.biderman.pl Nigdy nie kłóć się z głupcem, bo ludzie mogą nie dostrzec różnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quarter Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 KUPILEM [ Dodano: 2011-02-02, 11:10 ] W moim Ramie w radiu fale wyskakuja mi np 95,3 to znaczy ze mam wersje eu ?? a masz parzyste, np. 102 czy 106,8 ? jeśli RAM targany z US i radio ma oryginalne to zdziwiłbym się, gdyby łapało wszystkie częstotliwości europejskie... Cytuj były trzy Jeepy (WG, XJ, YJ) - będzie RAM! "A pick-up truck is about individuality and this is why everybody in US has a truck" (BBC) ;););) www.MODERNPET.pl - Gwiazdy światowych rankingów karm dla psów i kotów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abtarster Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 W moim Ramie w radiu fale wyskakuja mi np 95,3 to znaczy ze mam wersje eu ?? USRadio łapie tylko nieparzyste. Cytuj Kiedyś '05 Dodge RAM 1500 Hemi, Laramie. Obecnie...Krajsler Grand Wojadżer :D http://kamar-tech.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GlongV8 Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Tu załaduj foty http://imageshack.us/ Potem wklej linka z prawej się pokaże kilka.Wybierz ten do forum.I foty wskoczą.Sprawdz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigboy_kk Opublikowano 2 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 moze sie teraz uda Cytuj RAM 1500 `04 5,7 HEMI MAGNUM BLUE SKY :-) www.biderman.pl Nigdy nie kłóć się z głupcem, bo ludzie mogą nie dostrzec różnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quarter Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 no i boski jest :raca: Cytuj były trzy Jeepy (WG, XJ, YJ) - będzie RAM! "A pick-up truck is about individuality and this is why everybody in US has a truck" (BBC) ;););) www.MODERNPET.pl - Gwiazdy światowych rankingów karm dla psów i kotów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigboy_kk Opublikowano 2 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Radio niestety US made :) ale juz jest na 1 din zaslepka z kabelkami i radio gaga czeka na mnie :) [ Dodano: 2011-02-02, 14:07 ] http://allegro.pl/jeep-grand-cherokee-silniki-fotela-sanki-stelaz-i1438955496.html jesli chodzi o sanki to znalazlem cos takiego myslicie ze bedzie pasowalo ?? Cytuj RAM 1500 `04 5,7 HEMI MAGNUM BLUE SKY :-) www.biderman.pl Nigdy nie kłóć się z głupcem, bo ludzie mogą nie dostrzec różnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtRybnik Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Nie kupywałeś przypadkiem dodge'a przypadkiem w Niemodlinie u gościa który handluje tymi samochodami??. Fajna fura, pozdrawiam z Rybnika ! Cytuj Ram 5.7 hemi TRX4 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigboy_kk Opublikowano 2 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Nie Kupilem w Zlotoryji ale.. troszeczke jestem nie do konca zadowolony chocby przez fotel kupujac byl dobry odbierajac auto jest zepsuty Jestes nie daleko odemnie :) Za tydzien mam nadzieje ze juz bede zagazowany i bede mogl sie bardziej rozkoszowac jazda :) na wiekszym luzie :) Cytuj RAM 1500 `04 5,7 HEMI MAGNUM BLUE SKY :-) www.biderman.pl Nigdy nie kłóć się z głupcem, bo ludzie mogą nie dostrzec różnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abtarster Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Nie Kupilem w Zlotoryji ale.. troszeczke jestem nie do konca zadowolony chocby przez fotel kupujac byl dobry odbierajac auto jest zepsuty Jestes nie daleko odemnie :) Za tydzien mam nadzieje ze juz bede zagazowany i bede mogl sie bardziej rozkoszowac jazda :) na wiekszym luzie :) Gdzie gazujesz ?? Cytuj Kiedyś '05 Dodge RAM 1500 Hemi, Laramie. Obecnie...Krajsler Grand Wojadżer :D http://kamar-tech.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigboy_kk Opublikowano 2 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Gdzie gazujesz ?? DAMIAN chrzanow Cytuj RAM 1500 `04 5,7 HEMI MAGNUM BLUE SKY :-) www.biderman.pl Nigdy nie kłóć się z głupcem, bo ludzie mogą nie dostrzec różnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abtarster Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Gdzie gazujesz ?? DAMIAN chrzanow Jak coś to polecam SALACHNĘ w Nysie. Kilka Hemików już zrobili i nie ma problemu z instalacją. Nigdy się check engine z ich winy nie zapalił i fura śmiga na gazie aż miło. Cytuj Kiedyś '05 Dodge RAM 1500 Hemi, Laramie. Obecnie...Krajsler Grand Wojadżer :D http://kamar-tech.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigboy_kk Opublikowano 2 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 zobaczymy jak bedzie u mnie Damian robi bez wiercenia w kolektorze ssacym zakladam PRINSA Widzialem robote Damiana i wiele ludzi go polecalo Pozyjemy zobaczymy :) Teraz najbardziej martwi mnie siedzenie kierowcy :( Cytuj RAM 1500 `04 5,7 HEMI MAGNUM BLUE SKY :-) www.biderman.pl Nigdy nie kłóć się z głupcem, bo ludzie mogą nie dostrzec różnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Popytaj w zuzcar (w necie znajdziesz namiary) powinni mieć to co się u Ciebie z...ło. Często mają do wyboru nówki i używki. Nie sądzę aby to był jakiś wielki wydatek. Ramik sliczny i rzeczywiście amerykański :-) . Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Gratulacje zakupu, szkada tylko że nie 2 gen ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigboy_kk Opublikowano 3 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Gratulacje zakupu, szkada tylko że nie 2 gen ;-) Oj ci Oj ci II gen mi nie za bardzo sie podoba :) Cytuj RAM 1500 `04 5,7 HEMI MAGNUM BLUE SKY :-) www.biderman.pl Nigdy nie kłóć się z głupcem, bo ludzie mogą nie dostrzec różnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Nie słuchaj Bulterriera. On ma tylko takie zboczenie :twisted: . Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi