Malin Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Jak w temacie. Wybieram się w góry i sobie myślę, czy nie zainwestować w łańcuchy. Ja mam 20stki, więc mało nie kosztują i tak sobie myślę, czy to ma sens. Oczywiście na aucie mam zimówki i to dobre, więc nie mam przekonania do łańcuchów przy tej średnicy koła...... Co Wy na to? Cytuj DODGE RAM 1500 5,7 HEMI 2006 BLACKHAWK Przesiadka z JEEPa. jeep.org.pl Hagglunds BV206 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abtarster Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Kiedy i w jakie góry jedziesz ?? Ja rok temu passatem bez łańcuchów byłem a śniegu było dość sporo :) Cytuj Kiedyś '05 Dodge RAM 1500 Hemi, Laramie. Obecnie...Krajsler Grand Wojadżer :D http://kamar-tech.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malin Opublikowano 26 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Kiedy i w jakie góry jedziesz ?? Ja rok temu passatem bez łańcuchów byłem a śniegu było dość sporo :) Chopok Słowacja, 8go grudnia. Szału nie ma......ale...... Cytuj DODGE RAM 1500 5,7 HEMI 2006 BLACKHAWK Przesiadka z JEEPa. jeep.org.pl Hagglunds BV206 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Kiedy i w jakie góry jedziesz ?? Ja rok temu passatem bez łańcuchów byłem a śniegu było dość sporo :) Passat to nie Ram. :-P Różnica na korzyść Rama zimą jest dość wyraźna, żeby o passacie nie wspominać. ;-) Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejwitt Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 ja bym tam nie swirowal z tymi lancuchami, tez mam 20cali i nei ma tak zle na slizgim jak sie wlaczy 4 naped :> Cytuj Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie Chevrolet Camaro SS :> SSman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mudder Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Jezu a na co Ci łańcuchy, ja całą zimę przejeździłem efem na atekach i to w bardzo ciężkich warunkach i ani razu łańcuchy nie były mi potrzebne... Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Jezu a na co Ci łańcuchy, ja całą zimę przejeździłem efem na atekach i to w bardzo ciężkich warunkach i ani razu łańcuchy nie były mi potrzebne... Dodaj, że nad Zakopanem :kasztan: , żeby wyjaśnić bezsensowność zakładania łańcuchów. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mudder Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Jezu a na co Ci łańcuchy, ja całą zimę przejeździłem efem na atekach i to w bardzo ciężkich warunkach i ani razu łańcuchy nie były mi potrzebne... Dodaj, że nad Zakopanem :kasztan: , żeby wyjaśnić bezsensowność zakładania łańcuchów. No wyjeżdżałem na wysokość 1410 mnpm. :mrgreen: w śniegu sięgającym 60cm :mrgreen: a w nawianych miejscach nawet do 1m Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prawy Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgadzam się w 100% z Mudderem... Dasz radę bez problemów bez łańcuchów i to nie tylko w okolicach Liptovskiego :-D Byłem tam zimą kilka razy i nawet do głowy mi ten pomysł nie przyszedł.. Cytuj www.tmtwentylacja.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 W takiem samochodzie łańcuchy to są to herdkormadafakaofrołdu. Jak masz zimówki to nie masz się czym przejmować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Jak nie masz zamiaru jechać na tą Chorwację na kreskę (w sensie, że linia prosta na mapie) to faktycznie daruj sobie łańcuchy, zwłaszcza, jak masz zimówki. Natomiast zaoszczędzoną kupę kasy zainwestuj w dobrą linę do wyciągania (kinetyk) o parametrach dostosowanych do Twojego auta. W przypadku (tfu, tfu, odpukać) jakiejś wtopy prędzej się przyda, a może i Ty dzięki temu będziesz miał okazję komuś pomóc na drodze ;-) Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malin Opublikowano 27 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 No masz, człowiek wymyślił i go brutalnie naprostowali :) Pierwsza zima takim pickupem, to się pytam :) Innymi sprzętami nie miałem problemów. Ale co się dziwicie. Ja znad morza jestem :shock: Ja Wam mogę powiedzieć gdzie i jak na plaży walczyć i gdzie slipować się można, i gdzie ludzi nie spotkać :-D Dzięki za oszczędzenie 1100 zł ! Cytuj DODGE RAM 1500 5,7 HEMI 2006 BLACKHAWK Przesiadka z JEEPa. jeep.org.pl Hagglunds BV206 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mudder Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Jak nie masz zamiaru jechać na tą Chorwację na kreskę (w sensie, że linia prosta na mapie) to faktycznie daruj sobie łańcuchy, zwłaszcza, jak masz zimówki. Natomiast zaoszczędzoną kupę kasy zainwestuj w dobrą linę do wyciągania (kinetyk) o parametrach dostosowanych do Twojego auta. W przypadku (tfu, tfu, odpukać) jakiejś wtopy prędzej się przyda, a może i Ty dzięki temu będziesz miał okazję komuś pomóc na drodze ;-) Na razie czekam na akcje pomocy innym, a w połowie stycznia będę nimi rzygać :mrgreen: Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Busaart Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Ja 2lata temu byłem w Osadnicy na sylwestra i to BMW 740d i spokojnie dałem rade bez łańcuchów, podjechałem też na parking pod stokiem. W tym roku jade na słowacje też na sylwestra do Tatrzńskie Matliare, mam nadzieje że zdąże Rama kupić :-D jak by ktoś był w pobliżu w tym czasie to zapraszam na....czekolade z rumem oczywiście ;-) Cytuj Szukam drugiej połówki... może być 0,7l :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wisien Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Ja 3lata temu jadąc w góry zakupiłem coś takiego: http://ecx.images-amazon.com/images/I/51rrFoyJYmL.jpg Będąc na miejscu nie przydały się całkiem. Dopiero po powrocie wybraliśmy się ze znajomymi pojeździć po lokalnych pagórkach :) i tam się okazały niezastąpione. Wjechaliśmy do sporego wąwozu i w żaden sposób nie szło wyjechać, nawet biorąc pożądany rozpęd. Obaj utknęliśmy więc założyłem na obie osie zakupione łańcuchy. RAM wyjechał bez problemu ciągnąc na linie MLa :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malin Opublikowano 29 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 Ja 3lata temu jadąc w góry zakupiłem coś takiego:http://ecx.images-amazon.com/images/I/51rrFoyJYmL.jpg Będąc na miejscu nie przydały się całkiem. Dopiero po powrocie wybraliśmy się ze znajomymi pojeździć po lokalnych pagórkach :) i tam się okazały niezastąpione. Wjechaliśmy do sporego wąwozu i w żaden sposób nie szło wyjechać, nawet biorąc pożądany rozpęd. Obaj utknęliśmy więc założyłem na obie osie zakupione łańcuchy. RAM wyjechał bez problemu ciągnąc na linie MLa :) DZIĘKI WIELKIE, kumpel o czymś takim mówił i nie miał pojęcia jak się to nazywa. Widział w TV testy na Octavi. Ponoć chłopaki się wkopali, założyli to to i pojechali. Cytuj DODGE RAM 1500 5,7 HEMI 2006 BLACKHAWK Przesiadka z JEEPa. jeep.org.pl Hagglunds BV206 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi