yan Posted March 8, 2011 Report Share Posted March 8, 2011 Czy macie jakiś patent na automatyczne załączanie świateł po uruchomieniu silnika ? Czy jest konieczność manualnego? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yan Posted March 9, 2011 Author Report Share Posted March 9, 2011 A w którym miejscu jest ten czujnik ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chrisuk Posted March 9, 2011 Report Share Posted March 9, 2011 yan, ja mam w GMC na podszybiu i chyba wiekszosc aut tak ma Quote Był: XJ 96' 4.0 HO, NP 242, BFG AT, Mangels, 3" Był: WJ Laredo 04' 4.0 2" Jest: Jeep GrandCherokee ZG 97 4.0 Jest: GMC Sierra 04' 5.3 V8 Vortec 300KM Flowmaster 6" lift Link to comment Share on other sites More sharing options...
japacz Posted March 9, 2011 Report Share Posted March 9, 2011 O ile masz wogóle taki czujnik:) Masz na pokrętle od włączania świateł pozycję AUTO (piktogram żaróweczki z literką A)? Jeśli nie to raczej nie ma czujnika... Niektóre modele Fordów (w tym również Raptor) są wyposażone w system DRL (Daytime Runnig Light) czyli właśnie funkcję świateł dziennych. Układ automatycznie uruchamia światła mijania po przekręceniu kluczyka w pozycję zapłonu, przy czym przednie świecą nieco słabiej, niż normalnie. Na pewno mają taki system samochody w wersji kanadyjskiej (można je poznać po prędkościomierzu wyskalowanym w km/h, a nie w milach). System ten można oczywiście włączyć/wyłączyć ale z poziomu kompa serwisowego. Można by zaryzykować i podłączyć się pod fordowski tester IDS. Być może da dostęp m.in. tej funkcji o ile Twój Raptor jest w nią wyposażony. Inną opcją jest oczywiście montaż zewnętrznego modułu do świateł dziennych ale powiem szczerze, że w przypadku Raptora to już wolałbym kręcić sobie przełącznikiem, niż ingerować w instalację elektryczną... ;-) Quote Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaber Posted March 9, 2011 Report Share Posted March 9, 2011 Ja w Tahoe miałem automatycznie włączane światła po przekręceniu kluczyka i osobiście to tak mnie to denerwowało że bardzo szybko to wywaliłem . Wole sam decydować czy che mieć włączone czy nie :) bo czasem istnieje potrzeba przekręconego kluczyka ale nie zapalonego silnika i aku się męczy jak te kaganki się tam palą :). W starych furach to nie ma takich rozterek mam dupny przełącznik trzy pozycyjny i po robocie hehhe :):). Quote Dodge PowerRam W200 318cu 1976 :) ( -----Horn Terror------ ) . Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaber Posted March 9, 2011 Report Share Posted March 9, 2011 A w którym miejscu jest ten czujnik ?u mnie tu jest Obrazek A ty na forum siedzisz w trasie :):) i se tak piszesz zza kółka hhehehe ? Quote Dodge PowerRam W200 318cu 1976 :) ( -----Horn Terror------ ) . Link to comment Share on other sites More sharing options...
yan Posted March 9, 2011 Author Report Share Posted March 9, 2011 U mnie jest podobnie umieszczony . Zakryję go dzisiaj i oblukam czy będzie ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts