danielski Posted January 7, 2013 Report Share Posted January 7, 2013 Proszę o pomoc w zlokalizowaniu przyczyny: mianowicie po dłuższym postoju(2 miesiące) mój RAM 1500 5,2 rocznik 1996 zaczął wydawać dziwne dźwięki ze skrzyni biegów. A dokładniej: do przodu wszystko załącza się świetnie, skrzynia zmienia biegi płynnie itp., niestety po załączeniu biegu wstecznego ze skrzyni dobiegają dziwne "świszczenia", auto jedzie do tyłu ale te dźwięki wciąż są. Autem trochę pojeździłem w celu rozgrzania oleju w skrzyni jednak objawy nie ustępują. Olej ma normalny różowawt kolor, jest przejrzysty. Może ktoś miał podobne doswiadczenia - bardzo prosze o sugestie. niedługo czeka mnie niezła trasa... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Sebastian O. Posted January 8, 2013 Administrators Report Share Posted January 8, 2013 jak się ładnie przywitasz w powitalni to Ci odpiszę odnośnie twojego problemu :mrgreen: No chyba że chcesz wystąpić w roli monologu to się nie witaj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielski Posted January 8, 2013 Author Report Share Posted January 8, 2013 Sorry, rzeczywiście w ferworze akcji zapomniałem, zaraz będzie poprawa :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mercg Posted January 8, 2013 Report Share Posted January 8, 2013 Sorry, rzeczywiście w ferworze akcji zapomniałem, zaraz będzie poprawa :-) poczytaj http://pickupklub.pl/viewtopic.php?t=1122&postdays=0&postorder=asc&highlight=szczeki&start=0 Quote dodge"caravan" :-) 1500/Hemi 04 Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielski Posted January 12, 2013 Author Report Share Posted January 12, 2013 Sebastian i co z Tą odpowiedzią ?? :-D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts