Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem od nie dawna nowym użytkownikiem Ram'a.

Kupiłem uszkodzonego,trzeba było wymienić tylny most itd. Ogólnie był przywrócony do życia bo półtorarocznym staniu w komisie.

Po wyjechaniu z serwisu zapaliła się kontrolka pomarańczowa silnika.

Twierdzą że to nic złego i przy najbliższej okazji się to wykasuje/sprawdzi co to.

Ale do czego zmierzam,mianowicie zalałem go do pełna 100l Pb 98 zrobiłem coś koło 170 mil i znikło pół zbiornika czyli 50 litrów

Podkreślam że użytkuję go od nie dawna i nie wiem czy to normalne spalanie czy tez cos moze byc nie tak skoro na komputerze dzis przy jezdzie po s-17 pokazał mi 14l/100km a po mieście około 20.

Chodzi mi tylko o to czy spalanie jest normalne czy tez nie??

Opublikowano

Nie no teraz znalazłem sobie przelicznik i mi wyszło 20.66 / 100 km (cykl mieszany) czyli wszystko w porządku.

Myślałem że coś nie tak ze spalaniem bo wcześniej jeździłem 3.5 litrowym Nissanem Pathfinderem i się do czego innego przyzwyczaiłem :D :-P ale jest ok w takim razie.

Opublikowano

I nie sugeruj się komputerem w 100%, najlepiej liczyć z kalkulatorem jakei średnie spalanie wychodzi. Mi komputer kiedyś pokazał 11 litrów spalania, faktyczne spalanie gazu wyszlo 18,7/100km. Teraz jak jeżdże w cyklu mieszanym , miasto korki, autostrada(prędkość między 130-160) na odcinku 30 km do roboty, komputer pokazuje 18.6 faktyczne spalanie 22.3-22.7/100km :)

Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska

Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie

Chevrolet Camaro SS :> SSman

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

odnosnie spalania LPG to ja u siebie liczylem wiele razy i wychodzi ze do tego co na liczniku musze dodac 3 litry i wtedy jest realne

Ogrody - projekty, wykonanie, pielegnacja

www.ogrodyzpasja.com.pl

605 497 015

Opublikowano
odnosnie spalania LPG to ja u siebie liczylem wiele razy i wychodzi ze do tego co na liczniku musze dodac 3 litry i wtedy jest realne

siepiet ale nie mów mi że jak komp pokazuje 14-15 litrow to jest jego faktyczne spalanie wachy. Bo w to nigdy nie uwierze

Opublikowano

Jak Ci tyle pokazuje to znaczy ze masz przepalone 2 kreski. Srodkowa pozioma i lewa pionowa( powinno byc 44-45) :p Tak malo to nawet z gorki na wylaczonym silniku mi nie pokazuje. Jakos nigdy nie mialem okazji liczyc spalania PB bo uzywam tylko do rozpałki w piecu a reszta to juz sama przyjemnosc jazdy na ekologicznym paliwku :cry:

www.ogrodyzpasja.com.pl

605 497 015

Opublikowano

moj ram bez mds'a spala srednio 19-22 l lpg/100

komp w tym czasie wskazuje miedzy 16.5 a 17.5

uwazam za bardzo znosne takie spalanie , no a teraz , kiedy tankuje sie ponizej 2zl za litr lpg to juz calkiem bajka ;-)

HEMI 5.7

EVO 1340

bigosss 750ąty :)

Opublikowano

Kulka czy Ty wozisz cegle pod pedalem gazu?bardzo dobry wynik. Ja oscyluje w granicach 28/100, wiekszosc to jazda po miescie

www.ogrodyzpasja.com.pl

605 497 015

Opublikowano

lubie mu przylozyc na starcie i wtedyoscyluje w gr 22 , kiedy jest dosc dynamicznie

ale srednio latam 100-120

w sumie poruszam sie wokolo 4 miast czyli naprawde bardzo dobrze wychodzi takie srednie urzytkowanie . troche miast

a , troche dojazdowki , troche trasy

miesiecznie robie ok 5-7kkm

wynik niezmiennie ten sam

ale jest jeden szczegol :

mam pake zakryta brezentem

kiedy jezdze bez przykrycia , spalanie wzrasta o ok 2l

HEMI 5.7

EVO 1340

Opublikowano

Panowie nie wiem skąd wy macie takie spalanie ale ja w mieście nie mogę zejść z 32l a trasa jak zejdzie do 24 l to cud oczywiście gazu ram 2005r 5.7l

Opublikowano

czekaj czekaj, Ty tez kiedys bedziesz miec 30-stke. wtedy wszystko sie zmienia :p

najbardziej boli jak dzieciaki dzien dobry zaczynaja Ci mowic :)

www.ogrodyzpasja.com.pl

605 497 015

Opublikowano
czekaj czekaj, Ty tez kiedys bedziesz miec 30-stke. wtedy wszystko sie zmienia :p

najbardziej boli jak dzieciaki dzien dobry zaczynaja Ci mowic :)

Ja nigdy nie będę mieć 30-ki hehehe :P...ale to offtopic

Opublikowano
...najbardziej boli jak dzieciaki dzien dobry zaczynaja Ci mowic :)

Dzieciaki jak dzieciaki... Podobno facet zaczyna być stary jak ładne laski zaczynają się zwracać do niego "proszę pana"... :kasztan:

Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:)

Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku...

Opublikowano

ja ? stres?

no co ty 8-)

w poniedzxialek mam sprawe rozwodowa z orzeczeniem o winie , mojej :pala:

wiec jaki qwa stres ? :twisted:

:mrgreen:

luuuzik :-P

HEMI 5.7

EVO 1340

Opublikowano

nie ma sie co stresowac, jutro bedzie na to pora .

nie zamierzam klamac , to mi daje poczxucie spokoju

a jak sad oceni sytuacje - jutro sie przekonam

;-)

HEMI 5.7

EVO 1340