AdAm Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 Jak wymienić żarówkę w kierunkowskazie w Dodge Ram z 2006 w przedniej lampie? Patrze patrze i nie umiem. Sowa mi na oczy wlazła? Cytuj DODGE RAM 1500, 2006 5,7HEMI TRX4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 Pewnie podobnie jak w 2004, czyli musisz wyjąć lampę. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 Serwis, serwis! Na pewno jakieś specjalne narzędzia są potrzebne :mrgreen: Znam auta, gdzie do wymiany żarówki pół przodu trzeba rozebrać hehehe :-) Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 Znam auta, gdzie do wymiany żarówki pół przodu trzeba rozebrać hehehe Ale idiotyzm!! Patrzyłem na manuala serwisowego do mojego Rama i w zasadzie prawie nie ma takich wynalazków jak narzędzie specjalne. Głównie do robierania silnika takie występują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 Serwis, serwis! Na pewno jakieś specjalne narzędzia są potrzebne :mrgreen: Znam auta, gdzie do wymiany żarówki pół przodu trzeba rozebrać hehehe :-) Japacz, bez przesady. Nie wiem dokładnie jak jest w Ramie IIIgen. po lifcie, ale u mnie ( a to ten sam samochód tylko przed liftem) szybko odkręcasz trzy wkręty i masz lampę na zewnątrz. Trzeba pamiętać o wkręcie między zderzakiem a lampą, tam potrzebny będzie torx na przedłużce. Wyjęcie lampy zajmuje 40sekund. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 Japacz, bez przesady Tak sądzisz? To spróbuj wymienić żarówkę np. w Vectrze :-) Podpowiem, że trzeba zacząć od demontażu zderzaka... :mrgreen: A wracając do Rama, jak myślisz, ilu statystycznych użytkowników wozi ze sobą odpowiedniego torxa z przedłużką? Ilu wogóle wie, co to torx? :-) Niestety coraz częściej tak banalna czynność jak wymiana żarówki wymaga jakiegoś narzędzia (jak choćby śrubokręt czy torx), a już na pewno warto zajrzeć do instrukcji, żeby nie połamać jakichś ukrytych zatrzasków czy innych "plasticzków". Tym samym coraz trudniej zrobić to w przysłowiowe "5 sekund" na drodze czy stacji benzynowej. Kolejna cena postępu... Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm Opublikowano 12 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 A ja myślałem, że to dla faceta wstydliwy problem a tu ciekawa dysputa na temat jednej pomarańczowej żaróweczki :lol: Z własnego doświadczenia w Corollce wymiana żarówki - trzeba wyciągnąć akumulator. Cytuj DODGE RAM 1500, 2006 5,7HEMI TRX4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 Japacz ma racje, własnie przez to co pisze Japacz sądze, że wymiana żółtej żaróweczki w Ramie to pikuś, bo trzeba wykręcić tylko trzy śrubki. Nie trzeba zdejmować nadkoli, akumulatora, czy zderzaka więc w dzisiejszych czasach jest to proste, a o czasach wymiany żarówki ręką proponowałbym zapomnieć. :-P Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 Z własnego doświadczenia w Corollce wymiana żarówki - trzeba wyciągnąć akumulator. A w jakim celu trzeba go wyciągać? Blokuje dostęp do światła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm Opublikowano 13 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 Z własnego doświadczenia w Corollce wymiana żarówki - trzeba wyciągnąć akumulator. A w jakim celu trzeba go wyciągać? Blokuje dostęp do światła? Tak blokuje. Chyba, że ma się rączki małego dziecka... Cytuj DODGE RAM 1500, 2006 5,7HEMI TRX4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 26 Marca 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 Jak wymienić żarówkę w kierunkowskazie w Dodge Ram z 2006 w przedniej lampie? Patrze patrze i nie umiem. Sowa mi na oczy wlazła? o lie dobrze pamietam to odkrecasz dwie śruby od strony nadkola i reflektor wyłazi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi