Blizniaq Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Witam, Mam problem bo gdzies mi plyn znika.po testach cisnienia wyszlo ze to raczej nie chlodnica... Gdzie moze znikac na glowicy? I jak zaradzic;) Cytuj Ecco to moze byc torba! Dodge Ram1500 5.7hemi 4x4 Laramie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrB Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 jesli auto ma LPG to szukaj na polaczeniach wezy albo - na noc karton pod auto i rano patrzymy ktoredy fura gubi plyn Cytuj 5.7L ECONOMY PACK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maasser Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 płyn moze Ci wyciekać wszedzie gdzie sa laczenia przewodow (trójniki itd, moze przepuszczac jakas objemka) nagrzewnica moze przepuszcac, mozesz miec uszkodzona uszczelke pod glowica (sprawdz czy po odkreceniu korka nie pojawiaja sie bombelki w zbiorniczku wyrownawczym, czy nie wyrzuca plynu, czy nie ma w nim tlustych sladow po oleju) Cytuj tworzywa Sztuczne www.aluplex.com.pl Dodge Ram 1500 5,7 Hemi 4x4 2003 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 płyn moze Ci wyciekać wszedzie gdzie sa laczenia przewodow (trójniki itd, moze przepuszczac jakas objemka) nagrzewnica moze przepuszcac, mozesz miec uszkodzona uszczelke pod glowica (sprawdz czy po odkreceniu korka nie pojawiaja sie bombelki w zbiorniczku wyrownawczym, czy nie wyrzuca plynu, czy nie ma w nim tlustych sladow po oleju) Albo jak odpala po nocce to dymi na biało. Wreszcie może być lekki przedmuch i wyrzuca Ci płyn wężykiem ze zbiorniczka wyrównawczego. U mnie tak jest od momentu jak go kupiłem. Do wężyka przymocowana jest butelka i raz na jakiś czas wlewam płyn z powrotem do układu. Zrobiłem na tym patencie 100000mil i nie narzekam. Nie będę przez tą pierdołę zwalał głowic. Podłóż sobie jakąś butelkę i zobacz, czy z biegiem czasu nie zbiera Ci się tam płyn. Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejwitt Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 U mnie nie ma tlustych plam w zbiorniczku, nie ma pęcherzyków, auto nie dymi na biało, temp w normie,pod autem sucho, a co parę miesięcy dolewam płynu do zbiorniczka wyrównawczego. Jeśli nie wystepują powyższe objawy to bym się w ogóle tym nei przejmował, dolał brak i pojechał dalej :) Cytuj Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie Chevrolet Camaro SS :> SSman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maasser Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 U mnie nie ma tlustych plam w zbiorniczku, nie ma pęcherzyków, auto nie dymi na biało, temp w normie,pod autem sucho, a co parę miesięcy dolewam płynu do zbiorniczka wyrównawczego. Jeśli nie wystepują powyższe objawy to bym się w ogóle tym nei przejmował, dolał brak i pojechał dalej :) dokladnie, czasami wyciek spod jakiejs objemki jest tam niewielki, ze zanim cokolwiek spadnie na glebe to zdazy wyparowac z powodu goracosci samego plynu (a moze sie to dziac np. jedynie na goracym plynie, gdzie w obwodzie jest wyzsze cisnienie, natomiast na zimnym moze byc niezauwazalne), natomiast wierze, ze potrafi to byc denerwujace, ze ubywa Cytuj tworzywa Sztuczne www.aluplex.com.pl Dodge Ram 1500 5,7 Hemi 4x4 2003 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robrze Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Miałem to samo, wymieniłem pompę wody a wystarczyło wymienić uszczelkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blizniaq Opublikowano 13 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Witam zajelo mi to chwile ale znalazlem przyczyne;)okazalo sie ze to nie glowica(dzieki bogu) Za obudowa wiatraka znalazlem maly uszczerbek na chlodnicy;p dopiero na zdjetej obudowie test cisnienia wykazal;) nowy cooler i ramidlo bedzie latal;) Ps. Takie dziwne syczenie z podmaski jak z tira ( spuczenie cisnieni) po wyl silnika Co to moze byc jeden siecsmial ze mam blok z chargera a mnie bardzo interesuje;p :-P :lol: Cytuj Ecco to moze byc torba! Dodge Ram1500 5.7hemi 4x4 Laramie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robrze Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Tak jak pisałem przy uszkodzonej uszczelce pompy miałem również syczenie po wyłączeniu silnika, a płyn wyciekał tylko podczas stygnięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blizniaq Opublikowano 13 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Czyli chlodnica i uszczelka na pompie czy lepiej pompe odrazu tez? Zielony jestem jak choinka w te swieta:) Cytuj Ecco to moze byc torba! Dodge Ram1500 5.7hemi 4x4 Laramie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robrze Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Ja mam dość duży przebieg, więc wymieniłem całą pompę , bo niewiedziałem czy kiedykolwiek była wymieniana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blizniaq Opublikowano 14 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 To chyba nie pompa a klima przez zime ma zamalo cisnienia i cos tam z czujnikem.doladuje gas i sie zobacze czy to cos da;) Cytuj Ecco to moze byc torba! Dodge Ram1500 5.7hemi 4x4 Laramie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 U mnie zarówno w jednym jak i drugim Ramie, po wyłączeniu silnika, słychać syk spod maski. Zawsze tak było a jednym z nich jeżdżę już prawie pięć lat. Mechanik powiedział mi że to z klimy, i żeby się tym nie przejmować, bo to normalny objaw. Nie przejmuję się więc i jak dotąd nic nie kucło. Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blizniaq Opublikowano 17 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Klime nabije jeszcze raz jak bede mial czas jak nieprzejdzie to zostawie ten syk Dzieki za info Cytuj Ecco to moze byc torba! Dodge Ram1500 5.7hemi 4x4 Laramie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Mi czynnika nie ubywa. To ponoć coś tam z kompresora się upuszcza. Ale nie znam się, ja tu tylko sprzątam. :-) Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blizniaq Opublikowano 17 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Ja musze wyprac moja i przy okazji nabije ;p Mi tez nie ubywa ale tak mi znajomy mowil ze to od sensoru zla wartosc czyta przez mroZy i takie tam...tez tylko sprzatam :lol: Cytuj Ecco to moze byc torba! Dodge Ram1500 5.7hemi 4x4 Laramie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi