Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy zastanawiam sie nad zakupem Forda Rangera ktory obecnie jest oferowany w wyprzedazy rocznika 2017. Interesuje mnie najmocniejsza wersja z silnikiem 3.2L i automatyczną skrzynią biegów. Auto oczywiscie w kolorze pomarańczowym w wersji Wildtrak.

Czy ktos z użytkowników forum może sie wypowiedzieć na temat tego forda?

Auto chce kupić prywatnie nie na firmę i bedzie to auto ktore ma byc zarówno autem rodzinnym jak i poniekąd autem do pracy. Mieszkam w niewielkim mieście ale prowadze gospodarstwo rolne i jak najbardziej właściwości pickupa mi się przydadzą.

Do tej pory jeździłem tylko autami z silnikiem benzynowym i jakoś obawiam sie diesla ale z drugiej strony nowy powinien troche pojeździć. Diesle mamy w firmie w ktorej pracuje i jest z nimi różnie. Auto jeździłoby gównie na dystansie 10km w jedną stronę po trasie - i wiadomo troche po mieście. Gabaryty nie maja znaczenia bo mieszkam w małym miasteczku i raczej z parkowaniem nie bedzie problemów.

Jeżeli chodzi o samo auto to będzie ono właściwie jedynym w "rodzinie" wiec posłuży zarówno do podwożenia dzieci do szkoły (za kilka lat jak podrosna :) ) jak i do przewiezienia wiekszych rzeczy na wioskę.

Jak uważacie czy przy takim charakterze użytkowania warto zainwestowac w Pickupa?

Opublikowano

Hehe no pewnie tak :). Tak na marginesie powiem że rozważałem takze zakup używanego Audi Q7 i BMW x5 w benzynie (jakoś obawiam sie używanych diesli) ale w cenie do 100 - 150 tys zł własciwie nic ciekawego nie ma. Albo rozbitki z USA albo jakies modele z niewiadomą historią i przebiegiem. Co prawda Pickup to troche inny charakter auta bo jednak paka jest sporo niższa (Hardtop mi się nie podoba) ale nawet z roletą sporo pomieści. Tym bardziej że znalazłem firmę w Grecji ktora produkuje cąłkowicie szczelne rolety na wzór tych z ASO w cenie 1600 euro z wysyłką do Polski, co moim zdaniem stanowi bardzo dobrą alternatywe fabrycznej. Nowy to nowy przynajmniej ma gwarancje jakby cos sie działo.

Opublikowano

Jestem z woj podlaskiego okolice Białegostoku. Zapewne do tych marek jest wiecej czesci ale przy takiej ich cenie to jakis kosmos. tym bardziej ze auta maja juz swoje lata i przebiegi, cos tam zawsze moze sie dziac

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Auto fajne można tuningować do woli Jezdziłem takim autem i typowy wół roboczy skrzynia wolna przez co głosno sie robi w aucie. Swiatła do wymiany w nocy nic nie widać a może inaczej słabo swiecą fotele w miare wygodne z tyłu mieszcza sie inni bez problemu. Sztywny przez resory z tyłu. Jezdziłem dla porównania nowym Amarokiem niebo a ziemia jesli chodzi o komfort jazdy no i ma naped stły 4x4 co przy fordzie nie uswiadczysz bo musisz sie pilnowac zima żeby właczyc lub wyłaczyc naped przed rondem. Jak na miasto i trasy po 10 km to poszukaj cos w benzynie bo ten dizel nie rozgrzeje sie i bedziesz jezdził wiecznie nie dogrzanym autem

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam ja podepne się pod temat. Właśnie chcę kupić Rangera Wildtruck z wysoką zabudową hardtop. Często wożę specjalistyczne piece wysokości około 90 cm. I tu moje pytanie czy ktoś orientuje się jaka jest wysokość otworu na pace? Nigdzie nie mogę znaleźć takiej informacji.