roboterm Posted December 26, 2016 Report Share Posted December 26, 2016 Problem z oświetleniem przednim czy można jakoś ledy koloru pomarańczowego wykorzystać do jazdy dziennej? Może jakoś mogą świecić na biało dzięki programowaniu? mało światła jest podczas jazdy być może jeździłem europejskimi autami i całkiem inaczej świecą. Quote ROBOTRAK Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boniu Posted December 27, 2016 Report Share Posted December 27, 2016 ja mam pomarańczowe do jazdy dziennej. nie zgodne z prawem ale pseudoksenon też niezgodny i jeżdżą z nim. mi światła dobrze oświetlają drogę... nie narzekam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
roboterm Posted December 27, 2016 Author Report Share Posted December 27, 2016 co myślicie o wymianie tych pseudo ksenonów na coś europejskiego? Czy da się to zrobić? Quote ROBOTRAK Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boniu Posted December 27, 2016 Report Share Posted December 27, 2016 kolego zapraszam do powitalni... przedstawić się i wrzucić kilka fotek autka :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tadeusz_B Posted December 27, 2016 Report Share Posted December 27, 2016 Powitalnia pierwsza sprawa. Quote Nie bądź łosiem jeździj V8. Zdrófka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted March 6, 2017 Report Share Posted March 6, 2017 Temat stary ale może się komuś przyda. Proponuje SMD dwu funkcyjne dla wersji gniazd US, aby rozwiązać problem przeróbek. F150 postojowe/dzienne białe + kierunek pomarańczowy w jednym. RAM postojowe/dzienne białe + kierunek pomarańczowy w jednym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmisieekk Posted March 7, 2017 Report Share Posted March 7, 2017 gdzie takie można dostać Mike (ex garus), ??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted March 7, 2017 Report Share Posted March 7, 2017 dmisieekk, ja wszystko kupowałem na alledrogo.... tylko wpisz smd usa czy dwufunkcyjna http://allegro.pl/dual-color-led-p27-7w-30x-smd-5050-3157-3457-usa-i6136769875.html [ Dodano: 2017-03-07, 20:33 ] ..... "będzie Pan zadowolony" :-D Tylko weź kombinerki zakrzywione i wyrwij z lampy te plastiki to zmieścisz dłuższą z wiekszą ilością diód. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmisieekk Posted March 8, 2017 Report Share Posted March 8, 2017 czyli co wystarczy "wsadzić" tą żarówkę i już mamy dzienne na przemian z kierunkiem ?? Fajnie by było... :-) :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted March 8, 2017 Report Share Posted March 8, 2017 dmisieekk, tak, tylko pierw usuń plastikowy refleks ze srodka jesli chcesz dłuższą, patrz mocniejszą. Kup z oszukaniem can. Jeśli nie wstaw równolegle rezystor lub żarówke. Efekt po wsadzeniu bedzie że postój się wygasza i włacza kierunek jak kierunek skończy z powrotem włacza się pozycja. One bedą tak mocne jak dasz prznajmniej 50smd że dadzą światła do jazdy dziennej. P.s. ogarnołeś już cofania i przeciwmgielne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmisieekk Posted March 8, 2017 Report Share Posted March 8, 2017 cofania i przeciwmgielne już miałem zamontowane. :-) Zakupię dokładnie te: http://allegro.pl/dual-color-led-p27-7w-3157-3457-60x-smd-usa-dodge-i6500777500.html?fromVariant=6136769875 zobaczymy co to warte :-o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted March 8, 2017 Report Share Posted March 8, 2017 dmisieekk, spróbuj poszukać tańszych, cena może spaść do ok. 28zł. Ja w Ramie zamieniłem w lewym tylnym kloszu górna żarówkę postojową jednowłóknową na dwu i tam realizowałem na potrzebę kontroli przeciwmgielne. Do cofania polecam WAŚ listwa led dwu rzędowa, wystepuje z białymi i czerwonymi ledami. http://www.was.eu/index/product/1238 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dmisieekk Posted March 8, 2017 Report Share Posted March 8, 2017 w poprzednim Ramie nie miałem światła wstecznego ani przeciwmgłowego, mało tego koła wystawały poza obrys samochodu jakieś 5cm a jedyne co słyszałem podczas kontroli to " depnij mu jak będziesz odjeżdżał albo ile to pali " :D:D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted March 8, 2017 Report Share Posted March 8, 2017 Ja bym tego 'głośno' na publicznym poście nie pisał.... ja jeździłem 21km do sąsiedniego miasta bo u mnie ci co zazwyczaj nadmiernie się spuszczali. Ram miał gorzej, eFka nie podpadała. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
misman Posted March 14, 2017 Report Share Posted March 14, 2017 co myślicie o wymianie tych pseudo ksenonów na coś europejskiego? Czy da się to zrobić? Ja zmieniłem na LEDy. Zenony mogą się schować. Ale... LEDy są równie niekoszerne jak chińskie zenony. Quote "Ptaki i zwierzaki pod drzewami stały, jak do nich strzelano - umierały..." "zrobiłem" != "zleciłem" -- http://i190.photobucket.com/albums/z155/Madcatw/WhereIHideMostofMyMoney3.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted March 15, 2017 Report Share Posted March 15, 2017 Jeśli mówimy o soczewce nie wiem jakie macie odczucia ale mi to ta ebay/allegro to gorzej świeci od oem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts