APeZet Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 (edytowane) Witam serdecznie wszystkich miłośników i nie tylko. Jestem Piotr mam już kilkadziesiąt jesieni i przyszedł czas aby w końcu zmierzyć się z oversize car. Jestem zagorzałym miłośnikiem amerykańskiej motoryzacji i w swoim życiu przewaliłem już kilka wózków zza wielkiej wody. Były to f-body od GM'a oczywiście tylko V8 od 455 do 305 ci ale i różne daily cary. Lata już nie te i szlifowanie dupskiem po asfalcie stało się nieco uciążliwe. Jeżdżę od kilku lat SUVami i teraz czas na auto nietuzinkowe a zarazem praktyczne. zamiast ciągać przyczepki wolę pakę. Chodzi mi po głowie F150 (XI generacji) bądź Dodge RAM 1500 (III generacji przed lift) ale ostatnio zacząłem też przyglądać się Titanowi, Tundrze i Tacomie. Przyjmę wszelkie rady i opinie od użytkowników. Prosiłbym też o uwagi na co zwracać w szczególności uwagę przy poszukiwaniach. Edytowane 15 Kwietnia 2021 przez APeZet interpunkcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiewioor.fm Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Witamy na co zwracać uwagę..? żeby się na minę nie władować - stan ramy, zdrowa prosta - buda, często są typowe miejsca dla danego modelu które rdzewieją, a moga być cholernie drogie w naprawie -zawieszenie - sprawdź dostępnośc i ceny części - układ napędowy, silnik - remont wyjącego mostu może pociągnąć tysiące Nie wierz w teksty: sworzeń kupi pan za "pinć" dych, czy reparaturka błotnika kosztuje 100zł, a most to se pan kupisz za "tysionca". Przykładowo poszycie błotnika tylnego (bok paki) do RAMa III gen (2002-2008) kosztuje ok 2500zł. Jeśli zgnity jest tylko rant to kupujesz przedni błotnik bo ma taki sam profil i zniego wycinasz co trzeba. Głupia osłona przegubu może być problemem. Cytuj moja stajnia 🙂 :Dodge Durango Citadel [EZH], Dodge RAM 1500 [EVA], Audi Q5 [CAEB], Audi A3 [CNT], Astra Bertone [Z22SE], Skoda Favorit [136] ( https://mubi.pl/id-5EGVDL 150zł taniej ubezpieczenie przy zakupie z MUBI.PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
APeZet Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Jednymi słowy lepiej zapłacić więcej za zadbany egzemplarz niż szukać tzw. Okazji cenowej. Dzięki za dobre słowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiewioor.fm Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Godzinę temu, APeZet napisał: Jednymi słowy lepiej zapłacić więcej za zadbany egzemplarz niż szukać tzw. Okazji cenowej. Dzięki za dobre słowo. 👍 Cytuj moja stajnia 🙂 :Dodge Durango Citadel [EZH], Dodge RAM 1500 [EVA], Audi Q5 [CAEB], Audi A3 [CNT], Astra Bertone [Z22SE], Skoda Favorit [136] ( https://mubi.pl/id-5EGVDL 150zł taniej ubezpieczenie przy zakupie z MUBI.PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi