milek Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2012 Panowie, no to się pojeb...ło... w sumie od kupna tylko raz zauważyłem cofając trochę pod górkę, że wsteczny coś słaby w porównaniu z wcześniejszym automatem, ale nie zwracałem na to uwagi, bo na prostej jakoś normalnie cofa....ale dziś zaparkowałem trochę w dołku, cofam, coś tam chwyta ale słabo, obroty idą a gnojek nie jedzie...to ja jeszcze raz i.....zapaliła się kontrolka od silnika oraz klucz, zgasiłem, kontrolki zgasły, jeszcze raz to samo zapaliły się, i infoo transmision coś tam...do przodu jedzie normalnie, na płaskim jakoś cofa...... CO to za gówno....tak wierzyłem w Forda ale zaczynam powątpiewać..... Co się może dziać..... Cytuj F-150 2004R 5.4 Triton
AdAm Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2012 Sprawdź ilość oleju w skrzynce na "ciepłym"silniku. Ważne! Nie jeździć! Cytuj DODGE RAM 1500, 2006 5,7HEMI TRX4
milek Opublikowano 6 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2012 Kody błędów które zanotowałem. U0200 P38B7 B3A96 U1F00 P0001 Oliwę na zapalonym silniku sprawdzić? [ Dodano: 2012-10-07, 00:04 ] Sprawdziłem oliwę na gorącym, chodzącym silniku, na połowie miarki z oznaczeniem HOT, więc chyba stan prawidłowy....coś więc się zjeb...ło poważniejszego... Cytuj F-150 2004R 5.4 Triton
wojtek 7.4 Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2012 oleju w skrzyni na rozgrzanym silniku musi być równo z oznaczeniem hot , więc jeżeli masz w połowie to masz za mało Cytuj chevy silverado 7.4 v8 sold pontiac firebird 5.0 v8 chrysler 300c 3.5 v6 dodge ram 4.7 v8
milek Opublikowano 7 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2012 To strzelę dolewkę jutro i zobaczę, jak to nie pomoże to co pada? Wiem ze przez net nie naprawimy badziewia, ale bede choć trochę uświadomiony i kitu mi nie będą wciskać.... Cytuj F-150 2004R 5.4 Triton
Datex Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2012 milek, od razu lepiej wymień cały olej z filtrem a nie dolewaj bo nawet nie wiadomo co tam jest za badziewie. Cytuj
milek Opublikowano 7 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2012 tylko koszt wymiany u mnie to ok 1000złotych, czy nie lepiej dolać, przejechać się i zobaczyć czy jest poprawa? Chyba że ten filtr to taka ważna sprawa? Cytuj F-150 2004R 5.4 Triton
Datex Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2012 tylko koszt wymiany u mnie to ok 1000złotych :shock: Coś nie bardzo chce mi się wierzyć... Na szybko podliczyłem że materiały wychodzą około 600 zł... Cytuj
japacz Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2012 tylko koszt wymiany u mnie to ok 1000złotych :shock: Coś nie bardzo chce mi się wierzyć... Na szybko podliczyłem że materiały wychodzą około 600 zł... "U nas" czyli w Selfoss. Człowiek pisze z Islandii... :mrgreen: Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku...
milek Opublikowano 7 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2012 No właśnie, więc chyba mysle ze dolewka bedzie dobrym rozwiązaniem? A tak konkretnie to dolewać przez otwór od bagnetu? Dolewać na pracującym silniku? Dolać aż będzie na lini końcowej Hot? Cytuj F-150 2004R 5.4 Triton
japacz Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2012 Miłosz - zerknij do instrukcji, którą Ci wysłałem, strona 256... ;-) Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku...
milek Opublikowano 7 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2012 Patrzyłem w książkę, czyli dolewam przez rurę bagnetu, pokazany jest tam przedział od do na HOT, ja mam na połowie Hot, więc już nie wiem, czy dobrze czy dolać na maksa Hot... [ Dodano: 2012-10-07, 22:21 ] Jeszcze jedna kwestia, sprawdzałem oliwę po rozgrzaniu silnika, jak wskazówka pokazała 90, ale na pewno nie jechałem 30km jak to w książce napisali, czyli popełniłem błąd? Cytuj F-150 2004R 5.4 Triton
Eazy Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 Patrzyłem w książkę, czyli dolewam przez rurę bagnetu, pokazany jest tam przedział od do na HOT, ja mam na połowie Hot, więc już nie wiem, czy dobrze czy dolać na maksa Hot... [ Dodano: 2012-10-07, 22:21 ] Jeszcze jedna kwestia, sprawdzałem oliwę po rozgrzaniu silnika, jak wskazówka pokazała 90, ale na pewno nie jechałem 30km jak to w książce napisali, czyli popełniłem błąd? Tak. Trzeba zrobić naprawdę dobre kilkanaście km, żeby się olej w skrzyni rozgrzał. 90 stopni to Ci pokazało temperaturę wody silnika a nie oleju w skrzyni. Może silnik pół dnia chodzić i nie nagrzeje oleju w automacie do wymaganej temperatury. Weź auto na porządną przejażdżkę i dopiero olej sprawdzaj. Skrzynia musi popracować. Po dolewce odczekaj 3-4min aż olej ścieknie z rurki od bagnetu. Następnie wsiądź do auta i na hamulcu przemagluj skrzynię od P do 1 zatrzymując się w każdej pozycji na 2-3s. Zrób tak 3 razy, następnie skrzynia na N (ważne! Ma być na N a nie na P) i dopiero sprawdzaj ponownie poziom oleju. Przed pierwszym sprawdzeniem poziomu po przejechaniu się też zrób 3 sekwencje na hamulcu zanim pójdziesz wyciągać bagnet. Cytuj It's nice to be important but it's more important to be nice :) www.grokker.pl www.bostikpolska.pl .
milek Opublikowano 8 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 Ekstra odpowiedz, i sprawdzać oliwę na zapalonym aucie? Cytuj F-150 2004R 5.4 Triton
Eazy Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 Ekstra odpowiedz, i sprawdzać oliwę na zapalonym aucie? Tylko i wyłącznie na włączonym silniku. Cytuj It's nice to be important but it's more important to be nice :) www.grokker.pl www.bostikpolska.pl .
milek Opublikowano 8 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 No i sprawdziłem olej, jest na maksa na polu poza Hot więc za dużo, w środę ford idzie do warsztatu, gdzie zdejmą dekiel i zobaczą, czy coś tam widać, facet powiedział, że raczej problem ze wstecznym nie jest związany z nadmiarem oleju...boję się ze chcą mi wkręcić grubszy remont....zastanawiam się, że to może coś z elektroniką... Na marginesie ktoś wie ile wazy skrzynia do F150? Cytuj F-150 2004R 5.4 Triton
milek Opublikowano 19 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2012 MKmario, masz stara skrzynię czy pozbyłeś się jej? Dużo zabawy było z adaptacja nowej? Cytuj F-150 2004R 5.4 Triton
milek Opublikowano 20 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2012 I wiesz co się w niej posypało w środku? Jakie masz oznaczenie tej skrzyni?4R75E? A z tą elektroniką to chodzi ci o tę płytę w środku? Zastanawiam się także nad kupnem z tej firmy co Ty kupiłeś, tylko pisałeś,że były jakieś problemy z wpięciem.... Cytuj F-150 2004R 5.4 Triton
milek Opublikowano 21 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Października 2012 A pamiętasz oznaczenie starej skrzyni? Jak by do mojego podeszła to może byś odsprzedał? Cytuj F-150 2004R 5.4 Triton
Rekomendowane odpowiedzi