dejwitt Opublikowano 15 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 tak jak w temacie ma ktos moze maglownice na pulce lezec? bo u mnie maglownica powoli dobiega konca, zaczela sie dosc niezle pocic a nie chcialbym miec jakiejs wiekszej awarii miec na trasie :) Cytuj Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie Chevrolet Camaro SS :> SSman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 15 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Nie przywiązywałbym do tego, aż takiej wagi. Mi maglownica cieknie już całe dwa lata, a zimą nawet bardzo. Rozmawiałem z Dareckim i większość Dodgów tak ma i nie wiele na to można poradzić. Prawdopodobnie nie cieknie Ci sama maglownica tylko wszystko co do niej i od niej prowadzi. Zacznij coś robić jak wiadrami będzie się lać, bo inaczej jest to wiadra z wiatrakami. Wymiana przewodów ciśnieniowych jest skuteczna na krótki czas. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejwitt Opublikowano 16 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 czyli poki nie musze co 5 minut dolewac oleju do wspomagania to mam sie narazie nei przejmowac? Cytuj Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie Chevrolet Camaro SS :> SSman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 ... a jak czesto dolewasz? Ja zimą dolewam raz w m-cu ponad pół litra. Latem wycieki mi spadają niemal do zera, ale kontroluje stan, bo czasem znajduję plamę w garażu. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejwitt Opublikowano 18 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 jak doleje cwiartke na 2 miechy to bedzie duzo...zadnych plam nie ma pod autem...hm...moze ogarnie temat z w ymiana jak bede miec wiecej czasu a anarazie poprostu bede jezdzic i kontrolowac stan :) Cytuj Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie Chevrolet Camaro SS :> SSman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 ...pchiii... tosz to norma, mój magiel według Twojego to szrot... ;-) ... jeździj i nie narzekaj... ;-) Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Sorry, że tutaj ale chyba nie jest źle aż tak (piernik do wiatraka ma mąkę): a co dolewacie jako uzupełnienie płynu wspomagania? (podchwytliwe co? :D) Bo mam opakowanie LHM PLUS mineralnego (zostało od quada ze sprzęgła) i zastanawiam się czy można tym zalać / uzupełnić. http://moto.allegro.pl/total-lhm-plus-1l-mineralny-olej-hydrauliczny-i1294052709.html Cytuj Uwielbiam zapach napalmu o poranku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejwitt Opublikowano 7 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 ja leje olej ktory przeznaczony jest do skrzyni auto....midlanda dextrona III :> Cytuj Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie Chevrolet Camaro SS :> SSman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 No właśnie widzę, że syntetyk ATF powinien tam być - tylko nie mam pewności. np. http://www.amsoil.com/storefront/atf.aspx Gorzej jak poprzedni właściciel lał mineralny. Wydaje mi się, że mix może nie być zbyt ciekawy. Cytuj Uwielbiam zapach napalmu o poranku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 W hydraulicznym układzie wspomagania kierownicy zawsze powinien znajdować się olej hydrauliczny, a nie przekładniowy. Subtelna różnica w nazwie ale ogromna w parametrach. Dlatego najczęściej leje się tam ten sam olej co do skrzyń automatycznych ;-) Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi