BURDY Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 AKCJA PROTESTACYJNA - PALIWA > > > > Do wszystkich kierowcow. Bardzo dobry pomysl. (koniecznie przeczytaj > > do konca!) > > Ceny paliwa poszybowaly w gorę. Jeszcze trochę i zobaczymy 5 PLN za > > litr, a potem moze i więcej. Ponizsza propozycja ma znacznie więcej > > sensu niz kampanie typu "nie kupuj paliwa w danym dniu", ktore > > przeprowadzane kilka miesięcy temu. Producenci paliw smiali się > > jedynie, bo wiedzieli, ze nie będziemy kontynuowac akcji krzywdząc > > samych siebie rezygnując calkowicie z zakupu paliwa. Bylo to bardziej > > niekorzystne dla nas niz problem dla nich. > > > > Ale mysląc o tamtym pomysle powstala idea, ktora moze przyniesc > > rzeczywiste korzysci. Przeczytaj proszę i przylącz się! Przy cenach > > paliw rosnących kazdego dnia my konsumenci musimy podjąc akcję. > > Jedynym sposobem abysmy zobaczyli, ze ceny paliwa idą w dol jest > > trafienie kogos w portfel poprzez nie kupowanie jego paliwa. I mozemy > > zrobic to BEZ narazania się na niewygody. > > > > Oto pomysl: > > Do konca biezącego roku NIE KUPUJMY ZADNYCH PALIW od dwoch > > największych firm paliwowych: BP i STATOIL. Jesli nie będą sprzedawaly > > paliwa, będą zmuszone do obnizenia ceny. Jesli one obnizą ceny, inne > > firmy będą zmuszone do uczynienia tego samego. Ale aby osiągnąc efekt > > musimy pozbawic te dwie firmy milionow klientow. Wbrew pozorom jest to > > calkiem latwe do osiągnięcia. Czytaj dalej a dowiesz się jak dotrzemy > > do milionow. > > > > Wysylam tę wiadomosc do 30 osob. Jesli kazda z nich wysle ją do > > kolejnych dziesięciu (30 x 10 = 300) i kazda następna do kolejnych 10 > > i tak dalej to juz w szostej kolejce wiadomosc ta dotrze do 3 milionow > > ludzi. Jesli kazda z nich wysle do kolejnych 10... Wszystko, co nalezy > > zrobic to wyslac tę wiadomosc do 10 znajomych osob i nie kupowac > > paliwa na stacjach BP i STATOIL. > > > > To jest ogolnoswiatowa akcja. Ile to potrwa? Jes li kazdy, kto otrzyma > > tę wiadomosc przesle ją do 10 znajomych dotrzemy do 300 milionow > > konsumentow w ciągu 8 dni! > > Zalozę się, ze nie sądziles, ze masz taki potencjal, prawda? W > > grupie sila i nawet najgrubsza galąz zlamie się, jesli spadnie na nią > > wystarczająco duza ilosc niezmiernie lekkich platkow u. > > > > > > Jesli uwazasz, ze ta akcja ma sens przeslij dalej tę wiadomosc. > > WYTRZYMAJMY DO MOMENTU AZ CENY PALIWA WROCĄ DO NORMALNEGO POZIOMU > > (ok.3, 5 PLN /litr). Razem mozemy to zrobic. Przeslij tę wiadomosc nie > > kupuj paliwa na BP i STATOIL. > > Kupuj na wszystkich innych tylko nie na od tych dwoch producentow > > > > popieram dlatego przeslalem dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 13 Marca 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Ja tez popieram takie akcje, tankuje na orlenie. Byl juz gdzes temat ze paliwo kosztuje 2 zl a resta to haracz dla Panstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mudder Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Generalnie pomysł z dooopy czyli z kosmosu :mrgreen: Może lepiej napisać list do prezydenta :mrgreen: Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jonko Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Ok, czy tak czy siak przyłączam się do gry. W mojej mieścinie i całej okolicy jest tylko Orlen i Lotos :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercg Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Ja tez popieram takie akcje, tankuje na orlenie. Byl juz gdzes temat ze paliwo kosztuje 2 zl a resta to haracz dla Panstwa. a to nie orlen i lotos zaopatruje wiekszosc stacji w Polsce ? http://wyborcza.biz/biznes/1,100969,8909592,PKN_Orlen_sprzeda_paliwa_Lukoil_Polska_i_Statoil_Poland.html Cytuj dodge"caravan" :-) 1500/Hemi 04 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiechu Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Blokowanie stacji paliw wydaje mi sie jest bez sensu. Powinno się zablokować Stolice. Sorki ludzie z Warszawy ale wy tam macie winnych tej sytuacji. Już tłumacze. Na cene paliwa na stacji ma wpływ kilka czynników min: - cena baryłki - kurs dolara do złotówki - podatki, vaty, akcyzy i inne ustrojstwa które nakłada państwo W takiej sytuacji jak teraz ktoś powinien reagować i może wpaść na pomysł, że moze czas trochę odciązyć nas szarych obywateli i obnizyc np akcyze. Niestety ci co to moga maja sluzbowe samochody i sluzbowe paliwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 13 Marca 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Tankuje na orlenie i lukoil, bo mam po drodze. wiem ze taka akcja protestacyjna moze byc tylko zagrywka konkurencji. Ale nam chyba nic w tym nie szkodzi jesli kilka nastepnych tankowan bedzie to nie statoil czy bp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JBednarczyk Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 http://www.tvn24.pl/-1,1695734,0,1,bulgarzy-przeciw-drogiej-benzynie,wiadomosc.html "Wyprzedzając protesty, w piątek rząd powołał specjalną komisję do obserwacji cen detalicznych i do walki ze spekulacją. Premier Bojko Borysów zapowiedział zdecydowane zwalczanie praktyk spekulacyjnych." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisuk Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Ale osochodzi ??? Czy jak tankuje do pełna to mnie tez to dotyczy ?? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Cytuj Był: XJ 96' 4.0 HO, NP 242, BFG AT, Mangels, 3" Był: WJ Laredo 04' 4.0 2" Jest: Jeep GrandCherokee ZG 97 4.0 Jest: GMC Sierra 04' 5.3 V8 Vortec 300KM Flowmaster 6" lift Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiechu Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 O widzicie o cos takiego mi chodziło. Skoro w Bułgarii moga to my nie mozemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JBednarczyk Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 - Litr paliwa w Bułgarii, w przeliczeniu na euro, kosztuje więcej niż w Wielkiej Brytanii, która jest bardzo drogim krajem. Protestujemy także przeciwko wzrostowi innych cen, nie tylko paliw - skarżyli się demonstranci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 14 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 Blokowanie stacji paliw wydaje mi sie jest bez sensu. Powinno się zablokować Stolice. Fiechu, nie przepraszaj i nie blokuj, bo wszyscy przyjeżdżają blokować Warszawe, nic to nie daje, a my co po Warszawie jeździmy i pracujemy jesteśmy zmęczeni ciągłymi pretensjami i protestami w ruchu drogowym. Uwierz mi, że jakbyś mieszkał tutaj też byś miał dosyć. W naszym chorym kraju protesty powoduja ustępstwa w stosunku do jednej grupy ludzi i odbicie straty na innej, protestom nie będzie końca, a ja np. mam dość walki o lepsze w kraju w którym się nic nie da zmienić. Nie godzę się na to, ale nie zamierzam marnować zdrowia i nerwów na próby uleczenia czegoś czego nie da się dziś uleczyć. Trzeba poczekać z 50 lat, żeby beton się wykruszył, ale ja nie mam tyle czasu. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiechu Opublikowano 14 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 Ok. Nie przyjadę. Zdania swojego jednak nie zmieniam - tylko rozwiązaniami "siłowymi" dużych grup społecznych można coś w tym kraju załatwić. Głos jednostki jest mało istotny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 14 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 Fiechu, ale na browara zapraszam ;-) Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiechu Opublikowano 14 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 Spox wpadne :2piwo: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BURDY Opublikowano 17 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Ale osochodzi ??? Czy jak tankuje do pełna to mnie tez to dotyczy ?? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: to wszystko zależy od tego którą benzynę tankujesz do pełna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mudder Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Ja dziś w ramach protestu zatankowałem wszystkie sprzęta na statoil :mrgreen: a co :mrgreen: Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 19 Marca 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Ja dziś w ramach protestu zatankowałem wszystkie sprzęta na statoil :mrgreen: a co :mrgreen: Oooo i popsules cala zabawe z protestem :evil: Teraz musimy zaczynac od nowa :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 akcja protestacyjna nie przyniosła żadnych skutków :mrgreen: słyszałem o kolejnej podwyżcze ropy i benzyny :shock: ktoś chce wykończyć społeczeństwo, pewno kasa z podwyżek idzie na tablice upamiętniajace, poniki i testy Tu 154 M 102 :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abtarster Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Prawda jest taka że nawet jak benzyna będzie po 10 zeta to ludzie i tak będą kupować. Także jesteśmy w niezłej dooopie. Cytuj Kiedyś '05 Dodge RAM 1500 Hemi, Laramie. Obecnie...Krajsler Grand Wojadżer :D http://kamar-tech.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi