Skocz do zawartości

F-150 5,4 Wydech za cichy - brak gulgotu ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam takie oto wydechy pod wozem, chyba przez takie przeróbki w ogóle nie słychać że to V8, tylko chodzi jak zwykła rzędówka :shock:

Podejżewam że przez podwójny wydech za bardzo go wytłumiło, w Jeepie V6 bardziej mi brzmi jak V8 (z tym że w jeepie 3,7 V6 mam wspawaną puszke od 4,7 V8) :lol: a tu w efce trochę za cicho

Mam możliwość zamówić z USA bez kosztów transportu więc może magnaflow, nie chcę też mieć za głośno więc nie myślę o flowmasterze. Zastanawiam się czy gdyby usunąć jedną rurę czy nadało by to gulgot V8 ? Czy może zamówić magnaflow i usunąć jedną rurę ?

post-1509-15323756775688_thumb.png

post-1509-15323756776863_thumb.png

Ford F-150 2005 Lariat 5,4 V8 Triton

Jeep Commander 2006 Laredo 3,7 V6

Sprzedam

Mechanizm opuszczania kola zapasowego

Dolot stożkowy do 5,4

Opublikowano

hehe technicznie już się ogarnia :-D a co do flowmastera to nie wiem czy to nie za głośne, nie chce po 30 minutowej jeździe na autostradzie brać proszków od bólu głowy :)

Sprzedam

Dolot stożkowy do 5,4

Opublikowano

Jednak zostanę przy magnaflow :D chyba że będzie za cichy to zmienie na flowmastera :) na razie zamówię magnaflow. Kwestia tylko czy zostawić 2 rurki czy ciachnąć i zostawić jedną ? jaka będzie różnica miedzy dwiema wylotowymi a jedną ?

a ogarniają gaz, mają wymieniać emulator jakiś bo gaz rozwala swoją i paliwową mapę. Po tym zabiegu auto ma wrócić do formy.

[ Dodano: 2015-06-23, 14:09 ]

Choć może jednam flowmaster 40

http://www.ebay.com/itm/Exhaust-Muffler-40-Series-TM-FLOWMASTER-42543-/360498064698?fits=Year%3A2005%7CMake%3AFord%7CModel%3AF-150%7CSubmodel%3ALariat%7CEngine+-+Liter_Display%3A5.4L&hash=item53ef5bed3a&vxp=mtr

Sprzedam

Dolot stożkowy do 5,4

Opublikowano

i raczej tak będzie, a co tam :D jak ma się wyróżniać to niech się wyróżnia z daleka :D

do tego dorzucę jeszcze dolot stożkowy :mrgreen:

Sprzedam

Dolot stożkowy do 5,4

Opublikowano

Ja mam flowmastera w Ramie i jest zajebisty dzwiek wydechu i ni ema glosno w kabinie(zeby bylo jkos uciążliwie). Natomiast Magnaflowa mam założonego w Camaro z 87 z silniiem 5.7 i powiem szczerze ze cichutki jest a dopiero daje znać o sobie jak sie wkreca na wyższe obroty i nie jest to dzwięk takiej typowej gulgoczącej V8

Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska

Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie

Chevrolet Camaro SS :> SSman

Opublikowano

OTÓŻ TO, flowmasterek 40 i dolocik stożkowy już zamówiony :lol: jakieś 30 dni i będziemy montować.

A co do ogarniania to wczoraj odebrałem autko z gazowni i hula jak talala albo tamta lala :lol: check engine się nie zapala tak że moc wróciła spalanie spadło z 25 na 20 (oczywiście wdg. komputra :lol: )

Sprzedam

Dolot stożkowy do 5,4

Opublikowano
Bierz Flowmastera Super44. Myślałem jak Ty i kupiłem Magnaflow, a teraz żałuję.

A ja kupiłem dwa magnaflowy i brandzluję się dźwiękiem jadąc i na postoju... 8-) :-P

Uffff.... a ja już myślałem, że za każdy wpis tutaj dostaje sie pomagajkę :kasztan:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Bierz Flowmastera Super44. Myślałem jak Ty i kupiłem Magnaflow, a teraz żałuję.

A ja kupiłem dwa magnaflowy i brandzluję się dźwiękiem jadąc i na postoju... 8-) :-P

Uffff.... a ja już myślałem, że za każdy wpis tutaj dostaje sie pomagajkę :kasztan:

Otóż to :twisted:

Będzie Flowmaster 44 i do tego filtr stożkowy. A teraz czy jest jakaś różnica jeśli są u mnie dwie rury końcowe ? Dwie to głośniej czy ciszej ? Jak to z tym jest ? czy to bez znaczenia ? U mnie rozchodzi się wydech zaraz za tłumikiem z jednej rury jest zrobiony Y i rozchodzi się na dwa wydechy. We flowmasterze będą dwa wyjścia.

Sprzedam

Dolot stożkowy do 5,4

Opublikowano

hmmm to ja nie wiem ale u mnie chyba jest baaaardzo tłumiący tłumik, nie wiem co to za wynalazek ale fabryczny to on nie jest, z tego co widziałem na fotkach innych efów :-|

No nic czekam na 44 : :lol:

Sprzedam

Dolot stożkowy do 5,4

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Wg mnie jak masz autko do codziennej jazdy czyli coś nowszego z katem kompem itp to kombinacje na dwie rurki x pipe y pipe nie ma sensu,zrób tak jak piszesz czyli ta 44 ;-) i jeszcze duuuuuuużżżży stożek a usłyszysz :twisted: :twisted: :twisted: a gałki bedziesz miał takie :shock: :shock: !!!!Co innego zabytek czyli coś starego,wtedy osobno dwie rury z każdej strony bez niczego,bulgot żeżnia przechodnie :shock: :-/ :-P pełen ślinotok,laski :-o ,gliniarze :pala: a babcia dostanie gęsiej skórki bez aparatu słuchowego[sprawdzone jeszcze na pojedynczej gołej rurce :lol: ]!!Ale opisz coś uczynił i jaki efekt jestem ciekaw

P.S.a tak ciekawostka na dobrym stożku spalanie ci spadnie,oczywiście przy wmiare normalnej jeżdzie!U mnie tak jest sprawdziłem i było :shock: :shock: :shock:

Fuck the fuel economy

YUKON XL DENALI 05 6.0L

EXPLORER 94 4.0L OFF ROAD ŁOTR

BYL W200 76 5,2L

FLEETWOOD 87 5,0L

KAPPA 98 3.0L

BYL GAZ 69 3,0L

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano
Kurcze zazdroszcze. Tez chcialem robic wydech ale ja swoim robie między 5-15000 km miesiecznie wiec leb mi rozsadzi

To wszystko jest kwestią priorytetów zawsze możesz radio podgłośnić. :mrgreen:

FORD F350 SUPERDUTY

CORVETTE C4R

PONTIAC TRANS AM WS6

300C SRT8

GMC TYPHOON

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Teraz normy są tak wyśrubowane, że za głośny wydech mogą Ci dowód rejestracyjny zatrzymać...