JBednarczyk Opublikowano 7 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Rzecz gustu. Widziałem Rama z packiem thule na pace i wyglądał do bani. IMHO koła na pace wyglądają najlepiej na autach rajdowych Baja itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 7 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Myśle, że tragedii by nie było, byle nie na dachu :-P , bo będzie podobny do Syreny Bosto hehe. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczo Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 a co uwazacie o pomysle zamontowania kola na tylnej burcie na uchwycie z jeepa liberty wranglera?? moze daloby sie jakos wkomponowac zeby dol kola wchodzil w stopien w zderzaku docelowo mysle tez o zamontowaniu rolla z lampami i przymocowanie po skoskie zeby w razie zderzenia wylecialo w powietrze i tu jesli chodzi o temat wydaje mi sie ze przymocowane na pokrywie nie ejst najlepszym pomyslem ze wzgledow bezpieczenstwa bo w razie wypadku takie kolo po scieciu srub mocujacych moze urwac glowy pasazerom i wyleciec przez przednia szybe Cytuj DODGE RAM 5,7 HEMI BIG HORN 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jonko Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 W pick upach koło na burcie moim okiem ładnie by nie wyglądało, co innego w SUVach, terenówkach, ale w pick upie na burcie... Oryginalne miejsce pod paką jest super rozwiązaniem na koło zapasowe więc tego bym nie zmieniał, chyba, że masz w tym miejscu butlę na gaz. Jak nie możesz wozić kółka pod paką pomyślałbym o jakimś mocowaniu na pace (nie na burcie), tak aby nie przemieszczało się podczas jazdy i tak aby można je było szybko zdemontować w przypadku przewożenia jakiegoś nietypowego towaru na pace : ) Najlepiej to w ogóle nie wozić ze sobą koła zapasowego :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczo Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 tak wlasnie patrzylem i przy niskiej zabudowaie wystajace kolo troszke by sterczalo psujac ogolna bryle pickupa wiec kolo zostaje na pace narazie Cytuj DODGE RAM 5,7 HEMI BIG HORN 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit373 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 pewnie chodzi o coś takiego: Nie wygląda źle przy liftowanym aucie, ale wadą jest otwieranie / zamykanie klapy. Podnoszona klapa waży już sporo więcej. Kolejnym problemem jest załadunek, wystające koło będzie przeszkadzało np przy ładunku widlakiem. Cytuj Był Ram 2500 '97 Magnum Była TUNDRA [glow=red]5.7[/glow] LTD DC 4X4 BIG BAD & BLACK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JBednarczyk Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 pewnie chodzi o coś takiego: Obrazek Nie wygląda źle przy liftowanym aucie, ale wadą jest otwieranie / zamykanie klapy. Podnoszona klapa waży już sporo więcej. Kolejnym problemem jest załadunek, wystające koło będzie przeszkadzało np przy ładunku widlakiem. Ekstra ten abażur na dachu :kasztan: :kasztan: :kasztan: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Ekstra ten abażur na dachu :kasztan: :kasztan: :kasztan: Rzeczywiście lata 20 :bebe: Cytuj DODGE RAM 1500, 2006 5,7HEMI TRX4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 I tak abażur wygląda lepiej niż to koło. Ja z kolei myślałem o zamocowaniu koła na stojąco na przedniej burcie paki. Ale teraz przez stacks'y już nie mogę tego zrobić. Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JBednarczyk Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Znalazłem coś takiego http://www.tiregate.com/ Albo http://www.tiregate.com/ht_series_0.shtml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyga Opublikowano 4 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 śledząc Wasze posty za i przeciw :) jakieś uwagi zanim będzie za późno :):) ? jest duża szansa, że koło da się odwrócić wtedy schowa się w stopce zderzaka i wtedy w miejscu gdzie jest teraz będzie można przyczepić grill :) Cytuj tdi engines are for senior citizens Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 4 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Świetne. Problem (malutki) to tablica rejestracyjna ze światełkami podświetlającymi. Jakbyś chciał coś takiego robić zarobkowo, to ja bym się pisał na jeden egzemplarz. Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm Opublikowano 5 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 Tablicę z oświetleniem trzeba by "wyrzucić' na zewnątrz pod oponę. Problem (malutki) to jest brak możliwości jazdy z długimi materiałami z otwarta paką. Chyba, że owo ramię można by łatwo zdemontować nie ciężej niż tylną klapę w Dodge. Cytuj DODGE RAM 1500, 2006 5,7HEMI TRX4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 5 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 Chyba nabawiłbym się nerwicy z tym ustroistwem. Brakuje jeszcze górnej zabudowy i wtedy, żeby dostać się do paki trzeba przeprowadzić procedurę otwierania. Otworzysz, to i trzeba zamknąć. Gorzej jak Ci się przypomni, że nie wziąłeś czegoś z paki i tak kilkanaście razy wciągu tygodnia lub nawet dnia. To wg. mnie utrudnia użytkowanie pickupa. Koło zapasowe jest zbyt rzadko używane, żeby za każdym razem kiedy korzystam z paki przypominać sobie o nim. Ja jednak wolę nie mieć koła wcale, lub wozić go na pace lub raz na chiński rok skorzystać z assistance. Rozwiązanie dobre dla kogoś , kto rzadko otwiera pakę, ale wtedy to i zapas na pace nie przeszkadza. To jednak jest moje zdanie i nikt się z nim zgadzać nie musi :-P Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 5 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 Moim argumentem za tym rozwiązaniem jest to, że moje koła są DUŻE. Zapas nie mieści się w standardowym miejscu i o ile w koło komina, jeżdżę bez zapasu, to wyjeżdżając dalej, mój zapas zajmuje znaczną część paki. Wolałbym zamontować je (koło zapasowe), na stojąco na pace, ale wychodzące z podłogi rury od stack'sów znacznie to utrudniają. Gdybym miał takie ustrojstwo problem by zniknął. A na pakę i tak wchodzę, bokiem, po kole a nie z tyłu po burcie. Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyga Opublikowano 6 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 :) jak widać każdy ma inne preferencje :) drug masz rację jest to upierdliwe na co dzień moje koło jeździ na pace na płasko ale czasem trzeba pojechać nad morze :) wcześniej na pokrywie paki miałem belki dachowe i kufer a w nim koło ale jechałem zestresowany, że w rawie w to koło wpadnie mi centralnie do kabiny "dojazdówka" ma po zewnątrz 800mm średnicy więc ogranicza bagaże znacznie stąd poszukiwania gdzie ten niechciany bagaż upchać --- Tablicę z oświetleniem trzeba by "wyrzucić' na zewnątrz pod oponę. Problem (malutki) to jest brak możliwości jazdy z długimi materiałami z otwarta paką. Chyba, że owo ramię można by łatwo zdemontować nie ciężej niż tylną klapę w Dodge. - zaczep jest wpinany w hak zawias po prawej może być na śrubie może być na bolcu z zawleczką, można dać blokadę żeby otwierało się do 90 st tylko trzeb aby zmienić zawias na blach 10 i dorobić pewnie jakieś wzmocnienie - tablica może być gdzie komu pasuje albo na stałej belce wtedy oświetlenie można wyciągnąć z lampki tablicy albo z gniazda haka -- Misiek zamówiłem materiał (wypałki) na 2kpl , profile w sztangach 6m bo inaczej nie mieli więc myślę, że nie będzie problemu, 19 jadę nad morze i mam nadzieję, że już z kołem na stojaku. Tylko byś musiał pościągać jakieś wymiary albo dostaniesz elementy i je dopasujesz, mocowanie koła jest 6x139,7 mm nie wiem jaki rozstaw jest u Ciebie szpilka M14x1,5. Generalnie jest waży wymiar zewnętrzny koła i szerokość tak by po otwarciu zawiasu dało się otworzyć burtę -- jak macie otwarte paki to można wrzucić dwie belki między burtami i dać koło nad poziomem paki albo wystawić nad dach później wrzucę jakieś foto bo mam z bagażnika do f250 to dodam tam koło :) Cytuj tdi engines are for senior citizens Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz_B Opublikowano 6 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 Jezu jakie samice niesamowite w Sopocie się promują. Cytuj Nie bądź łosiem jeździj V8. Zdrófka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyga Opublikowano 6 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 Tadeusz_B, myślisz, że zaczep w czymś pomorze ? Cytuj tdi engines are for senior citizens Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz_B Opublikowano 6 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 Zdecydowanie tak , jestem niemalże pewny . Cytuj Nie bądź łosiem jeździj V8. Zdrófka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyga Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 na razie wygląda tak zmieściło się na stopniu wiec nie wystaje do tyłu ale flansza mocująca mi się nie podoba nie nie wiem czy jej nie zakryję tablice na podkładce na tablice w kształcie chevrona Cytuj tdi engines are for senior citizens Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz_B Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Zyga jesteś wielki Cytuj Nie bądź łosiem jeździj V8. Zdrófka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Czy dobrze widzę, że cały ten system montowany jest do uchwytu haka? Znaczy się wsuwany w mocowanie haka? Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyga Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 tak w kwadrat uprzedzając Twoje kolejne pytanie da się wpiąć jeszcze kwadrat haka do przyczepki tylko na razie nie wiem jak to zrobić :) Cytuj tdi engines are for senior citizens Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Normalnie prorok :-) . Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natryskowy Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Nowa "safety zone" :mrgreen: Wygląda ładnie. Fajnie ze się kolo zmieściło w tą "zatoczkę" w zderzaku. Jak będzie na czarno to będzie jak z fabryki :) Cytuj www.natryskowe.com European Size- Felicia Pickup Azia Size- Mitsu L200 Full Size- odkładam do skarbonki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi