Seba78 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Jak pisałem w innym temacie w Wigilię mój Ram wyrzucił płyn dołem silnika. Wczoraj zawiozłem auto do mechanika i rozpoczeliśmy poszukiwania usterki. Szybko okazało się że poszła pompa wody po zaledwie 3 latach i niecałych 100 000 km. Allegro i szukanie. Do 5.9 jest dużo, do 6.7 wcale. Telefon do Cumminsa w Krakowie i jest. Cena 450 netto. Jutro ma być u mnie. Jutro zadzwonię do jakiegoś dealera Dodga ile tam kosztuje pompa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit373 Opublikowano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 cena moim zdaniem przyzwoita jak na dosyć egzotyczny model. na wiosnę padła mi pompa w widlaku, silnik isuzu. te same silniki+pompy montują maszyn budowlanych i rolniczych. tel do isuzu - pompa jest w holandii - cena 450E + uszczelka :roll: Cytuj Był Ram 2500 '97 Magnum Była TUNDRA [glow=red]5.7[/glow] LTD DC 4X4 BIG BAD & BLACK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm Opublikowano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 na wiosnę padła mi pompa w widlaku, silnik isuzu Delikatnie zajadę OT. Z dwa lata temu padło mi łożysko podporowe w ładowarce JCB i w serwisie powiedzieli: Czekać dwa tygodnie, cena 850zł+vat. Zabrałem stare, podjechałem do sklepu z częściami do aut ciężarowych i takie samo japońskie niecałe 90 zł brutto. :evil: pasujące bodajże do IVECO Cytuj DODGE RAM 1500, 2006 5,7HEMI TRX4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Datex Opublikowano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Cena baaardzo ok jak na dodga. Wręcz taniocha :-D Jako ciekawostka - pompa wody w nissanie D22 dostępna tylko w komplecie z wentylatorem i wiskozą, cena w ASO - 9800 zł brutto, komplet poduszek pow- 8 tyś zł. Pompa paliwa wysokiego ciśnienia w Suzuki Jimny - 26 tyś zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eazy Opublikowano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Krótko mówiąc - nie ma to jak Dodge :kasztan: Cytuj It's nice to be important but it's more important to be nice :) www.grokker.pl www.bostikpolska.pl . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba78 Opublikowano 30 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 To nie cena Dodga, tylko Cumminsa. Cena Dodga to prawie 900 PLN (bez małego ogonka) i nie ma. A nowa pompa już włożona i Ram hula jak poprzednio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eazy Opublikowano 31 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 W takim razie nie ma to jak Dodge z Cumminsem :mrgreen: Cytuj It's nice to be important but it's more important to be nice :) www.grokker.pl www.bostikpolska.pl . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 5 Lutego 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 podepnę się pod temat pompy wody do Cumminsa. Czy ktoś może zerknąć i mi podpowiedzieć jak się robi ta inspekcje, mam problemy z temperatura jak już wiecie i może tu jest rozwiązanie mego problemu. http://dodgeram.org/tech/dsl/cooling-sys/weep_hole.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 9 Lutego 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Wyjąłem pompę wody żeby sprawdzić ten Hole :mrgreen: Jeśli uszczelniacz pompy już dogorywa to tym otworkiem sączy się płyn. Pompa w idealnym stanie jak na swój wiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi