mudder Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 Nr. wg. MOTORCRAFT Filtr oleju: FL-2016 Filtr powietrza: FA-1886 Zmieniamy wg. wskaźnika zużycia Filtr oleju automatycznej skrzyni biegów FT-176 zewnętrzny(tylko job1) Zmieniamy co 30k mil Filtr oleju automatycznej skrzyni biegów FT-144 wewnętrzny Zmieniamy co 60k mil Filtr paliwa(2szt w komplecie) FD-4604. Zmieniamy co 30k mil (zalecam przed każdą zimą) Klocki hamulcowe przód: BR-1069 (mogą sie różnić w zależności od zastosowanej osi). Klocki hamulcowe tył: BR-1067(mogą się różnić w zależności od zastosowanej osi). Płyn chłodzący tylko MOTORCRAFT PREMIUM GOLD (V-7-B) !!! Zmieniamy co 105k mil Olej do skrzyń biegów zalecany MERCON SP(@robi ma racje, choć można stosować mercon v po przepłukaniu skrzyni biegów, ale na własną odpowiedzialność) Zmieniamy co 30kmil Olej silnikowy tylko API CJ-4 (10W40 lub inne gęstości))!!! (na razie niedostępny w europie) w przypadku gdy zlikwidujemy DPF można stosować olej o gorszej specyfikacji(na własną odpowiedzialność) Zmieniamy co 10k mil Zachęcam innych do napisania specyfikacji dotyczących ich pojazdów :mrgreen: p.s. Jeżeli sprowadzacie sobie auto z jueseja to warto zakupić sobie te materiały na zapas zwłaszcza filtry oleju powietrza i paliwa Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 Jeżeli sprowadzacie sobie auto z jueseja to warto zakupić sobie te materiały na zapas zwłaszcza filtry oleju powietrza i paliwa A co z zamiennikami filtrona lub innych firm? Ja do Rama dopasowałem wszystkie filtry z filtrona idąc po rozmiarach oprócz skrzyni rzecz jasna. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mudder Opublikowano 27 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 nie wiem, nie interesowałem się wolę z jueseja ciągnąć , poza tym to wszystko są wkłady...nie wiem jak w filtronie z tym jest, a do tego silnika konkretnie, nie używa się zamienników przynajmniej w hameryce jest z nimi(zamiennikami) dużo problemów Cytuj Smoderator :mrgreen: "... jak go nie zgaszę, to nie zatankuje do pełna..." no replacement for displacement nima pałerstrołka jest wanna kółkach ? Masz dżipa jesteś... :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robi Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Opisane przez Mudder'a materiały eksploatacyjne do skrzyni biegów dotyczą tylko (job1 - ja również jestem jej nie do końca najszczęśliwszym posiadaczem ) z tą różnicą , że wymaganym a nie zalecanym olejem jest Mercon SP (zupełnie nie znany w Europie), a nie Mercon V oraz to że filtr wewnętrzny i zewętrzny w tej wersji wymieniamy razem z olejem po 30 tyś mil. Oleje silnikowe API CJ-4 już można u ns kupić np. szwajcarski PANOILN Mudder - z tego co czytałem na forum to chyba też jesteś w okolicy pierwszej wymiany oleju w automacie, czy ściągałeś ze Stanów ten "dinks" dościagania filtra zewnętrznego ? Pozdrawiam Cytuj 2008 Ford F250 6,4 Powerstroke 1997 Jeep Wrangler 4,0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 30 Lipca 2015 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 częstotliwość zmian oleju i filtrów https://www.fleet.ford.com/truckbbas/non-html/DeiselTips/DLS250-550INTERSS.pdf wszystkie symbole filtrów oryginalnych Motorcraft http://www.powerstrokediesel.com/docs/DieselFilterOilReferenceSheet.pdf instrukcja wymiany obu filtrów paliwa http://www.powerstrokediesel.com/docs/64L_Fuel_Filter_Change_Guide.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi