dario Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Witam potrzebuje waszej opinii , co może być powodem że nie mogę odpalić auta .wszystko było OK do momentu kiedy po przekręceniu kluczyka słychać taki metaliczny strzał w rozruszniku ale nic się nie dziej nie kręci , kontrolki wszystkie przygasają i koniec . Czy wyjęcie tego małego kluczyka serwisowego z tego panela ( pilota ) może być powodem , czy mógł sie rozkodować i dlatego nie staruje , czy po prostu pech i padł rozrusznik ? Proszę o Wasze opinie . Z góry wielkie dzięki . Cytuj Dodge RAM 1500 4x4 CREW CAB LARAMIE 2010 5.7 HEMI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Akumulator, lub bendix. Jeśli aku jest ok, a słychać taki trzask to jest szansa, że bendix nie zasprzęgla rozrusznika. Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejwitt Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Akumulator, lub bendix. Jeśli aku jest ok, a słychać taki trzask to jest szansa, że bendix nie zasprzęgla rozrusznika. Za miśkiem, sprawdź w pierwszej kolejności akumulator czy przypadkiem nie dostał zwarcia na celach i jest do wyrzucenia. Jak będzie ok to rozrusznik, jak oba przypadki okarzą się wporządku zajmij się imobilajzerem. Cytuj Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie Chevrolet Camaro SS :> SSman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Ale przy immo, raczej nie byłoby takiego metalicznego dźwięku. Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario Opublikowano 11 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Akumulator sprawdziłem i mimo pełnego naładowania pokazuje mała moc rozruchowa bo tylko 340 A a powinien mieć jak zgodnie z tabliczka 700A , czyli szajs tak stwierdził gość do akumulatorów . Wymienił i na nowy dał nawet mocniejszy 92Ah i rozruch 850 A , ale i to nic nie dało kazał popukać w rozrusznik bo może szczotki sie zawiesiły ale opukałem i nic , nawet zrobiłem na krótko dałem + z aku na rozrusznik to podobno czasem pomaga zastartować ale i tym razem nic słychać taki stuk w rozruszniku i nic poza tym ten nowy aku też juz dostaje bo widze jak mi napięcie w nim spada po każdej próbie uruchomienia . Zastanawia mie czy czasem czegoś nie pomieszałem z tym wyjętym kluczykiem z tego pilota bo czytam w instrukcji że jest tam jakis kod i może tak byc że się rozprogramował . Cytuj Dodge RAM 1500 4x4 CREW CAB LARAMIE 2010 5.7 HEMI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Jak podłączyłeś na krótko i nie zabanglał, to masz odpowiedź. Rozrusznik. Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario Opublikowano 11 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 no czyli jednak rozrusznik , kiszka znowu stoimy , jak to długo może potrwać taka regeneracja w warsztacie , czy to mozna regenerowac czy bedzie problem ? Cytuj Dodge RAM 1500 4x4 CREW CAB LARAMIE 2010 5.7 HEMI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejwitt Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 no czyli jednak rozrusznik , kiszka znowu stoimy , jak to długo może potrwać taka regeneracja w warsztacie , czy to mozna regenerowac czy bedzie problem ? Rozrusznik jak rozrusznik, nic kosmicznego i każdy profesjonalny warsztat to Ci zrobi. Czas realizacji zlecenie nie mam blaadego pojęcia, ale myśle że powinni wyrobić się w 5 dniach roboczych jak części bedą dostępne na miejscu Cytuj Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie Chevrolet Camaro SS :> SSman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario Opublikowano 11 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 5 DNI !!!!!!!!! masakra problem w tym że nie mam jak go załadować na warsztat , tylko warsztat musi przyjść do mnie do garażu . Może są jakies sposoby aby odpalic i samemu zajechac na warsztat ? Cytuj Dodge RAM 1500 4x4 CREW CAB LARAMIE 2010 5.7 HEMI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siepiet Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 A moze sam wykrec rozrusznik i zawiez do warsztatu, i mozesz wtedy sprawdzic na wykreconym na krotko czy wyskakuje. Jak dobry elektromechanik to szybko Ci to zrobi, jak dalem od Toyoty to zrobil mi tego samego dnia no ale moze latwiej bylo mu o czesci. Jesli chcesz odpalic to musisz probowac kluczykiem przekrecac i odrazu cofnac, tylko na ulamek sekundy zeby nie rozladowywac akusa tylko zeby rozrusznik dostal takiego strzala, pewnie sie zawiesil. Daj z parkingu na neutral i sproboj od przodu lekko ruszyc kolem pasowym, przestawia sie troche zęby na kole zamachowym i moze wtedy bedzie mu latwiej wyskoczyc i zakrecic. Cytuj Ogrody - projekty, wykonanie, pielegnacja www.ogrodyzpasja.com.pl 605 497 015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Poproś jakiegoś mechanika, żeby Ci wymontował i zawieź do warsztatu. Jak masz rama w manualu, to na lince odpali. :-D Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siepiet Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Lub trzeba przejsc sie z kompletem kluczy gdzies pod market i poczekac az ktos takim samym na zakupy przyjedzie :-P Cytuj Ogrody - projekty, wykonanie, pielegnacja www.ogrodyzpasja.com.pl 605 497 015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 11 Maja 2014 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Kluczyk nie ma nic wspólnego z rozrusznikiem, kontrolka od immo by nie zgasła po przekreceniu na zaplon. Jeśli słychać stuk to bendix sprawny i się wysuwa, sam rozrusznik nie kręci i ma zwarcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siepiet Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Zobacz ofertę: ROZRUSZNIK DODGE RAM DURANGO 5.7 HEMI 11. http://allegro.pl/showItem2.php?item=4149194780 Moze poprostu kup uzywke a swoj w miedzy czasie dasz do regeneracji i bedzie lezal na polce w garazu I jeszcze taka mala wskazowka, jak jedziesz do warsztatu Dodgem to cene masz wieksza o powiedzmy 25% za to jakie masz auto a nie za trudnosc naprawy, a jak zawieziesz samemu i mowisz ze Chryslera sprowadziles sobie rozbitego z Niemiec i powoli naprawiasz to cene masz w normalnym przedziale. Cytuj Ogrody - projekty, wykonanie, pielegnacja www.ogrodyzpasja.com.pl 605 497 015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario Opublikowano 11 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Panowie jest pod wrażeniem waszego zaangażowania w problemy użytkowników RAMA, z tym poczekaniem pod sklepem to raczej bedzie ciężko :lol: bo w mojej okolicy to mało ich jest , Dam znać jak poszło Wielkie dzięki za sugestie Cytuj Dodge RAM 1500 4x4 CREW CAB LARAMIE 2010 5.7 HEMI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Bo my fajne chłopaki jesteśmy.... Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siepiet Opublikowano 11 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 A tak swoja droga to starego Mietka w automacie mozna bylo odpalic na holu w nowych autach to nie wiem czy by przeszlo Cytuj Ogrody - projekty, wykonanie, pielegnacja www.ogrodyzpasja.com.pl 605 497 015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario Opublikowano 12 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Był mechanik , przekręcił kołem pasowym i wyczyścił bardzo dokładnie kleme (-) i pomogło . odpalił i jest OK jeszcze raz wszystkim Wam dziękuję za zaangażowanie . Problem rozwiązany . Cytuj Dodge RAM 1500 4x4 CREW CAB LARAMIE 2010 5.7 HEMI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruum Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 przekręcił kołem pasowym Dokładnie-sprawdził, czy silnik nie stoi... Nie chciałem kolegi taką ewentualnością straszyć... Cytuj Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Delikatny szmer Cumminsa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario Opublikowano 12 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 nie rozumiem ?? właczył na N i wtedy przekręcił możesz rozwinąć myśl Cytuj Dodge RAM 1500 4x4 CREW CAB LARAMIE 2010 5.7 HEMI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruum Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Podobne objawy daje zatarty/zablokowany silnik, rozrusznik nie daje rady go ruszyć, stoi i w stanie zatrzymania pobiera maksymalny prąd "gasząc" kontrolki. Cytuj Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Delikatny szmer Cumminsa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario Opublikowano 12 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Nie no chyba tak, żle to nie jest auto normalnie chodziło oleje w normach . teraz po odpaleniu auta jeździ dobrze , nic nie wskazuje na problemy z silnikiem . Cytuj Dodge RAM 1500 4x4 CREW CAB LARAMIE 2010 5.7 HEMI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruum Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 No nie jast źle i gitara, wspomniałem tylko, że oszczędziłem Ci nieprzespanych nocy po ewentualnym zasugerowaniu takiego hardkorowego przypadku w odpowiedzi na Twoje pytanie "co może być powodem" :lol: Swoją drogą farciaż z Ciebie, najlżejszy z możliwych przypadek tym faktycznym się okazał. Cytuj Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Delikatny szmer Cumminsa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Czyli jednak aku. Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Ciekawe, czy stary aku na prawdę był zużyty, skoro problem był na starym i na nowym, a znikł po wyczyszczeniu klem? Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi