Reilord Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 Witam, mam rama 2003 i oryginalny kluczowe oraz pilota.mpewien magik mówił, ze mnie oszukano z tym pilotem, bo nie pasuje częstotliwością do tego samochodu. Nie wiem jak sprawdzić, czy ten samochód w ogóle ma alarm! A chciałbym to sprawdzić zanim kupię pustego pilota, bo nie wiem gdzie i za ile można go podpiac pod istniejący alarm. Podobno to nie kwestia paru stowek, tylko dużo wiecej. Zastanawiam się czy nie płac tematu na rzecz alarmu z lmc trucks... Cytuj Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 23 Marca 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 Po pierwsze zapraszam do powitalni, ładniej będzie jak się nam przedstawisz ;-) Po drugie to fabryczny pilot jest do otwierania i zamykania drzwi, alarmu fabrycznego raczej nie masz. Funkcja w pilocie PANIC nie jest alarmem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 Nie masz alarmu na 99%, a dorobienie kluczyka do tego rocznika to 15zł. Pilot to tylko obsługa centralnego zamka i funkcji PANIC, która jak Sebek powiedział nie jest alarmem. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reilord Opublikowano 23 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 Ok, się przywitalem ;) to do czego służy panic? Sprzedawca zapewniał mnie, ze auto ma alarm, ale nie wykluczam oszustwa (mam powody). Dla samego centralnego z pilota to chyba nie warto się bawić w programowanie i kodowanie pilota, prawda? Zakupie alarm od lmctrucks za ~35$ i będzie git. Na razie czekam na info od nich o kosztach przesyłki do Pl. Ps. Ciekawe, czy ten samochód ma w ogóle immobilizer, bo pod kolumna kierownicy wisi wiele luznych, niepodlaczonych przewodów ;) Cytuj Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 W moim Ramie z tego samego rocznika co Twój nie ma immobilisera i do tej pory nie spotkałem się z tym żeby ktoś takowy seryjny posiadał. Funkcja panic jest dla grubych amerykanek, którym pod supermarketem jakiś afroamerykański czarnoskóry rdzenny mieszkaniec afryki, siłą uprowadzony do tego wstrętnego kraju, kradnie auto i odjeżdża na jej oczach. Wtedy ta gruba biała rdzenna amerykanka wciska panic i ma spokojne sumienie, że zrobiła co mogła, bo auto odjechało z trąbiącym klaksonem. A teraz na poważnie: te auta nie mają seryjnego immobilisera, tak samo jak nie mają seryjnego autoalarmu. Pilot służy do zamykania i otwierania drzwi i do niczego innego. Jesli pod kierownicą wiszą Ci jakieś kable, a mimo to samochód zamyka i otwiera się z pilota, to znaczy, że musisz szukać dalej, tego co jest spieprzone. Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reilord Opublikowano 23 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 Hehe ładny opis :) Pilot nie działa, ale baterie są ok. Cytuj Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 W takim razie nic nie programuj tylko od razu załóż sobie normalny alarm za normalne pieniądze, to i domykanie szyb bedziesz miał i otwieranie ich z pilota, a to amerykanskie badziewie porzuć na wieki wieków amen. ;-) Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 Hehe ładny opis :) Dzięki! ;-) Ja o braku alarmu i immobilisera dowiedziałem się dopiero po półtora roku użytkowania Rama. Ale byłem zdziwiony..... Kluczyk bez immobilizera dorobiłem w jakimś Kauflandzie za 15 zyli, piloty widziałem na jebaju za stówkę, ale nigdy się nie zabrałem za kupno. Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reilord Opublikowano 23 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 ja widziałem polotu za pare lub parenascie dolarów, ale samo progamowanie podobno może wciągnąć np 700 zł. Cytuj Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajko222 Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Dzisiaj byłem z kluczykiem od Rama z 2004r w punkcie dorabiania kluczy, facet spojrzał, włożył klucz do jakiegoś czytnika, na monitorze pojawiły się jakieś ciągi znaków i stwierdził na tej podstawie, że jest immobilizer. Gdzieś na anglojęzycznym forum wyczytałem coś w rodzaju, że jeśli masz czarny kluczyk, to nie masz immobilizera, a jeśli masz szary, to jest immobilizer i być może alarm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi