mercg Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 zastanawiam sie , przy tych upalach , nad zamontowaniem dodatkowej chlodnicy oleju w skrzyni biegow - http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Hayden-OIL-COOLER-dodge-RAM-1500-2000-99-98-97-96-2004-/250666148217?cmd=ViewItem&pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&fits=Make:Dodge&hash=item3a5cdde179#ht_1818wt_946 jakies sugestie ? Cytuj dodge"caravan" :-) 1500/Hemi 04 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Wystarczy spokojniej jeździć. Z tego co wiem chłodnice stosuje się jak skrzynia pracuje przy dużym obciążeniu. . Moim zdaniem można o tym mysleć gdybyś holował jakieś ciężkie przyczepy. Drogo nie jest, ale czy ma to sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Sens ma zawsze, bo - jak słusznie zauważył Bull - drogo nie jest, a jak już się skrzynia zagotuje to może być za późno... Owszem, najbardziej się przydaje podczas ciągania przyczep i upalania w terenie ale przy obecnych temperaturach to i w mieście skrzynia (i nie tylko ona) nie ma lekko. Ja bym tylko uzupełnił zestaw o wskaźnik temperatury oleju w skrzyni i gitara ;-) Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 BullyDog wskazuje temperaturę oleju w skrzyni i tragedii w te upały nie ma. Ram ma już przecież chłodnicę oleju, a jak jeździmy na klimatyzacji to wiatrak się kręci i chłodzi wszystkie chłodnice, a wg. wskazań temperatura w te upały przy normalnym użytkowaniu podskoczyła mi o jedyne 5stC i utrzymuje się na poziomie 95stC. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercg Opublikowano 23 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 cytat z http://usa.istore.pl/pl,product,1351162,chlodnica,oleju,automatycznej,skrzyni,biegow,z,wentylatorem.html PRZYKŁADOWO na oleju o temperaturze 157 'C - skrzynia przejedzie 800 Mil na oleju o temperaturze 146 'C - skrzynia przejedzie 1500 Mil na oleju o temperaturze 127 'C - skrzynia przejedzie 5000 Mil na oleju o temperaturze 116 'C - skrzynia przejedzie 10 000 Mil na oleju o temperaturze 104 'C - skrzynia przejedzie 20 000 Mil na oleju o temperaturze 91 'C - skrzynia przejedzie 50 000 Mil na oleju o temperaturze 79 'C - skrzynia przejedzie 100 000 Mil DLATEGO TAK WAŻNE JEST OBNIŻENIE TEMPERATURY OLEJU !!! " byc moze to nie jest miarodajne , bo pochodzi ze strony handlarza tymi akcesoriami , ale cos w tym chyba jest ;-) Cytuj dodge"caravan" :-) 1500/Hemi 04 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 na oleju o temperaturze 79 'C - skrzynia przejedzie 100 000 Mil Taką temperaturę moja skrzynia osiąga tylko zimą, a zatem wynika z tych zapisów, że skrzynia nie ma prawa przejechać więcej niż 100 000 mil, a to już jest bzdura, bo moja ma już ponad 100 000 i ma się całkiem dobrze. Rysiu, wydatek jest niewielki i napewno nie zaszkodzi to Twojemu Ramikowi i nie odciągam Cię od takiego zakupu jeśli masz ochotę. Wydaje mi się tylko, że Ramy są przystosowane do jazdy w takich warunkach. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi