Administrator Sebastian O. Opublikowano 4 Listopada 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 wiem, wiem, spoko ;-) też bym chciał żeby został na forum, też bym chciał go zatrzymać, ale muszę mieć większą kabinę aby zabrać rodzinkę + przyczepę kempingową + skuter wodny albo mały rib i ... na Chorwację :mrgreen: jest jakiś MacGaywer na forum i przedłuży mi kabinę do wersji Mega cab ?, może być bez drzwi, to go zostawię :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio93r Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 jest jakiś MacGaywer na forum i przedłuży mi kabinę do wersji Mega cab ?, może być bez drzwi, to go zostawię Nie ma problemu wszystko da się zrobić. Trochę blachy, spawania, szpachli, klepania itp i będzie elegancko. To jak ? Cytuj Gdy deszcz pada a wiatr wieje. Słychać Hiluxa jak rdzewieje. :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 5 Listopada 2012 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 to gdzie mam podstawić moją dodzie ;-) acha chcę coś w ten deseń :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eazy Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Tak na poważnie to myślę, że temat jest do ogarnięcia tylko pewnie koszt byłby spory :-) Nie zmieniasz rozstawu osi, napędy zostają te same, rama też bez ingerencji. Jedynie wydłużenie budy i skrócenie paki na tej samej ramie. Paka to pikuś - ścianka tylna zostaje bez zmian. Wlew paliwa masz przy nadkolu. Z budy też zostaje tył ten sam. Trzeba by tylko dach, boki i podłogę 'rozciągnąć' :-P Szyby z ciemnego plexi + jakaś wygodna kanapa na tył. Wbrew pozorom to nie takie trudne by było do zrobienia przez blacharza / lekiernika z głową na karku ;-) Cytuj It's nice to be important but it's more important to be nice :) www.grokker.pl www.bostikpolska.pl . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 5 Listopada 2012 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 pake bym dał Short bed 1,80 m oryginał taka jak Miśka, zostało by 60 cm popisu dla blacharza :-D , może są w Polsce firmy rodem z Monster Garage :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eazy Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 pake bym dał Short bed 1,80 m oryginał taka jak Miśka, zostało by 60 cm popisu dla blacharza :-D , może są w Polsce firmy rodem z Monster Garage :lol: No to już w ogóle luksus jak byś pakę miał gotową :-) Filozofii wielkiej nie ma - instalacje paliwowe / elektryczne zostają te same, napędy te same, rama bez przeróbek (ew. dospawać jakieś mocowania do przedłużonej budy). Największym kosztem byłoby chyba zdjęcie budy z ramy. Ew. można próbować ciąć na ramie i robić wstawki (podłoga, boki, dach). Potem zostaje Ci wygłuszenie, nowa podsufitka (to na zamówienie zrobisz bez problemu), wygodna kanapa na tył i szyby z plexi + uszczelki. Nie masz z tyłu drzwi, więc jest z górki :-) Ja na Twoim miejscu pogadałbym nawet z firmami robiącymi zaawansowane zmoty. Oni też często przerabiają budy, ramy, itp. Pewnie mają kumatych blacharzy :-) Cytuj It's nice to be important but it's more important to be nice :) www.grokker.pl www.bostikpolska.pl . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Pakę wolną mam... i nawet ramę do Rama :-D Myśl Sebastian, myśl. Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodano Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Najlepiej by było kupić połowę budy, odciąć tył z szybą i wszczepić go w środek i myslę że to by była najtańsza i bezpieczna opcja (ori przetłoczenia itp.) Pozostaje kwestia szerokiej szyby którą oszywiscie da się zrobić na zamówienie.Buda by się powiększyła więc potem można by się skusić na komplet foteli z mega caba :mrgreen: trzeba by tylko wszystko pomierzyć........... Cytuj Odważni nie żyją wiecznie, ostrożni nie żyją wcale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Sebastian O., Szybę (plexi czy jak to się tam zwie) dopasują Ci w MAZICO w Pabianicach Cytuj DODGE RAM 1500, 2006 5,7HEMI TRX4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Sebastian O., Szybę (plexi czy jak to się tam zwie) dopasują Ci w MAZICO w Pabianicach A na poważnie - zna ktoś taką firmę od Plexi w Wawie? Czy mam zapieprzać do Pabianic, żeby dorobić sobie szybę do nadbudowy? Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio93r Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 A na poważnie - zna ktoś taką firmę od Plexi w Wawie? Czy mam zapieprzać do Pabianic, żeby dorobić sobie szybę do nadbudowy? Jeśli ta szyba w nadbudowie jest gładka bez żadnych zagięć itp a jej boki są nie widoczne (bo są ukryte pod uszczelką) to bez problemu można sobie samemu taką plexi w domu wyciąć wyrzynarką z drobnym ostrzem. A samą plexi kupisz w internecie lub jakimś sklepie budowlanym. Cytuj Gdy deszcz pada a wiatr wieje. Słychać Hiluxa jak rdzewieje. :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodano Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 A na poważnie - zna ktoś taką firmę od Plexi w Wawie? Czy mam zapieprzać do Pabianic, żeby dorobić sobie szybę do nadbudowy? Miśku znajomek cudował coś ze swoim autem i dorabiał niteypową szybę z plexi tu http://www.moto-market.pl/auto-szyby-kurnatowski/ był zadowolony Cytuj Odważni nie żyją wiecznie, ostrożni nie żyją wcale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 5 Listopada 2012 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Sebastian O., Szybę (plexi czy jak to się tam zwie) dopasują Ci w MAZICO w Pabianicach tak wiem, pracuje od nich 200 m ;-) , dorabiałem tam szybę prostą tylnią do swojej nadbudówki po tym jak ze sam zbiłem :evil: , hartowana, przyciemniana gr. 3mm albo 4mm coś koło 190 zł jak dobrze pamiętam. Zobaczcie jaki horror :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodano Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 spasowanie nie bardzo im wyszło,ale wiadro szpachli załatwi sprawę Cytuj Odważni nie żyją wiecznie, ostrożni nie żyją wcale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Kondzio! Bodano! Dzięki za pomoc. Kupiłem od Druga nadbudówkę i ma strzaskaną szybę tylną. Prosta, bez żadnych wygięć. Szukałem w necie, ale znajdowałem tylko jakieś hurtownie, w których mogłem kupić całe tafle. Skorzystam z podpowiedzi Bodano. Zrobię szybkę, jeszcze folia zmieniająca kolor ze srebrnego na jeszcze nie wiem jaki i gotowe!!!! Sebastian!! Sorki za malutki oftopiczek! :raca: Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodano Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Kupiłem od Druga nadbudówkę i ma strzaskaną szybę tylną. Prosta, bez żadnych wygięć Artur tą strzaskaną szybkę z plexi Piotrkowi dorabiałem ja i wcale ona nie jest idealnie prosta, ale niestety w domowych warunkach nawet nie próbowałem ją wyginać. Jak chcesz żeby naprawdę było ładnie to jednak polecam szkło, plexa moim zdaniem jest za lekka Cytuj Odważni nie żyją wiecznie, ostrożni nie żyją wcale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Misiek mam prośbę, zmierz wymiary swojej paki od osi koła, no i poważnie, masz na sprzedaż krótką pakę czy to tylko takie zgrywy :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Mam pakę. Miała być z niej przyczepka lecz na razie nie mam weny. Nie dużo mi brakuje. Mam paczkę, klapę, koła, no i ramę. W paczce jest zrobiona blacharka i położony lakier (niestety taki jak mój, więc Ci nie pasuje). Zaraz pójdę zmierzyć. Zmierzyłem. Wyszło mi ca 104-105cm. Ciężko dokładnie zmierzyć ze względu na fendery ale pogląd masz. Przyszło mi na myśl, że możemy się zamienić. Tylny wymiar jest praktycznie taki sam. Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 7 Listopada 2012 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 dzieki , robie przymiarke i dam znać co wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natryskowy Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Później zamiast szpachlować, malować itd. itp. można pokryć powłoką i będzie jak z fabryki ;) Nie to, że reklamuję siebie ale wiem jak to wyglada i dużo takich operacji przeprowadzamy i jeszcze sie nie zdażył klient, któremu by szczęka nie opadła ;) Cytuj www.natryskowe.com European Size- Felicia Pickup Azia Size- Mitsu L200 Full Size- odkładam do skarbonki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercg Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 wreszcie cos sie dzieje na forum ;-) , sam jestem ciekawy finału :up: Cytuj dodge"caravan" :-) 1500/Hemi 04 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 16 Listopada 2012 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Misiek jeszcze jeden wymiar , bo mi jakieś ułamki wychodzą, :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio93r Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 no dobra, napisze to - nie rob tego bo slabo bedzie to wygladac... :roll: MKmario przyznaj się, po prostu zazdrościsz , że Sebastian będzie miał większego :-P :kasztan: Cytuj Gdy deszcz pada a wiatr wieje. Słychać Hiluxa jak rdzewieje. :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 no dobra, napisze to - nie rob tego bo slabo bedzie to wygladac... :roll: Zgadzam się z Mario. Żeby taka customowa przeróbka wyglądała przyzwoicie to potrzeba kupę pracy i jeszcze większą kupę kasy. W przeciwnym wypadku wychodzą takie "przystanki": Aż się człowiekowi przykro robi jak sobie pomyśli, że "to coś" było kiedyś przyzwoitym Fordem... :-/ Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodano Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 no dobra, napisze to - nie rob tego bo slabo bedzie to wygladac... :roll: Zgadzam się z Mario. Żeby taka customowa przeróbka wyglądała przyzwoicie to potrzeba kupę pracy i jeszcze większą kupę kasy. W przeciwnym wypadku wychodzą takie "przystanki": Obrazek Aż się człowiekowi przykro robi jak sobie pomyśli, że "to coś" było kiedyś przyzwoitym Fordem... :-/ A to ten ford to nie seryjny? :-/ :roll: Własnie on najbardziej kojarzy mi się z pickupem Forda :mrgreen: Cytuj Odważni nie żyją wiecznie, ostrożni nie żyją wcale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi