SIMAX Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Hej wszystkim. Po przejechaniu 160.000km moją efką, przyszedł czas na zmiany... Z racji tego, że pickup sprawdził się w firmie w 100%, jest chęć na zakup czegoś nowego i zaznaczam od razu, że w grę wchodzi F150 i RAM1500 od 2013 roku w górę. Pytam Was co będzie lepsze: - Ford F150 z silnikiem V8, 5cio osobowy, z max kabiną - Dodge Ram1500 V8, najlepiej wersja Larami Mam już kilka faworytów do obejrzenia: http://otomoto.pl/oferta/dodge-ram-1500-5-7-4x4-390km-gaz-full-wersja-ID6ybC8n.html#a9abb13207 http://otomoto.pl/oferta/dodge-ram-dodge-ram-sport-1500-5-7v8-hemi-crewcab-long-4x4-max-full-ID6yfJ7x.html#a9abb13207 Tego w Nysie pojadę obejrzeć bo mam blisko, natomiast do Poznania muszę się specjalnie pofatygować, chyba że któryś z kolegów już miał okazję oglądać ten egzemplarz. Z fordami jest gorzej ponieważ nie ma ich dostępnych na naszym rynku. Proszę o opinie i rady co wybrać. Pozdrawiam SIMAX Cytuj F150 LARIAT 2007 5.4 V8! Jest POWER - sprzedany... RAM 1500 SPORT 5.7 HEMI - Teraz jest MOC!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volen Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Chyba zbyt nowe sprzęty chcesz kupić, ślinka pozalewała chłopcom klawisze, stąd taka cisza w temacie ;) Cytuj pozdrowienia, Przemek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickup150 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Chyba zbyt nowe sprzęty chcesz kupić, ślinka pozalewała chłopcom klawisze, stąd taka cisza w temacie ;) Raczej normalność, tak pod względem zakupu, jak i życia na forum ;-) . Na ulicach mało pickupów, to i tu nie ma tłoku :lol: . RAM jest dostępny , z Fordem gorzej, tak jak kolega napisał. W PW wskazałem koledze Tarnowskie Góry, podobno ma tam kilka RAMow i może sprowadzić na zamówienie. Jak się interesowałem RAMem to rozmawiałem z gościem i miał kilka różnych propozycji. Ja jednak wybrałem Forda za dużo niższą cenę i nie żałuje, w pracy na budowach nie ważne ile kosztuje ;-) , ważne do czego może służyć i co przewiezie, jaki z niego będzie w przyszłości pożytek. Ja wiem że gdybym wybrał wersję z krótką 2 metrową paką nie spełnił by moich oczekiwań, a tak mam pakę 2,5 metra a z otwartą burtą 3 metry załadunku, a to już coś :shock: , jak na Pickupa. Przyczepa odpada bo wchodziłbym w zakres powyżej 3,5 tony i dużo z tym kłopotu i dodatkowych kosztów :-| . Jestem zadowolony z tego co mam, a co najważniejsze robi robotę, a jego koszt zakupu jest równy wartości nowych kół RAMa z 2015r :lol: . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz_B Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Nie stresuj volen śpij spokojowo. Cytuj Nie bądź łosiem jeździj V8. Zdrófka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIMAX Opublikowano 4 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 W czwartek jadę oglądać Hemika z 2014 roku w wersji Sport, prosto z usa i po lekkim dzwonie... Tak na marginesie, to faktycznie ten Ram po lifcie z 8mio biegową skrzynią pali mniej od efa ...??? Koleś mnie wkręcał, że jego poliftowy zagazowany pali średnio 16l, a z podwójną lawetą max 20l. :shock: Nie chce mi się w to wierzyć, ale jeśli ma ktoś takiego i go używa to niech to potwierdzi. No i ta pneumatyka, to faktycznie taki luksus? A jak coś się zepsuje to jakie koszty...? Pozdrawiam SIMAX Cytuj F150 LARIAT 2007 5.4 V8! Jest POWER - sprzedany... RAM 1500 SPORT 5.7 HEMI - Teraz jest MOC!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtRybnik Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Dodge i F150 to kwestia gustu, tak jak pisał przedmówca, do Ram'a jest znacznie więcej części w PL. Simax, jeśli Ci się nie spieszy to proponował bym samodzielny import. Jak coś to pisz na PW, właśnie płynie mi amcar z US, więc mogę Ci przedstawić procedurę sprowadzenia. Cytuj Ram 5.7 hemi TRX4 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kassei Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Ja bym brał znowu eFa :-> Cytuj FORD F150 KING RANCH 5,4 V8 Triton 2007 FORD RANGER EDGE 4,0 V6 SOHC 2001 FORD FLEX SEL 3.5 V6 Duratec 2010 był - JEEP WG LIMITED 2.7 R5 CRD 2002 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volen Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Mi tam daleko do stresu :p Kij w mrowisko udało się włożyć, temat ruszył jak RAM na pych, nie jest źle ;) Ja bym brał F, liczby sprzedanych autek mówią same za siebie. Zresztą, co tu dużo gadać - w tym tygodniu finalizuję zakup fordowskiej pchełki z 2005 roku, pierwszy pickup i pierwszy amerykanin w rodzie. Już czuję, że będzie kupa problemów, ale... PGR... znaczy pie###lić głos rozsądku... :lol: Pozdrawiam czytaczy :) Cytuj pozdrowienia, Przemek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickup150 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Nie będzie problemu :-D , zrobisz co trzeba na początku za siebie i za poprzednika i będzie śmigał. Ja też mam z 2005 i jest dobrze. Coś tam na benzynie silnik kuleje, ale podejrzewam zasilanie, szczególnie filtry i układ pompy paliwa. Nie pokazywał żadnych błędów jak byłem z nim u doktora, więc tragedii być nie powinno. Może wystarczy tylko poczyścić tu i tam i znów będzie wszystko OK. Dostał kilka prezentów, dziś felgi wróciły od lakiernika, a po Święcie przyjadą nowe oponki. Pojeździłem dziś po śliskich drogach, bo drogowcy jak zwykle zaspali i było fajnie 8-) . Przy gwałtownym dodaniu gazy tył wyprzedał przód :shock: , ale jak się jedzie delikatnie tragedii nie ma, jak przyjdą nowe opony to zobaczę, ale już pewnie śniegu nie będzie :-/ . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIMAX Opublikowano 13 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Hej wszystkim. Jestem po oględzinach Rama i jestem już na 100% przekonany i zdecydowany na zakup jednak Forda F150 nowej generacji, ale nie teraz, tylko za rok, dwa jak tylko ceny tego modelu trochę spadną i dostęp części będzie lepszy. Ram jest fajny, ale pozostanę wierny marce i kupię raz jeszcze efa. Nowy model F150 jest moim zdaniem ładniejszy i wyposażony w wiele nowatorskich rozwiązań i co najważniejsze jest częściowo aluminiowy co za tym idzie waga auta. Także nie rozstaję się z moim żukiem, zainwestuję w niego trochę biletów i śmigam dalej. Jeśli chodzi o inwestycje to mam pytanie, czy ktoś zna firmę, która zrobi mi nowy wydech? Mam takiego majstra w Krakowie i może ktoś go zna. Na drugim miejscu są felgi, które zamierzam zakupić i tu też pytanko czy ktoś ma lub wie kto może zaoferować mi dwudziestki w pełnym chromie... :-) Pozostaje w kontakcie Pozdrawiam SIMAX Cytuj F150 LARIAT 2007 5.4 V8! Jest POWER - sprzedany... RAM 1500 SPORT 5.7 HEMI - Teraz jest MOC!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kassei Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Hej wszystkim.Jestem po oględzinach Rama i jestem już na 100% przekonany i zdecydowany na zakup jednak Forda F150 nowej generacji, ale nie teraz, tylko za rok, dwa jak tylko ceny tego modelu trochę spadną i dostęp części będzie lepszy. Ram jest fajny, ale pozostanę wierny marce i kupię raz jeszcze efa. Nowy model F150 jest moim zdaniem ładniejszy i wyposażony w wiele nowatorskich rozwiązań i co najważniejsze jest częściowo aluminiowy co za tym idzie waga auta. Także nie rozstaję się z moim żukiem, zainwestuję w niego trochę biletów i śmigam dalej. Jeśli chodzi o inwestycje to mam pytanie, czy ktoś zna firmę, która zrobi mi nowy wydech? Mam takiego majstra w Krakowie i może ktoś go zna. Na drugim miejscu są felgi, które zamierzam zakupić i tu też pytanko czy ktoś ma lub wie kto może zaoferować mi dwudziestki w pełnym chromie... :-) Pozostaje w kontakcie Pozdrawiam SIMAX Najlepsze rozwiązanie! :git: Sam mam podobne plany, ale tak za 3-4 lata jeśli fundusze pozwolą i dolar wróci do jakiejś znośniej ceny :oops: Z felgami będzie problem bo 6x135 to rarytas. Jakiś czas temu krążyły na ogłoszeniach takie felgi jak potrzebujesz, tylko w chorych cenach. Ja szukam 17tek w takim rozstawie i jeszcze takich nie widziałem a sprawdzam też ogłoszenia w UK i DE.... :-/ Cytuj FORD F150 KING RANCH 5,4 V8 Triton 2007 FORD RANGER EDGE 4,0 V6 SOHC 2001 FORD FLEX SEL 3.5 V6 Duratec 2010 był - JEEP WG LIMITED 2.7 R5 CRD 2002 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtRybnik Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Ściągałem dwa miesiące temu felgi 17 z oponami 35x12,5 MT z US, do tego buschwacker'y i parę innych pierdół. Zakup w US pomimo wysokiego $ i tak się bardzo opłaca, akcesoria są tam po prostu znacznie tańsze. Fracht, opłaty celne to już inna bajka :) Niebawem pokażę zdjęcia w dziale showroom. Cytuj Ram 5.7 hemi TRX4 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi