Skocz do zawartości

Poszukuję części do RAMa '06 5.7 Hemi Quad Cab

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

W niedalekiej przyszłości muszę powymieniać parę części w autku, w serwisie ceny z kosmosu, znalazłem dobrą hurtownię za wielką wodą ale wolę się upewnić czy nikt z kolegó forumowiczów nie ma przypadkiem lepszych źródeł częśći do RAMa.A może macie za dużo jakiś części. . . Z chęcią odkupię. Nie ukrywam że na mechanice się kooompletnie nie znam. Przeczytałem manuala, service book i siedzę na forach, stąd podstawy. Jeśli macie JAKIEKOLWIEK sugestie co do zamówienia lub wymiany części eksploatacyjnych proszę dać znac. Ja zamówienie składam w ROCKAUTO.COM . Dużo, tanio, szybka wysyłka. Zamieszczam listę części które poszukuje :

1. Osłony przegubów ( lub całe przeguby jeśli niebawem nie założę osłon :) )

2. Końcówki zewnętrzne i wewnętrzne

3. Uszczelka tylnego mostu

4. Filtr paliwa

5. Łączniki stabilizatorów ( guma z łącznikiem)

6. 16 irydowych dobrych świec

7. Filtr powietrza stożkowy ( mój poprzednik w USA modyfikował wydech i filtr powietrza więc nie mam oryginalnej obudowy filtra lecz jakiś dziwny wynalazek :/ )

8. Filtr Pyłkowy ( jeśli to on odpowiada za smrodek w aucie po wyłączeniu klimy ;) )

9. Osłona wiatraka

10. Kluczyk z pilotem ( gdzie to można zakodować ? )

11. Kapselki na felgi szt 1. ( oryginalne chromowane 20'')

12. Komplet olejów (mosty/skrzynia/silnik/chłodnica itd) - nie wiem czy zamawiać redline czy mopar. . .

Proszę o sugestie dotyczące zamówienia. Pozdrawiam.

You can't snort a line of coke off a woman’s ass and not wonder about her hopes and dreams, it's not gentlemanly.

2006 Dodge 5.7 Hemi Ram Quad Cab

Opublikowano

Z tego co widzę to żadne powazne czesci ;-) bez problemu dostaniesz je u ZUZCARA -sprzedaja używane i nowe częsci:

KONTAKT:

http://moto.allegro.pl/item686923455_klocki_przednie_i_tylne_nowe_dodge_ram_1500_06_08.html

tylko sie targuj o ceny.

Kluczyk dostaniesz na allegro (ostatnio widziałem 2 szt.) a kodujesz w serwisie

http://moto.allegro.pl/item699409350_kluczyk_dodge_ram_2006_2009.html

http://moto.allegro.pl/item701728628_kluczyk_klucz_pilot_dodge_ram_charger_caravan_05.html

Przejrzyj sobie allegro, troche czesci do rama tam jest:

http://moto.allegro.pl/search.php?string=dodge+ram&category=620&country=1&p=1

Odważni nie żyją wiecznie, ostrożni nie żyją wcale.

Opublikowano
Z tego co widzę to żadne powazne czesci ;-) bez problemu dostaniesz je u ZUZCARA -sprzedaja używane i nowe częsci:

KONTAKT:

http://moto.allegro.pl/item686923455_klocki_przednie_i_tylne_nowe_dodge_ram_1500_06_08.html

tylko sie targuj o ceny.

Kluczyk dostaniesz na allegro (ostatnio widziałem 2 szt.) a kodujesz w serwisie

http://moto.allegro.pl/item699409350_kluczyk_dodge_ram_2006_2009.html

http://moto.allegro.pl/item701728628_kluczyk_klucz_pilot_dodge_ram_charger_caravan_05.html

Przejrzyj sobie allegro, troche czesci do rama tam jest:

http://moto.allegro.pl/search.php?string=dodge+ram&category=620&country=1&p=1

Jeśli chodzi o tą firmę, która polecasz to ich ceny są daleko od idealnych. Może masz jakieś konkretne rabaty bo wystawione ceny są chore i nie odbiegają znacznie od serwisowych. Oryginalna przednia szyba w serwisie tańsza niż w ZC. Moim zdaniem trzeba odczekać trochę dłużej i prosto z za wody sprowadzać. Jeśli to pierdoła to szkoda zachodu, ale jesli u nas rachunek wybija ponad 5 tysi to jest o co walczyć. Te lustereczka co masz u siebie u mnie są zniszczone, cena za używkę w ZC 900zł za szt. czyli 1800zł plus wysyłka! Za tyle można sprowadzić 2 komplety...

DODGE RAM 1500, 2006 5,7HEMI TRX4

Opublikowano

to prawda

jeżeli masz kogoś za wielką wodą - to wtedy części wyjdą ci taniej

weż tylko pod uwagę koszty przesyłki - i loterię że paczka może trafić na cło (co się coraz częściej zdarza)

może porozmawiaj w Wojtkiem "MooMoo Jeep" (szczegóły na priva)

pozdrawiam

życie jest za krótkie żeby jeżdzić samochodem z silnikiem rzędowym...

Opublikowano

inną sprawa jest przypadek że któraś część nie będzie pasaować

co wtedy - u nas wymienisz bez problemu i dodatkowych kosztów

ja sprowadziłem dużo części do RAMA 08r i miałem 3 przypadki że coś nie pasowało :-x ,

a dodam że były kupowane w serwisie i po nr VIN :lol:

Opublikowano

Z gory dziekuje bardzo za podpowiedzi. Problem jest tego rodzaju ze owszem, mam kogos w USA ale chyba za duze ryzyko jest wygrania na Urzedzie Celnym loterii pod tytulem "Plac nam CLO i VAT ) Dochodze tu do wniosku ze chyba zamowie w PL i tak bedzie najsprawniej. Troche na miejscu juz gratow udalo mi sie zalatwic. Teraz bede szukal opon - jesli ktos jest zainteresowany mozemy razem sprowadzic pare sztuk. Bede bral 20stki za jakies 2 m-ce - nie omieszkam poinformowac na Forum

You can't snort a line of coke off a woman’s ass and not wonder about her hopes and dreams, it's not gentlemanly.

Opublikowano

jak najbardziej

ja właśnie myślę o zimówkach

swoją drogą mi największe rzezcy z części przeszły bez problemu, natomiast na cło trafiły małe lekkie paczki

trzeba po prostu przygotować do wysyłki (dobrze by było aby wysyłający w USA leko "stuningował" części żeby nie wyglądały na zupełnie nowe

dokładając do tego odpowiednia fakturę - jest szansa bezproblemowego odbiotu towar na cle - oczywiście zapłacimy, ale w/g naszej wartości

Opublikowano

jeden problem.. brak homologacji E.

Fakt sam na takich jezdze i ...odpukac przez rok nie mialem kontroli, natomiast kolega z Poznania mia l juz dwie przy których sprawdzali literki na ogumieniu.

pozdr

Opublikowano

Witam serdrecznie,

Dziekuje za podpowiedz z czrsciami. Udalo mi sie kupic polowe czesci u Pana Rafala z ZUZCAR z Zielonej Gory. Super szybka wysylka, Ceny do znieisenia. Czesci uzywane wygladajace jak prawie nowe. Wszystko ok. Ku zaskoczeniu reszte zakupilem w Inter-Cars. Autoryzowany dealer nie taki straszny ;) Niestety doszla jeszcze na liste uszczelka przegubu i termostat lecz dealer na drugi dzien mial na skladzie za smieszna cene. Zostaje mi tylko temat opon - do poruszenia za jakies 2 miesiace i kosmetyka. Dalej zastanawiam sie co z gazem. zakladac czy nie. w miescie sie mieszcze w 23 a poza mniasto nie jezdze. jest znosnie . . . Pozdrawiam i raz jeszcze dziekuje za podpowiedz z czesciami !"

Opublikowano
ja jestem z Poznania i się nigdy nikt nie czepiał..

literki w ogumieniu?? literki to w światłach sprawdzają... wała z niego kręcili...

Niestety nie krecili - przynajmniej tak twierdzi. Pokazali mu wytyczne dotyczace kontroli aut hamerykanskich,

Nie przezylem tego nei widzailem, takze powtarzam - moze nieslusznie aczkolwiek nie przypuszczam.

postaram sie dla samej ciekawosci dowiedziec wiecej o tej sprawie.

Fakt - sam mam opony z usa, nie maja tzw. E - czyli homologacji eu.

Fakt kolejny - jezdze ramem przeszlo rok - mam czerwone kierunkowskazy i pare innych niezgodnych rzeczy i tez nie mialem kontroli co nie oznacza ze mam auto przystosowane do Eu.