Libre Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Dobry wieczór! Tak jeszcze, żeby nie było że zabrałem się za szukanie rok później xD.... szukam alkomatu i zaczynam go szukać jeszcze w 2014 roku :). Czy są może tutaj osoby, które się znają na alkomatach? Potrzebuję taki co można schować do plecaka i mierzyć kilkukrotnie, siebie i znajomych. Na co zwracać uwagę przy szukaniu? Są jakieś specjalne alkomaty dla pickupowców ^^? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siepiet Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 W gazecie Motor jest test alkomatow. Wygral alcoscan AL8000, mial pomiary niemal identyczne jak ten policyjny. Cena to 399pln. Tej samej firmy AL9000 drozszy a pomiary mial duzo gorsze. Pisze tu ze maja zaawansowany czujnik elektrochemiczny, sensor polprzewodnikowy jest bardziej wrazliwy na nikotyne i inne substancje. Mam nadzieje ze cos to pomoze Pozdrawiam Cytuj Ogrody - projekty, wykonanie, pielegnacja www.ogrodyzpasja.com.pl 605 497 015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz_B Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zacząłeś Libre nadużywać ? :lol2: Cytuj Nie bądź łosiem jeździj V8. Zdrófka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siepiet Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 To znajomi :p Cytuj Ogrody - projekty, wykonanie, pielegnacja www.ogrodyzpasja.com.pl 605 497 015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
promilekkk Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 W gazecie Motor jest test alkomatow. Wygral alcoscan AL8000, mial pomiary niemal identyczne jak ten policyjny. Cena to 399pln. Tej samej firmy AL9000 drozszy a pomiary mial duzo gorsze. Pisze tu ze maja zaawansowany czujnik elektrochemiczny, sensor polprzewodnikowy jest bardziej wrazliwy na nikotyne i inne substancje. Mam nadzieje ze cos to pomoze Pozdrawiam to dobry temat po NOwym roku, bo mało brakowało a bym miał niemiłą przygodę z policją, bo miałem kontrole, ale czasem woże jednorazowe testy i po zrobienu odczekałem jeszcze 2 godziny... ale właśnie myślałem o kupnie alkomatu juz wielorazowego... a ty używałeś tego AL?? bo ja z reguły nie ufam artykułom sponsorowanym. choć sa jakies w necie porównywarki jak http://www.alkomat.com/porownanie.htm . ja jestem zadowolony z tych jednorazowych testerów alkohit start, ale elektroniczny to już poważna decyzja i inne pieniądze... Cytuj fan mocnych samochodów, pięknych kobiet, dobrego i schłodzonego alkoholu oraz... silnej władzy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robsto Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Do wielokrotnego użytku najlepsze są elektrochemiczne, są najbardziej dokładne i niezawodne, można wielokrotnie robić pomiary i nie powinno być problemu, natomiast półprzewodnikowe są tańsze ale zawodne, słyszałam od znajomego historię że mierzył swojemu 10 letniemu dziecku i wyszło mu chyba z promil :D, a sam po wypiciu iluś tam drinków miał poniżej 0,2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siepiet Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 ja mam kilka jednorazowek zawsze gdzies w zanadrzu, choc nie czesto mi sie zdarza potrzeba jechania po wypiciu wiec szybko jakos tez nie schodza. w angli poza tym jest inna bajka- limit to 0.8 ;P mimo to mam tester z limitem 0.2 zeby byc pewnym wrazie co Cytuj Ogrody - projekty, wykonanie, pielegnacja www.ogrodyzpasja.com.pl 605 497 015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kołtoń Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 odświeżę temat. Jaki alkomat polecacie?? Jakoś jednorazówki nie przekonywują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magdoc Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Ja myślę że lepiej wypić 1L i mieć pewność że alkomat zbędny :P Cytuj Jeep V8 WJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Mecenas Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Gdzies kiedys cos miałem i czytałem o tym, na pewno musi możliwość kalibracji ? Cytuj Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny. GRUPA SPEED CAR Multiagencja Ubezpieczeniowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kołtoń Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 W dniu 31.08.2018 o 10:13, Magdoc napisał: Ja myślę że lepiej wypić 1L i mieć pewność że alkomat zbędny ? wypije się taką ilość spoko ale kiedyś trzeba wytrzeźwieć i wsiąść za kółko. Kalibrację to pewnie mają te droższe alkomaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi