prawy Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Hej Byłem dzis w salonie Dodga w Warszawie na Modlińskiej Viggen Auto poprosiłem o sprawdzenie po numerze vin oznaczenia symbolu lakieru miły Pan zapisał mi symbol i poinformował że mój Ram jest wzywany przez Serwis Dodga do darmowej wymiany jakiś dwóch elementów. Usłyszałem że owszem w Europie gwarancja go nie obowiązuje ale tego typu wezwania jak najbardziej. Po głębszej analizie doszliśmy że chyba chodzi o pas bezpieczeństwa i jakąś listwę. Części zostały zamówione a ja umówiony na darmową wymianę 18.06. Pan z serwisu poinformował mnie że dzwoniąc do nich i podając ostatnie osiem cyfr vinu może poinformować właściciela Rama czy akcja obejmuje jego auto. Dla zainteresowanych podaje numer w Warszawie. Serwis .... : +48 22 814 39 94 wew. 120 Jeżeli nie możesz się dodzwonić do Serwisu ................. : +48 501 143 385 lub +48 783 985 778 Pozdrawiam Prawy Cytuj www.tmtwentylacja.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darus0 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Super, jutro dzwonie. Miałem podobne akcje w Chryslerze i zostałem miło obsłużony. Cytuj Był Dodge RAM 5,7 HEMI 07r Jeep Grand Cherokee 5,2 97r Chrysler T&C 3,8 05r 501788039 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyga Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 akcje w Chryslerze i na stronach Chryslera jest wyszukiwajka akcji serwisowych Recall Search, można samemu sprawdzić czy coś się dzieje po wpisaniu VIN za starych czasów działo dobrze link Recall Search Cytuj tdi engines are for senior citizens Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
machony_1 Opublikowano 28 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 Czołem , odświeżę temat sprawdziłem sobię mój vin na https://www.mopar.com/en-us/my-vehicle/recalls/search.html I okazało się że mam nie wykonaną akcję serwisową z 2008 r. ☺ odezwałem się do serwisu na Śląsku http://ramtrucks.pl i co ciekawe w dniu dzisiejszym mi ją wykonali po 12 latach. Sprawdźcie sobie może też Wam się coś należy za free. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T-T Opublikowano 29 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2020 A mi takie coś wyskoczyło po wpisaniu VIN Status Incomplete Recall Date May 24, 2016 FCA Recall # S43 NHTSA Recall # 16V-352 Safety Defect/Non Compliance Description and Safety Risk THE FRONT PASSENGER AIRBAG INFLATOR MAY RUPTURE, DUE TO EXCESSIVE INTERNAL PRESSURE, DURING NORMAL AIRBAG DEPLOYMENT EVENTS. THIS CONDITION IS MORE LIKELY TO OCCUR IF YOUR VEHICLE HAS BEEN EXPOSED TO HIGH LEVELS OF ABSOLUTE HUMIDITY FOR EXTENDED PERIODS OF TIME. AN INFLATOR RUPTURE, DURING AIRBAG DEPLOYMENT EVENTS, COULD RESULT IN METAL FRAGMENT(S) STRIKING THE VEHICLE OCCUPANT(S) RESULTING IN SERIOUS INJURY OR DEATH. Repair Description THE PASSENGER AIRBAG INFLATOR MUST BE REPLACED. Recall Status Incomplete but repair parts are available Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T-T Opublikowano 29 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2020 Jest jakaś lista autoryzowanych serwisów Dodge? Ma ktoś jakieś namiary? Najlepiej woj. świętokrzyskie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiewioor.fm Opublikowano 29 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2020 Ja mam 2 akcje z 2016 roku, obie na poduszki powietrzne z przodu - słynna japońska TAKATA, tyle że nie mam gdzie blisko tego ogarnąć Cytuj moja stajnia 🙂 :Dodge Durango Citadel [EZH], Dodge RAM 1500 [EVA], Audi Q5 [CAEB], Audi A3 [CNT], Astra Bertone [Z22SE], Skoda Favorit [136] ( https://mubi.pl/id-5EGVDL 150zł taniej ubezpieczenie przy zakupie z MUBI.PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba M. Opublikowano 29 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2020 Kiedyś każdy serwis Jeepa ogarniał też Dodge. Jak jest teraz nie wiem, spróbuj. Cytuj F150 302 V8 4x4 - sprzedany 😞 Escalade 6.2😍 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
machony_1 Opublikowano 29 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2020 59 minut temu, wiewioor.fm napisał: Ja mam 2 akcje z 2016 roku, obie na poduszki powietrzne z przodu - słynna japońska TAKATA, tyle że nie mam gdzie blisko tego ogarnąć Ciekawe mam ten sam rocznik i silnik, a nie mam żadnej po 2008 r, musieli coś zmienić w międzyczasie a z jakiego miesiąca jest Twój? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiewioor.fm Opublikowano 29 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2020 (edytowane) data produkcji 2004-04-29 Status Incomplete Recall Date May 26, 2015 FCA Recall # R25 NHTSA Recall # 15V-313 Safety Defect/Non Compliance Description and Safety Risk THE DRIVER AIRBAG INFLATOR HOUSING MAY RUPTURE, DUE TO EXCESSIVE INTERNAL PRESSURE, DURING NORMAL AIRBAG DEPLOYMENT EVENTS. THIS CONDITION IS MORE LIKELY TO OCCUR IF THE VEHICLE HAS BEEN EXPOSED TO HIGH LEVELS OF ABSOLUTE HUMIDITY FOR EXTENDED PERIODS OF TIME. AN INFLATOR RUPTURE, DURING AIRBAG DEPLOYMENT EVENTS, COULD RESULT IN METAL FRAGMENTS STRIKING AND POTENTIALLY SERIOUSLY INJURING THE VEHICLE OCCUPANT(S). Repair Description THE DRIVER AIRBAG INFLATOR MUST BE REPLACED. Recall Status OPEN Status Incomplete Recall Date May 24, 2016 FCA Recall # S43 NHTSA Recall # 16V-352 Safety Defect/Non Compliance Description and Safety Risk THE FRONT PASSENGER AIRBAG INFLATOR MAY RUPTURE, DUE TO EXCESSIVE INTERNAL PRESSURE, DURING NORMAL AIRBAG DEPLOYMENT EVENTS. THIS CONDITION IS MORE LIKELY TO OCCUR IF YOUR VEHICLE HAS BEEN EXPOSED TO HIGH LEVELS OF ABSOLUTE HUMIDITY FOR EXTENDED PERIODS OF TIME. AN INFLATOR RUPTURE, DURING AIRBAG DEPLOYMENT EVENTS, COULD RESULT IN METAL FRAGMENT(S) STRIKING THE VEHICLE OCCUPANT(S) RESULTING IN SERIOUS INJURY OR DEATH. Repair Description THE PASSENGER AIRBAG INFLATOR MUST BE REPLACED. Recall Status OPEN Edytowane 29 Stycznia 2020 przez wiewioor.fm Cytuj moja stajnia 🙂 :Dodge Durango Citadel [EZH], Dodge RAM 1500 [EVA], Audi Q5 [CAEB], Audi A3 [CNT], Astra Bertone [Z22SE], Skoda Favorit [136] ( https://mubi.pl/id-5EGVDL 150zł taniej ubezpieczenie przy zakupie z MUBI.PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makazu Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 W dniu 29.01.2020 o 15:52, Kuba M. napisał: Kiedyś każdy serwis Jeepa ogarniał też Dodge. Jak jest teraz nie wiem, spróbuj. Panowie, kilka lat temu miałem robioną akcję serwisową na dwóch poduszkach powietrznych - gdzie ??? W ASO FIAT - FCA - wszystkie aso ogarniaja temat może troche nie chętnie bo na początku są zdziwieni ale późnej okazuje się że maja dokumentację części i nawet procedur jak to zrobić . Mój Dodge jest z 2004 r. Nie zapomnę miny i zdziwienia że po tylu latach jeszcze to mieli zrobić. PS. A gdzie zamawiacie części do swoich taczek ??? Proponuję spytać w aso fiata - zdziwicie się niemiłosiernie. Dużo części jest dostępnych w ciągu kilu dni może tygodnia - przyjeżdżają z centralnego magazynu we Włoszech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi