Michał_CTD Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Jako nowy witam serdecznie i pozdrawiam. Od ponad roku użytkuje Ramika 2500 HD MegaCab CTD, aktualnie ramik odpoczywa i czeka na doprowadzenie do ładu wtryskiwaczy po poprzednim użytkowniku, który to przejechał poniżej 6000 mil, a już zdążył troszkę namieszać dzięki stosowaniu dziwnych ulepszaczy do paliwa. Jeszcze pare dni i wróci wśród żywych. Jeszcze raz witam serdecznie i pozdrawiam. Cytuj 2006 CTD HD MegaCab Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba78 Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Hej Witam, wspólczuję Tobie i wtryskiwaczom, sam dowiadczony silnikem 2.7 CRD z Jeepa. Powiedz ile kosztuje naprawa i zakladasz nowe czy naprawiasz obecne wtryski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał_CTD Opublikowano 3 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Najszybszym, co nie znaczy najtańszym rozwiązaniem okazało się zamówienie w cumminsie (kraków). Wymieniam dwa wtryski, zamówiłem tzw. ReCon'y czyli regenerowane z gwarancją jak na nowe i muszę zwrócić swoje, aby odzyskać opłatę tzw. core. Co prawda znalazłem firme, która podjęła by się ewentualnej regeneracji, ale nie byli pewni czy dadzą rade. Wtryski są Boscha więc problemów teoretycznie nie powinno być, ale numery na nich nie pokrywają się z europejskimi i jest problem z ich identyfikacją. Wtryski mają dojechać z Belgii do Krakowa w piątek, pojade, odbiore, zamontuje i zobaczymy czy bolączki ustaną. Koszt regenerowanego kompletnego wtryskiwacza w cumminsie to około 1350,- jeżeli oddasz swój stary, koszt nowego 2300,-. Drogo, ale nie mam innego wyjścia bo samochód jest mi potrzebny do pracy. Ale się rozpisałem :oops: Cytuj 2006 CTD HD MegaCab Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Witam serdecznie i zachęcam do czynnej dyskusji na tym forum, bo można tu się sporo dowiedzieć, a i do pomocy forumowicze są chętni... Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba78 Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 W Nadarzynie pod Warszawa jest gośc co robi wtryski do wszystkiego. Robił mi do Jeepa i rzuciwszy okiem na Cumminsa rzekł:- takie też zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Witamy!!! Voila - http://www.xtremediesel.com/ddphighflowdodgecumminsinjectorsnew.aspx A tak na poważnie ten link to performancowe wtryski więc musża być drogi i kupowanie ich ma tylko sens w przypadku szerszej modyfikacji silnika. Kupuj w US, wyjdzie taniej i lepiej!!! BTW. Michał zapodawaj foty swojego Ramika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał_CTD Opublikowano 4 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Seba78, z jednym wtryskiem był by problem, bo najprawdopodobniej była ubita cewka. bullterrier, jeżeli wtryski są sprawne, wystarczy wymienić końcówki, co nie jest już aż tak wielkim kosztem, a jest z czego wybierać. Będe o tym myślał ;-) Jakieś fotki "biołego": Cytuj 2006 CTD HD MegaCab Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 A co dokładnie masz pod maską, B6.7 czy 610 ? I jaka skrzynia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał_CTD Opublikowano 4 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 5.9 CR ISB-325, a skrzynia 48re - niestety ;-) Cytuj 2006 CTD HD MegaCab Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 5.9 CR ISB-325, a skrzynia 48re - niestety ;-) Chodziło pewni o ISB610 . Nie spotkałem się z oznaczeniem 325, ale oczywiście mogę się mylić :oops: . Czemu niestety? To bardzo dobre skrzynie. O wiele bardziej niezawodne niż 68RFE, silnik też lepszy, choć troszkę słabszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Bull jest konserwatystą, ale ja też wolę sprawdzoną prostotę.... Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał_CTD Opublikowano 6 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 bullterrier, oznaczenie wg cumminsa na fotce. ale ja też wolę sprawdzoną prostotę.... Dla mnie idealnym rozwiązaniem była by 2gen na pompie i z manualem ;) BTW Bioły już jest wśród żywych, przeszczep dwóch wtrysków wyszedł mu na dobre. Jak się nic nie skomplikuje to i ja zawitam do stolicy na spota :D Cytuj 2006 CTD HD MegaCab Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 7 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 Pierwszy raz spotkałem się z tym oznaczeniem. W stosunku do tych silników używa się oznaczeń 600/610 series . W necie też na "pierwszy rzut googla" nic nie wychodzi w wynikach. Sporo grzebałem po różnych forach netowych i dieselguys też nie stosują w potocznym języku tego oznaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 7 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 Dla mnie idealnym rozwiązaniem była by 2gen na pompie i z manualem ;) Dla mnie też!!!. Moje marzenie to 99-02 3500DWR + NV5600. Oczywiście V10 się nie pozbędę raczej jeśli mi finanse pozwolą. Jak się nic nie skomplikuje to i ja zawitam do stolicy na spota :D No to zapraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi