mudder Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 PA86 dobrze gada. Wrzucaj tabliczkę albo przynajmniej symbol, który masz pod "AXLE". EDIT: Znalazłem coś dużo lepszego :mrgreen: Sprawdź sobie sam, co siedzi w Twoi efie ;-) A ja dodam tego linka do "pożytecznych" ja swojej naklejki nie ujawniam, oficjalnie zaginęła :mrgreen: Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PA86 Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 ja swojej naklejki nie ujawniam, oficjalnie zaginęła 3.73 LSD? Hahah :lol: Jakto mowia w USA. "Shit Happens" :-) Cytuj Aint no Muscle like Detroit Muscle and there aint no replacement for displacement. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mudder Opublikowano 11 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 ja swojej naklejki nie ujawniam, oficjalnie zaginęła 3.73 LSD? Hahah :lol: Jakto mowia w USA. "Shit Happens" :-) mam inny powód :-P w jueseju nie zrozumiały :mrgreen: mam most 3.55 Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 mam most 3.55 będziesz zmianiał na krótsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mudder Opublikowano 11 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 nie, nie widzę potrzeby, nawet bym powiedział że wolałbym trochę szybsze :mrgreen: aktualnie osiągam prędkość 220km/h :mrgreen: Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 aktualnie osiągam prędkość 220km/h Nieee, żartujesz.... Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mudder Opublikowano 11 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 nie żartuje wg. gpsa 223 km/h(kuzyn na ręcznej skrzyni wyciąga 230) jak miał blokadę to 160km/h ale odkąd zastosowałem programmer blokady nie ma :mrgreen: Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 Cholera, a mój Hemik ma potencjał... i kaganiec :cry: 180km/h max Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mudder Opublikowano 11 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 Cholera, a mój Hemik ma potencjał... i kaganiec :cry: 180km/h max to się pozbądź kagańca http://www.sctflash.com/DCXC2.php Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 to się pozbądź kagańca http://www.sctflash.com/DCXC2.php Ten akurat nie jest do Hemi. A co to jest? Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mudder Opublikowano 11 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 to jest programmer służący do zmian map w silniku i jego diagnostyki i nadaje się do hemi :mrgreen: Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 aaaa, tak, już doczytałem, sorry. Jak to się obsługuje? Czy taki lajkonik jak ja da sobie rade? :-P Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mudder Opublikowano 11 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 spoko podpinasz do portu OBD i foloł de instrakszyn proste jak... :uuu: Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 Czyli program daje Ci gotowe opcje do zmiany? Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mudder Opublikowano 11 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 Czyli program daje Ci gotowe opcje do zmiany? tak masz trzy gotowe mapy do wgrania(3 poziomy mocy), możesz zmieniać przynajmniej w moim wielkość kół(w celu poprawienia wskazań licznika w przypadku nie fabrycznego ogumienia) przy jakich obrotach mają być zapinane biegi i kilka innych rzeczy wykorzystywanych w psd. Są inne programmery np. http://cgi.ebay.com/ebaymotors/EDGE-EVOLUTION-PROGRAMMER-2007-DODGE-RAM-HEMI-5-7-35060_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem29fbf0cd24QQitemZ180320521508QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Bully-Dog-Gas-Programmer-Tuner-Dodge-Ram-Hemi-5-7-40510_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem45ecd7f6d1QQitemZ300326319825QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories ale generalnie zasada działania ta sama, oczywiście w wolnossącej benzynie nie osiągniesz takiego przyrostu mocy jak w doładowany dieslu. Ale myślę że warto w to zainwestować Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 Jak myslisz ile można zyskac w Hemi? Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mudder Opublikowano 11 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 szczerze nie mam pojęcia, ja maksymalnie mogę mieć z 350KM i 980Nm 480KM i 1030Nm, więc przypuszczam że u ciebie realnie to będzie przyrost 20-30 KM i troszkę poprawić moment obrotowy(zauważalnie) ale zgaduje... Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 szczerze nie mam pojęcia, ja maksymalnie mogę mieć z 350KM i 980Nm 480KM i 1030Nm, więc przypuszczam że u ciebie realnie to będzie przyrost 20-30 KM i troszkę poprawić moment obrotowy(zauważalnie) ale zgaduje... Skoro widze różnice po wymianie dolotu i wydechu to taki sterowniczek może byc dodatkowym kopniaczkiem w zadek...hehe Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mudder Opublikowano 11 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 no z pewnością, można też im wysłać fabryczną mapę silnika a oni przygotują coś specjalnie dla ciebie(programmer sam zgrywa stock mapę przy pierwszej instalacji) jak dla mnie fajna sprawa no i czyta kody błędów i może je kasować Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 no z pewnością, można też im wysłać fabryczną mapę silnika a oni przygotują coś specjalnie dla ciebie(programmer sam zgrywa stock mapę przy pierwszej instalacji) jak dla mnie fajna sprawa no i czyta kody błędów i może je kasować ... a jak mam zgrac tą mapę? Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mudder Opublikowano 11 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 no z pewnością, można też im wysłać fabryczną mapę silnika a oni przygotują coś specjalnie dla ciebie(programmer sam zgrywa stock mapę przy pierwszej instalacji) jak dla mnie fajna sprawa no i czyta kody błędów i może je kasować ... a jak mam zgrac tą mapę? w momencie jak podpinasz programmer pierwszy raz sam ją zgrywa potem można ją eksportować do komputera i im wysłać ( ale to raczej jest wskazane przy samochodach z ręczną skrzynią biegów i innymi "nie standardowymi" dodatkami. u mnie we fordzie zrobił jeszcze jedną ważną rzecz zlikwidował opóźnienie w działaniu elektronicznego pedału gazu...if ju noł łot aj min :mrgreen: Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 u mnie we fordzie zrobił jeszcze jedną ważną rzecz zlikwidował opóźnienie w działaniu elektronicznego pedału gazu...if ju noł łot aj min ... to nie linka do gaznika... rajt? Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mudder Opublikowano 11 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 u mnie we fordzie zrobił jeszcze jedną ważną rzecz zlikwidował opóźnienie w działaniu elektronicznego pedału gazu...if ju noł łot aj min ... to nie linka do gaznika... rajt? je Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mudder Opublikowano 14 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 to jak z tymi proszkami Panowie :mrgreen: Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 to jak z tymi proszkami Panowie :mrgreen: Jak mój nick mówi, prochy nie są mi obce...buahahaha :kasztan: Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi