judak Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Witam Założyłem temat ponieważ nie mogłem znaleźć odpowiedzi na forum. Problem dotyczy drgań karoserii, które pochodzą najprawdopodobniej od tylnego mostu, problem występuje po przejechaniu około 3 km i tylko podczas ruszania po łuku(napęd tylko na tylne koła),dodam że wał napędowy został sprawdzony oraz wyważony dynamicznie. podejrzewam LSD lub ten typ tak ma?? Czy ktoś miał podobny problem. Cytuj Judak Ford F-150 2006 Lariat 5,4 V8 Triton Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kassei Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 WitamZałożyłem temat ponieważ nie mogłem znaleźć odpowiedzi na forum. Problem dotyczy drgań karoserii, które pochodzą najprawdopodobniej od tylnego mostu, problem występuje po przejechaniu około 3 km i tylko podczas ruszania po łuku(napęd tylko na tylne koła),dodam że wał napędowy został sprawdzony oraz wyważony dynamicznie. podejrzewam LSD lub ten typ tak ma?? Czy ktoś miał podobny problem. Brak dodatku LSD w moście ? Cytuj FORD F150 KING RANCH 5,4 V8 Triton 2007 FORD RANGER EDGE 4,0 V6 SOHC 2001 FORD FLEX SEL 3.5 V6 Duratec 2010 był - JEEP WG LIMITED 2.7 R5 CRD 2002 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
judak Opublikowano 5 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Wymieniłem olej na nowy z dodatkiem i na razie bez zmian?! Cytuj Judak Ford F-150 2006 Lariat 5,4 V8 Triton Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba M. Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Może by kończące się LSD - wtedy żadna ilość dodatku nie pomoże. Cytuj F150 302 V8 4x4 - sprzedany 😞 Escalade 6.2😍 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
judak Opublikowano 5 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 A może ma ktoś zdjęcia lub schemat rozebranego tylnego mostu? Nie wiem tylko do czego jest czujnik wkręcony do mostu? Tak na marginesie cały czas to tylko podejrzenia, że drgania pochodzą z tylnego mostu. Cytuj Judak Ford F-150 2006 Lariat 5,4 V8 Triton Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parker Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Nie wiem tylko do czego jest czujnik wkręcony do mostu? ....to będzie czujnik ABS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
judak Opublikowano 5 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 nie na piastach tylko na moście? Cytuj Judak Ford F-150 2006 Lariat 5,4 V8 Triton Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 nie na piastach tylko na moście? Si señor 8-) Jest tylko jeden właśnie na moście i zbiera impulsy z tarczy przytwierdzonej do koła talerzowego. Też szedłbym za tropem Kuby i Kassei. Skoro jesteś pewien, że auto ma (miało?) LSD (można to sprawdzić po VIN albo po tabliczce na moście) to zrzuć pokrywę i zobacz w jakim stanie są wnętrzności. Może most złapał wodę, może wcześniej był zalany nieprawidłowym olejem, whatever. Skoro objawy występują po przejechaniu krótkiego odcinka może faktycznie tarczki mechanizmu dogorywają albo są posklejane? Może umycie wszystkiego dokładnie i zalanie jeszcze raz świeżym olejem z właściwym dodatkiem pomoże. Schemat poniżej ;-) Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
judak Opublikowano 5 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 dzięki za nfo. w/s czujnika Zalałem nowym olejem z dodatkiem ale na razie brak reakcji, poczekam zobaczę, najdziwniejsze jest to że drgania są tylko na skręconych kołach przednich przy jeździe na wprost cisza.... Cytuj Judak Ford F-150 2006 Lariat 5,4 V8 Triton Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 ...najdziwniejsze jest to że drgania są tylko na skręconych kołach przednich przy jeździe na wprost cisza.... Czyli LSD działa aż za dobrze :mrgreen: Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
judak Opublikowano 5 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Właśnie :-) ;-) Cytuj Judak Ford F-150 2006 Lariat 5,4 V8 Triton Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Dla porównania wrzucam też schemat bez LSD Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
judak Opublikowano 6 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 wielkie dzięki :-) Cytuj Judak Ford F-150 2006 Lariat 5,4 V8 Triton Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi