AdAm Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 PRZYCZEPA Z OBROTNICĄ KLIKNIJ LINK Czy ktoś z forumowiczów miał przyjemność poruszać się taką przyczepą z linku powyżej lub podobną? Jak to się tym jeździ, jakieś problemy? Podobno dużo lepsze ciąganie niż tradycyjnych przyczep z dwiema osiami. Nawet z znacznym ładunkiem brak efektu szarpnięć, bujnięć, można w skrajnych przypadkach nierównomiernie rozłożyć ciężar na całej długości przyczepy i nic się nie dzieje. Z cofaniem może być więcej zachodu, ale ogólnie wydaje mi się konkretną alternatywą. Nawet jeśli miałaby być to podobnych wymiarów jak normalna duża do 3,5t przyczepa np dł 5m szer 2,2m to jazda z tym wydaje się być bardziej komfortowa niż zwykłą "lawetówką". Od czasu do czasu wożę długie elementy i to wydaje się być rozwiązaniem Jestem na etapie szukania czegoś takiego, aczkolwiek na razie ceny skutecznie odstraszają i chyba trzeba szukać używanej, choć trudno znaleźć. Cytuj DODGE RAM 1500, 2006 5,7HEMI TRX4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Ja z tym jeździłem. Między innymi na takiej przyczepie przywiozłem Drugowi Tweet'yego z Nowego Targu. Prowadzi się doskonale, nie ma wielkiego problemu przy nie równym rozmieszczeniu ładunku. Problem pojawia się tylko przy manewrowaniu do tyłu, ale tego też można się nauczyć. Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 "Jako producenci dajemy Państwu możliwość dopasowania DMC do indywidualnych potrzeb" A jako lekką do 750 kilo można, żeby mnie Viatool nie łapał? :mrgreen: Witamy w Polsce. Rzeczy niemożliwe załatwiamy od ręki. W sprawie cudów trzeba dwa dni poczekać... :kasztan: Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Witamy w Polsce. Rzeczy niemożliwe załatwiamy od ręki. W sprawie cudów trzeba dwa dni poczekać...:kasztan: :kasztan: Cytuj DODGE RAM 1500, 2006 5,7HEMI TRX4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Misiek, dodaj koledze jeszcze, że przy awaryjnym hamowaniu trzeba mocno patrzeć w lusterka co się dzieje z przyczepą, bo przy szczególnych warunkach może się nawet złożyć, ale to wyjątkowy przypadek. Dodam od siebie, że jazda z Tweetym na takiej cepce to czysta przyjemność, bo ciężar Tweetiego nie naciskał na Gumisia i komfort jazdy 100razy lepszy niż z tradycyjną lawetą. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 , dodaj koledze jeszcze, że przy awaryjnym hamowaniu trzeba mocno patrzeć w lusterka co się dzieje z przyczepą, bo przy szczególnych warunkach może się nawet złożyć, ale to wyjątkowy przypadek. Tak, ale w ekstremalnych warunkach, to nawet i przyczepa ze sztywnym dyszlem, może Cię ni z tego, ni z owego wyprzedzić. :-P Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 "Jako producenci dajemy Państwu możliwość dopasowania DMC do indywidualnych potrzeb"jak kupowalem przyczepe do motoru - niemiecki producent - sprzedawca tez pytal co ma wpisac w swiadectwo - jednym slowem chodzi o to, ze przyczepa jest konstrukcyjnie przygotowana na max DMC np 750 kg, ale sa tez okolicznosci gdy nie bedzie mozna takiej przyczepy ciagnac (male auto) wtedy przy zakupie wpisuja w swiadectwo nizsza DMC i problem sie rozwiazuje, oczywiscie jest minus bo mniej zaladujesz na taka przyczepke... nie ma w tym nic dziwnego, a wrecz logiczne to jest wg mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karlos95 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Wlasnie koledzy, jaka laweta na 2 samochody do ramika najlepsza? centralnoosiowa czy z obrotnicą? Cytuj siema Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz_B Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Biorąc pod uwagę długość to z obrotnicą zdaje się będzie stabilniejsza. Cytuj Nie bądź łosiem jeździj V8. Zdrófka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karlos95 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 tylko zastanawiam się czy w ramie tył nie jest za lekki na obrotnicę (brak nacisku na hak) centralnoosiowa zawsze ma ten nacisk ok 200kg Cytuj siema Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppm702 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 ja wolałbym z obrotnicą. Co prawda trudniejsza w manewrowaniu, ale nie drze tak opon. Na dwa samochody musiałbyś już mieć trzyosiową, a ta znowu w razie konieczności przepchnięcia ręcznego robi się praktycznie nie do skręcenia Cytuj Pozdrawiam Piotr 512776789 HONDA CIVIC VI (3D) SWAP na 1,8 mod na 240HP - zabawka weekendowa RENAULT ESPACE IV 2,0T 171HP bez modów silnikowych - auto żony 2014 DODGE RAM 1500 Sport 5,7 HEMI - lekkie poprawianie fabryki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi