mercg Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 witam , czy filtr paliwa w tym roczniku jest obecny ? ;-) rozrusznik kręci silnik zalapuje na 1 sek i dupa kwas , jutro pewnie laweta Cytuj dodge"caravan" :-) 1500/Hemi 04 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio93r Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 mercg, proszę cie... No wiadomo, że jest. Spotkałeś się kiedyś z autem które by go nie miało, bo ja nie. Cytuj Gdy deszcz pada a wiatr wieje. Słychać Hiluxa jak rdzewieje. :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 A właśnie, że nie do końca... W moim 2003, filtr paliwa znajduje się w pompce zamontowanej w zbiorniku. Ponoć nigdy się go nie wymienia. Kiedyś dowiadywałem się o koszt w serwisie. Wyszło coś koło 900zł :-D Merc celuj bardziej w pompę paliwa niż w sam filtr. Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blacksmoke Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 skoro zapala na 1sec to pierwsze co to sprawdzić bezpieczniki, przekaźniki - wtyki bezpieczników (przekaźników) następnie pompa paliwa - po przekręceniu zapłonu na pozycjie nr II czy słychać czy nabija paliwo. Cytuj 00' Chevrolet Silverado 5.3 V8 4x4 LT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawi Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 mialem ta "przyjemnosc" wymontowania pompy paliwa z baku i co do filterkow paliwa, to w moim przypadku wystarczylo przedmuchac i przemyc czystym paliwem. A co do przyczyny tego zdarzenia, no coz trafilo m sie bardzo kiepskie paliwo do tego stopnia ze samochod zaraz po zatankowaniu zgasl. Wymontowanie pelnego baku jest troche klopotliwe ale na szczescie dostep w dodzi jest tak dobry ze wymontowanie, oproznienie, wyczyszcenie i ponowne zamontowanie nie powinno zajac dluzej niz 3-4 godziny spokojnej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercg Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 auto juz jezdzi , fachman znalazl przewod w wiązce , ktory przerywal pod obciazeniem , za co wybecalowałem 600+vat :evil: :mrgreen: wiem , wiem , placi sie za wiedze.............. :-D Cytuj dodge"caravan" :-) 1500/Hemi 04 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 wiem , wiem , placi sie za wiedze.............. Tak Rysiu, płaci się za wiedzę, ale jak byś miał taki sam problem w starym kadecie zardzewiałym to ta sama wiedza była by dziwnie tańsza. :lol: Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercg Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 mercg, proszę cie... No wiadomo, że jest. Spotkałeś się kiedyś z autem które by go nie miało, bo ja nie. filtra do klimatyzacji tez nie mam ;-) [ Dodano: 2013-04-16, 18:17 ] wiem , wiem , placi sie za wiedze.............. Tak Rysiu, płaci się za wiedzę, ale jak byś miał taki sam problem w starym kadecie zardzewiałym to ta sama wiedza była by dziwnie tańsza. :lol: nima wyjscia trza placic , moj fachman nalezy do delikatnych w krojemiu :mrgreen: , w mojej branzy marże ustala niestety panstwo :-| Cytuj dodge"caravan" :-) 1500/Hemi 04 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrB Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 wspolczuje Twojemu portfelowi, powiedz sobie ze wydales w slusznym celu. Pewnie bardziej sie oplaci niz np. 6 stow oddane polowicy, humory zon sa zmienne, a twoja taczka bedzie cie zawsze kochac i wyjdzie jej ta operacja tylko na dobre... Napisz chociaz, gdzie ten kabel rozwalilo - moze to jakies standardowe miejsce jest i latwiej bedzie nastepnym je odszukac. No chyba ze to wiedza ekskluzywna jest - w koncu tanio nie bylo ;-) Cytuj 5.7L ECONOMY PACK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercg Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 .................. Napisz chociaz, gdzie ten kabel rozwalilo - moze to jakies standardowe miejsce jest i latwiej bedzie nastepnym je odszukac. No chyba ze to wiedza ekskluzywna jest - w koncu tanio nie bylo ;-) oczywiscie ,ze zapytalem ,czy byla juz jakas wczesniejsza ingerencja w te kable , zbyl mnie enigmatycznie , ze powinienem do Czestochowy na kolanach gonic, za jakosc instalacji mojej Ramy , podobno sa takie amerykance , szczegolnie te po odbudowie , ze nie wiadomo za co sie złapac przy usterkach elektronicznych Cytuj dodge"caravan" :-) 1500/Hemi 04 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisuk Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 mercg, proszę cie... No wiadomo, że jest. Spotkałeś się kiedyś z autem które by go nie miało, bo ja nie. Oczywiscie, w nowych autach benzynowych to norma ze nie ma filtra paliwa, zreszta w mojej Sierrce tez Cytuj Był: XJ 96' 4.0 HO, NP 242, BFG AT, Mangels, 3" Był: WJ Laredo 04' 4.0 2" Jest: Jeep GrandCherokee ZG 97 4.0 Jest: GMC Sierra 04' 5.3 V8 Vortec 300KM Flowmaster 6" lift Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercg Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 ................sprawdzić ....... przekaźniki - wtyki bezpieczników (przekaźników)......... :up: 2 dni temu , ponownie wystąpił problem z uruchomieniem ,( przypomnialem sobie o sugestii @blacksmoke j.w. ) znaleziony wytopiony styk przekaznika , wymieniony , ale przyczyna nieznana .. :-/ zamowie nowe przekazniki w intercarsie , na wszelki wypadek acha , " usluga bezplatna w ramach gwarancji " :mrgreen: Cytuj dodge"caravan" :-) 1500/Hemi 04 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi