kasior01 Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 Dzieki za serdeczne przywitanie. Od razu zadam może dość smieszne pytanie , ale jestem poczatkującym posiadaczem pickupa (od 31.08.10). Jak radzicie sobie z "latającymi'' rzeczami na pace? Czasem wioze jedna skrzynke z butelkam a czasem kilka wiader z farba i lata to jak szczor po strychu. Może jakas mata antyposlizgowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Znowu Ci przeniosłem temat, osobne zagadnienie na osobny temat poprosimy. Tam się witaliśmy tutaj możesz zakładać tematy. ;-) W kwestii Twjego tematu zajrzyj do działu giełda, tam akurat któryś z kolegów ma coś na sprzedaż co Ci może pomóc w rozwiązaniu Twojego problemu. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasior01 Opublikowano 14 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Dzieki serdeczne. Wybacz , że temat zapoczątkowałem w "przywitalni" , ale cały czas oswajam się z forum i jego obsługą. Jeżeli chodzi o belke trzymającą to akurat ta jest troche za krótka (177cm ) a ja mam pake 190 cm szeroką... Musze cos wykąbinować w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mudder Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Ja sobie mam taki fajny gadżet zamontowany na pace który pozwala stworzyć mały bagażnik, albo przedłużyć pakę o dł. klapy :mrgreen: Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasior01 Opublikowano 14 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Hmm a cóż to za gadżet?? Mile widizane zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 http://www.autotrucktoys.com/ford_truck/OEM-Ford-F-150-Bed-Extender-04-Up-PRD15922.aspx Coś takiego, tyle, że musiałbyś poszukać takie do swojego rocznika. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mudder Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 te oemowe we fordzie są jeszcze lepsze bo składają się na boki... Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasior01 Opublikowano 14 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Wygląda to rewelacyjnie!! Nie mialem pojęcia , że coś takiego istnieje :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Matko Boska, farby i deski Lightningiem! :shock: Świętokradztwo :mrgreen: No dobra, ochłonąłem, bo też kiedyś woziłem cement BMW 328 cabrio... Oczywiście nie swoim :-P Jest mnóstwo rozwiązań ułatwiających utrzymanie porządku na pace, choć nie wszystkie pasują do Lightninga, a jeszcze mniej jest dostępnych w Europie. W Twoim przypadku, przy zabudowie rozpórka (belka) jest dobrym pomysłem, bo można ją dowolnie przestawiać. Na drobiazgi zaś polecam siatkę, rozpiętą z tyłu paki jak u kolegi Stebela. A do tego wioząc cokolwiek Lightningiem trzeba się liczyć z tym, że prawie każde dotknięcie gazu spowoduje przesunięcie się niezabezpieczonego ładunku hihihi :kasztan: Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasior01 Opublikowano 14 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Auto zostało zakupione z myślą praktycznego i przyjemnego w jednym podejśćia do tematu a to ze względu na moją pracę. Na szczęście jest plastikowa osłona całej paki. Poprzedni właściciel (70 lat) dbał o to auto jak o swoją żone , albo i lepiej :) Gumy od strony pasażera nie są nawet brudne... Chciałbym utrzymać ten standard , poczynając właśnie od utrzmania porządku :) Boli mnie , że stoi pod chmurką. Ale i na to coś wymyślę :) Nie wiem czy to dobre miejsce , aby podjąć jeszce jeden temat - konserwacja podwozia. Tutaj zimy są "konkretne" i czekam na podpowiedzi gdzie , jak i czy wogóle warto konserwować podwozie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mudder Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 Auto zostało zakupione z myślą praktycznego i przyjemnego w jednym podejśćia do tematu a to ze względu na moją pracę. Na szczęście jest plastikowa osłona całej paki. Poprzedni właściciel (70 lat) dbał o to auto jak o swoją żone , albo i lepiej :) Gumy od strony pasażera nie są nawet brudne... Chciałbym utrzymać ten standard , poczynając właśnie od utrzmania porządku :) Boli mnie , że stoi pod chmurką. Ale i na to coś wymyślę :) Nie wiem czy to dobre miejsce , aby podjąć jeszce jeden temat - konserwacja podwozia. Tutaj zimy są "konkretne" i czekam na podpowiedzi gdzie , jak i czy wogóle warto konserwować podwozie Jeżeli jest dużo korozji to tylko oczyścić i pomalować jakimś hammeraitem czy cuś w ten deseń, a jak rama czarna to warto zakonserwować noxudolem super preparat ale rama musi być bez rdzy bo inaczej będzie pod konserwacją kwitło i nawet nie zauważysz jak dziura wyleci... Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eazy Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 Fajny patent :-) Od czego zależy cena (od 199 do 379 dolarów)? Cytuj It's nice to be important but it's more important to be nice :) www.grokker.pl www.bostikpolska.pl . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 Chyba 199$ jedna strona a 379$ dwie strony. Cytuj DODGE RAM 1500, 2006 5,7HEMI TRX4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eazy Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 'Troszku' drogo za dwie skrzynki... Doliczając koszt wysyłki wyjdzie grubo ponad 1000zł. Chociaż cholera wie - trzeba by pomacać na żywo :mrgreen: Cytuj It's nice to be important but it's more important to be nice :) www.grokker.pl www.bostikpolska.pl . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 Ojczyzna pickupów oferuje dziesiątki sposobów na zabudowę paki. Ten boczny, odchylany schowek to bardzo fajne rozwiązanie, widziałem też gdzieś podobną zabudowę na cały bok, zakrywającą nadkole. Ja w swoim eFie miałem taką skrzynię z aluminiowej, ryflowanej blachy, oczywiście zamykaną na dwa zamki. Inna sprawa, że większość osób podejrzewała, że mam tam zabudowaną butlę z gazem :-) Jednak chyba najbardziej zaskoczyła mnie pewna starsza pani pod hipermarketem, która widząc, jak pakuję tam zakupy, zapytała czy to jest... zamrażarka :mrgreen: Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eazy Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 Jeżelibyś zamówił to podziel się wrażeniami :-) Cytuj It's nice to be important but it's more important to be nice :) www.grokker.pl www.bostikpolska.pl . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeKaPAKA Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 A może pancerna torba na pakę?? EDIT: Jeszcze jedna próba sprzedania czegos i BAN. Drug Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 Oj, bo coś mi jedzie komercyjnym postem :-/ Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialy Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Panowie (i moze Panie) czy da sie takie bed extender dostac gdzies w Polsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 21 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Panowie (i moze Panie)czy da sie takie bed extender dostac gdzies w Polsce? ... a kto to? :shock: Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi