uBaW Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Witam...po dłuższej przerwie pochwalę się zakupem fajnego f150 4x4 4.6 ale to w innym dziale....tu proszę o pomoc....zakupiłem moje małe marzenie Suburbana 7.4 4x4 1992 rok z nieśmiertelną skrzynia 4l80E ponoć nieśmiertelną moja chyba juz umiera... Objawy: Na zimnym silniku czyli tak max do 1h ciągłej jazdy jest git działa jak masło zero szarpnięć przeciagnieć itd.....po godzinie zaczyna wariować zrzuca z 3 biegu na 2 gi...i tak trzyma troche sie slizga auto nie chce jechac....redukcja gazem jedzie szarpniecie i bum włacza się tryb awaryjny mam tylko 2 bieg rusza 2giego i tylko na tym jedzie...postój odłączenie aku na 3 min i jest ok wszystkie 4 biegi.....5 min jazdy i od nowa ta sama jazda:( Po 2 ch godzinach jazdy....nie ma juz 2 biegu jest tylko 1szy:( Co jej jest?coś poważnego czy jakis zaworek tylko?pomóżcie?kogo możecie polecić w-wie żeby na to zerknoł? Chce go naprawic bo sub trafił sie jak nowy piekny stan :( z góry dziekuje. Cytuj Keep on Truckin chevy 1500/drift ae86/w124 on yellow plates/rav 4 trd 315ps/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 16 Listopada 2014 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Może chłodnica skrzyni zatkania i sie przegrzewa, Daj fotkę tego suburbana :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cymek Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 A moze jest za malo oliwy w skrzyni? Naprawialem skrzynie w swoim chryslerze tez w Warszawie... polecany warsztat na forum 300 Club, zreszta ja tez moge go polecic... zajmuja sie najczesciej mercami (chrysler tez na mercu), ale mysle, ze warto zadzwonic i sie zapytac... Kontakt:Krzysztof Kowalski506 425 747pracuje w warsztacie na ul. Gidzińskiego 5 Zadzwon zapytaj, moze akurat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uBaW Opublikowano 16 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Oliwa jest stan full:( Dzis juz wogule ledwo jedzie 2 bieg i sie slizga:( Cytuj Keep on Truckin chevy 1500/drift ae86/w124 on yellow plates/rav 4 trd 315ps/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mposy Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 zajebisty subur :lol: Cytuj Chevy Silverado K3500 97r Chevy Corvette c3 Stingray 75r "..trzeba kolekcjonować mocne wrażenia..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mposy Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 w razie "W" mam reduktor do tej skrzyni tj 4l80e Cytuj Chevy Silverado K3500 97r Chevy Corvette c3 Stingray 75r "..trzeba kolekcjonować mocne wrażenia..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 16 Listopada 2014 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Po prostu kupiłeś Jelcza od Wagoneera :mrgreen: , Viatoll załadowany ? :kasztan: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uBaW Opublikowano 16 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Tak.....i chyba kolega ze rzgowa nie dokońca uczciwie do mnie podszedł....??? Nie kupiłem zamieniłem mustanga gt cobra:) no własnie auto osobowe ale dmc 3900???viatoll????? Cytuj Keep on Truckin chevy 1500/drift ae86/w124 on yellow plates/rav 4 trd 315ps/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Niestety musisz złodziejom płacić haracz viatooloski :-/ Cytuj DODGE RAM 1500, 2006 5,7HEMI TRX4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 16 Listopada 2014 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 no własnie auto osobowe ale dmc 3900???viatoll????? Viatoll, prawko C , podatek drogowy powyżej 3,5 t może cię ominie skoro osobowy. jak skrzynia padła w krótkim czasie, może się odmień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uBaW Opublikowano 17 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Jest opcja zeby go cofnąć na kat b??? silverado k3500 byl zarej na b:) No właśnie chce odmienic ale koledzy ze rzgowa graja w h...... Cytuj Keep on Truckin chevy 1500/drift ae86/w124 on yellow plates/rav 4 trd 315ps/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Z moich informacji wynika, że temat praktycznie nie do przejścia z DMC żeby wskoczył o klasę niżej. Szybciej można poprzesuwać masy w obrębie Dopuszczalnej masy całkowitej. Cytuj DODGE RAM 1500, 2006 5,7HEMI TRX4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 17 Listopada 2014 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Adam ma rację, przy przeglądzie zerowym jeszcze da rade to zrobić ale teraz już po ptokach. zresztą jeśli sam mistrz Wagoneer tego nie przeskoczył znaczy że się nie da :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit373 Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 jest opcja - sprzedać auto znajomemu w niemcowni, tam zmniejszyć dmc i znów zarejestrować w PL sorry taki mamy klimat :kasztan: Cytuj Był Ram 2500 '97 Magnum Była TUNDRA [glow=red]5.7[/glow] LTD DC 4X4 BIG BAD & BLACK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyga Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 sprawdź nalepkę jakie ma wagi wpisane mi na przeglądzie gościu spisał 3715 kg i później prostował bo było 3175kg ale to się odbywało w ciągu jednego dnia po zasiedzeniu to może być faktycznie nie do odkręcenia. Cytuj tdi engines are for senior citizens Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uBaW Opublikowano 18 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Tematu nie ma....sprzedany w 2 dni:) zabijali się o niego :-P Cytuj Keep on Truckin chevy 1500/drift ae86/w124 on yellow plates/rav 4 trd 315ps/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 18 Listopada 2014 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Zabijali się o niego z zepsutą skrzynią biegów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uBaW Opublikowano 19 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Cena robi cuda !!! zależało mi wycofac kwote mustanga wiec poszedł za 11 tys. pozdro.. p.s: gdyby to było 5.7 z dobrą skrynią to mega fajne auto/nie było czuc masy auta jego gabarytów strasznie fajny taki do ręki! Cytuj Keep on Truckin chevy 1500/drift ae86/w124 on yellow plates/rav 4 trd 315ps/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kassei Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Z innej beczki jak się jeździ/jeździło AE86? Poza tym Levin czy Trueno ? Cytuj FORD F150 KING RANCH 5,4 V8 Triton 2007 FORD RANGER EDGE 4,0 V6 SOHC 2001 FORD FLEX SEL 3.5 V6 Duratec 2010 był - JEEP WG LIMITED 2.7 R5 CRD 2002 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi