schredder Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2015 Silverado 6.5 TD 1995r. Dzisiaj mój pickup odmówił posłuszeństwa. Nie wiem co jest grane. Nie chce się wkręcać na obroty. Niby jedzie ale brak mu ducha. Ciężej odpala nawet jak ciepły(trzeba trochę dłużej przytrzymać na rozruszniku) i nie wkręca sie powyżej 3 tyś obrotów. Takie jest wrażenie jak w zwykłym samochodzie EGR zdechnie. A może czujnik położenia wału poszedł. Miał ktoś może podobny problem? Cytuj
Kuba M. Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2015 Tak coś mi się po głowie kolebie, że w tym silniku jest problem z przegrzewającym się jakimś sterownikiem, który przymocowany jest w pobliżu bloku, czy głowicy silnika - po wymianie sterownika najlepiej wywalić go z komory silnika gdzieś do kabiny i po problemie. Ale bliżej to chłopaki ujeżdżający GM-y muszą Cię naprowadzić :-| Cytuj F150 302 V8 4x4 - sprzedany 😞 Escalade 6.2😍
schredder Opublikowano 5 Lutego 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2015 Tak o tym to wiem. Sterownik już dawno jest przeniesiony. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi