Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobry wieczór! Tak jeszcze, żeby nie było że zabrałem się za szukanie rok później xD.... szukam alkomatu i zaczynam go szukać jeszcze w 2014 roku :). Czy są może tutaj osoby, które się znają na alkomatach? Potrzebuję taki co można schować do plecaka i mierzyć kilkukrotnie, siebie i znajomych. Na co zwracać uwagę przy szukaniu? Są jakieś specjalne alkomaty dla pickupowców ^^?

Opublikowano

W gazecie Motor jest test alkomatow. Wygral alcoscan AL8000, mial pomiary niemal identyczne jak ten policyjny. Cena to 399pln. Tej samej firmy AL9000 drozszy a pomiary mial duzo gorsze. Pisze tu ze maja zaawansowany czujnik elektrochemiczny, sensor polprzewodnikowy jest bardziej wrazliwy na nikotyne i inne substancje. Mam nadzieje ze cos to pomoze

Pozdrawiam

Ogrody - projekty, wykonanie, pielegnacja

www.ogrodyzpasja.com.pl

605 497 015

Opublikowano
W gazecie Motor jest test alkomatow. Wygral alcoscan AL8000, mial pomiary niemal identyczne jak ten policyjny. Cena to 399pln. Tej samej firmy AL9000 drozszy a pomiary mial duzo gorsze. Pisze tu ze maja zaawansowany czujnik elektrochemiczny, sensor polprzewodnikowy jest bardziej wrazliwy na nikotyne i inne substancje. Mam nadzieje ze cos to pomoze

Pozdrawiam

to dobry temat po NOwym roku, bo mało brakowało a bym miał niemiłą przygodę z policją, bo miałem kontrole, ale czasem woże jednorazowe testy i po zrobienu odczekałem jeszcze 2 godziny...

ale właśnie myślałem o kupnie alkomatu juz wielorazowego... a ty używałeś tego AL?? bo ja z reguły nie ufam artykułom sponsorowanym. choć sa jakies w necie porównywarki jak http://www.alkomat.com/porownanie.htm . ja jestem zadowolony z tych jednorazowych testerów alkohit start, ale elektroniczny to już poważna decyzja i inne pieniądze...

fan mocnych samochodów, pięknych kobiet, dobrego i schłodzonego alkoholu oraz... silnej władzy :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Do wielokrotnego użytku najlepsze są elektrochemiczne, są najbardziej dokładne i niezawodne, można wielokrotnie robić pomiary i nie powinno być problemu, natomiast półprzewodnikowe są tańsze ale zawodne, słyszałam od znajomego historię że mierzył swojemu 10 letniemu dziecku i wyszło mu chyba z promil :D, a sam po wypiciu iluś tam drinków miał poniżej 0,2

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ja mam kilka jednorazowek zawsze gdzies w zanadrzu, choc nie czesto mi sie zdarza potrzeba jechania po wypiciu wiec szybko jakos tez nie schodza. w angli poza tym jest inna bajka- limit to 0.8 ;P mimo to mam tester z limitem 0.2 zeby byc pewnym wrazie co

Ogrody - projekty, wykonanie, pielegnacja

www.ogrodyzpasja.com.pl

605 497 015

• 3 lata później...
  • Administrator
Opublikowano

Gdzies kiedys cos miałem i czytałem o tym, na pewno musi możliwość kalibracji ?

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

GRUPA SPEED CAR

Multiagencja Ubezpieczeniowa

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 31.08.2018 o 10:13, Magdoc napisał:

Ja myślę że lepiej wypić 1L i mieć pewność że alkomat zbędny ?

wypije się taką ilość spoko ale kiedyś trzeba wytrzeźwieć i wsiąść za kółko. 

Kalibrację to pewnie mają te droższe alkomaty.