mały Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Jak już pisałem w powitalni , kupiłem niedawno F150 z początku lat 80-tych i niestety brakuje kilku elementów do uruchomienia napędu 4x4 :-( Więc moja prośba gdyby ktoś miał jakiś namiar gdzie w kraju zdobyć , wał napędowy przód , półoś prawa przód , sprzęgiełko manual mocowane na 6 śrubek . Most z tego co piszą w necie , to wkładali tam Dana 44 . Z gratów mniej pilnych to elementy klimatyzacji , kompresor z mocowaniem , węże , osuszacz itd. Jakby co to mój nr. tel. 508 dwa osiem siedem 452 Z góry dzięki za pomoc . Pozdrawiam mały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukpo Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Oj ciężko będzie...Co do mostu Danuta 44 była montowana w jeepach zj, zj. Jak byś poprzerabiał może byś wsadził... Wały też da się dorobić... Cytuj Ford F-150 5.4 2005 rok Lift 2.5" 315/70/17 black Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba M. Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Co do mostu Danuta 44 była montowana w jeepach zj, zj Ale to zupełnie inna dana , dokładnie to D44a z aluminiowa gruszką. Raczej nic nie będzie pasowało do przedniej D44 z forda. mały, tam jest zwykły sztywny most, czy ten łamany w połowie wynalazek forda :?: Cytuj F150 302 V8 4x4 - sprzedany 😞 Escalade 6.2😍 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misman Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Oj ciężko będzie...Co do mostu Danuta 44 była montowana w jeepach zj, zj. Jak byś poprzerabiał może byś wsadził... Wały też da się dorobić... Ale jemu chyba chodzi o przedni most D44. A w Jeepach była chyba D30 Cytuj "Ptaki i zwierzaki pod drzewami stały, jak do nich strzelano - umierały..." "zrobiłem" != "zleciłem" -- http://i190.photobucket.com/albums/z155/Madcatw/WhereIHideMostofMyMoney3.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mały Opublikowano 14 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Co do mostu Danuta 44 była montowana w jeepach zj, zj Ale to zupełnie inna dana , dokładnie to D44a z aluminiowa gruszką. Raczej nic nie będzie pasowało do przedniej D44 z forda. mały, tam jest zwykły sztywny most, czy ten łamany w połowie wynalazek forda :?: Z tego co tam zaglądałem to raczej ten łamany wynalazek ;-) Ta krótsza część półośki , która siedzi w dyfrze została , ktoś rozczepił ją na krzyżaku i brakuje tej dłuższej części która wchodzi do piasty . Wału napędowego też jest kawałek tzn. ten krótszy element który został przy reduktorze . Pozdrawiam mały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukpo Opublikowano 14 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Tak jest d44 siedziały w jeepach z tyłu. z przody d30. Jeśli chodzi o porządny niezniszczalny most pod wielkie koła to proponuję patrolowe - niezniszczalne. Cytuj Ford F-150 5.4 2005 rok Lift 2.5" 315/70/17 black Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba M. Opublikowano 14 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Z tego co tam zaglądałem to raczej ten łamany wynalazek No to niestety tylko w Fordzie występowało. Wał napędowy da radę dorobić - jest w Polsce kilka warszatów dla których nie będzie to problem. Powinno wyjść taniej, niż ściąganie go z USA. A co do półośki, to raczej zostaje tylko import zza oceanu. Używkę w Polsce to tylko przypadkiem można trafić, o nowej zapomnij :-? Jeśli chodzi o porządny niezniszczalny most pod wielkie koła to proponuję patrolowe - niezniszczalne.Taniej chyba wyjdzie ściągnięcie nowych orginalnych brakujących części :roll: A napewno lepiej, bo wątpię, żeby patrolowe mosty wytrzymały więcej niż stara dobra D44 :lol: Cytuj F150 302 V8 4x4 - sprzedany 😞 Escalade 6.2😍 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mały Opublikowano 14 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Podejrzewam , że skończy się na ściąganiu części z US . Na ebay używany wał można znaleźć za 40$ , a używaną półoś za 70$ , do tego dołożyć nowe krzyżaki i może nie będzie tak tragicznie ;-) Korzystał ktoś z usług kupujemywusa.pl :?: Tak myślę , że pozamawiam różne graty i każe wysłać to do nich , a potem wszystko razem do PL . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba M. Opublikowano 14 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 do tego dołożyć nowe krzyżaki Krzyżaki to sobie w Polsce na tony kupisz - są identyczne jak w Jeepie Cherokee, czyli w XJ-cie ;-) No, przynajmniej w moim eFie są identyczne :roll: Cytuj F150 302 V8 4x4 - sprzedany 😞 Escalade 6.2😍 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mały Opublikowano 15 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 do tego dołożyć nowe krzyżaki Krzyżaki to sobie w Polsce na tony kupisz - są identyczne jak w Jeepie Cherokee, czyli w XJ-cie ;-) No, przynajmniej w moim eFie są identyczne :roll: Dzięki za podpowiedź :-) Powiedz mi jeszcze czy w Twoim eFie , wały są mocowane do mostu na cybantach czy są tam takie typowe flansze na 4 śruby na przykład ? Przednie krzyżaki są takie same jak tylne ? Pozdrawiam mały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba M. Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 wały są mocowane do mostu na cybantach czy są tam takie typowe flansze na 4 śruby na przykład ?Tylny chyba na cybanty, przedni nie wiem. Jutro jak będzie widno to zajrzę po auto.Przednie krzyżaki są takie same jak tylne ?Też muszę sprawdzić, ale wydaje mi się, że są jednakowe :-| [ Dodano: 2013-01-17, 10:29 ] Sprawdziłem. Przedni wał mocowany jest na cybantach, tylny ma normalną flanszę przykręcaną na cztery śuby do flanszy przy moście. Krzyżaków niestety nie mam chwilowo jak zmierzyć - kanał zajęty, a kłaść się w śniegu nie bardzo mi sie uśmiecha. [ Dodano: 2013-01-17, 10:36 ] A co do sprzęgiełek piast, to takie coś na allegro mi się rzuciło w oczy: http://moto.allegro.pl/ford-bronco-f-1000-pick-up-4x4-sprzegielka-avm-i2950334227.html Cytuj F150 302 V8 4x4 - sprzedany 😞 Escalade 6.2😍 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
usredneck Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Most mozesz sobie wziąć z bronco II tam była dana 28 wystarczy przełżyć kichy żeby przełożenia grały i jest cacy trzeba sprawdzić czy były takiego samego rozmiaru ale mysle że tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba M. Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 były takiego samego rozmiaru ale mysle że takByły zupełnie inne. Równie dobrze mógły dopasować most z Poloneza :lol: Cytuj F150 302 V8 4x4 - sprzedany 😞 Escalade 6.2😍 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi