blacksmoke Opublikowano 29 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Poszukaj dobrego serwisu może macie u was jakąś sieć serwisów "Premio" tam mają komputerową zbieżność każdego auta, ja osobiście robiłem już u nich kilka ramow, silverado a również miałem i okazję zrobić f150. Zakładają komputer na każde koło który wysyła sygnał do centrali tam ma program do każdego auta i ustawiają ze szwajcarską precyzją. Chyba że nie ma u was czegoś takiego to zapraszam do mnie :) zawsze jakiś pretekst.:) http://www.premio.pl/ Cytuj 00' Chevrolet Silverado 5.3 V8 4x4 LT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blacksmoke Opublikowano 29 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 No niestety masz ich kilka :P Premio Delon (59) 845-51-30 Słupsk 76-200 ul. Piłsudskiego 42, www.salonpremio.pl/delon Premio Doering (58) 672 50 36 Wejherowo 84-200 ul. Broniewskiego 17 www.salonpremio.pl/Premio_doering Premio Gladiator (58) 620 68 65 Gdynia 81-305 ul. Poznańska 1-3 www.salonpremio.pl/gladiator Premio Jaryś (52) 397 95 02 Chojnice 89-600 Ul. Kościerska 8B www.salonpremio.pl/jarys Premio Ring (58) 552 24 00 Gdańsk 80-314 Al. Grunwaldzka 303 www.salonpremio.pl/ring Premio Rosińscy (55) 279 41 43 Kwidzyn 82-500 Ul. Hallera 22 www.salonpremio.pl/rosinscy Cytuj 00' Chevrolet Silverado 5.3 V8 4x4 LT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 29 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 mam dosc - prosze o pomoc - wie ktos moze w jakiej kolejnosci powinno sie ustawiac kat wyprzedzenie swoznia zwrotnicy, pochylenia kola, zbieznosc - patalachy ze stacji kontroli nie potrafia od kilku miesiecy tego dobrze zrobic... jak sie biora za kat wyprzedzenia to im uciekaja inne rzeczy, jakas zenada, o kacie wyprzedzenia to sie dowiedzieli dopiero dzis bo sie okazalo ze wczesniej wogole nie ustawiali, a mi auto jak sciagalo w prawo tak sciaga... juz mi sil brak... A masz wogóle możliwość regulacji kąta wyprzedzenia sworznia zwrotnicy i pochylenia koła? Mimośrodami na górnym wahaczu? Jeśli tak, to przy takim zawieszeniu jeden parametr jest powiązany z drugim i trzeba to regulować razem. Dopiero po ich ustawieniu można się brać za zbieżność. Jeśli masz regulację mimośrodami na górnym wahaczu to kręcąc nimi razem w tym samym kierunku zmieniasz pochylenie koła, a kręcąc jednym w jedną, a drugim w przeciwną zmieniasz wyprzedzenie sworznia. Dowcip polega na zgraniu obu parametrów razem... Aha - i zanim cokolwiek znów Ci rozkręcą do regulacji, to wcześniej niech sprawdzą jakie wogóle są wartości tych parametrów na samochodzie i czy się mieszczą w normach. Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 29 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 u mnie ta regulacja jest mimosrodami na ramionach wahacza ale dolnego... Ok, rozumiem. Ale zasada regulacji jest taka sama, jak opisałem powyżej ;-) Jedno zależy od drugiego. Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 29 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 no w sumie tak tez myslalem, chcialem tylko potwierdzenia, bo juz zglupialem od madrosci diagnosty i marudzenia, ze to jakis "wynalazek" jest - co za patalach rodem z czasow gdy rzadzily 126 i 125 PY ;) Hehehe to powinien wiedzieć o co chodzi, bo i w 125p, i w 126p można to regulować :-) Tylko metoda jest inna - dokłada się (albo odejmuje) podkładki :mrgreen: Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi