abtarster Opublikowano 13 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Taką krótką historię Wam przedstawię. Kiedyś już pisałem, że moja miłość do RAMów wybuchła po przejechaniu się Cumminsem z manualną skrzynią biegów. Był to RAM bliskiego znajomego mojego ojca, gość mieszkał w Siemianowicach Śląskich. Używał RAma zgodnie z przeznaczeniem czyli śmigał nim po budowach wożąc materiały ale zawsze pod koniec dniówki pucował go żeby mieć sprzęta "na miasto" (trochę szpaner był ;-) ). Niestety jakiś rok temu kostucha zabrała gościa ze sobą. Chłop dość długo chorował i RAMa postawił na podwórku u swojej mamy, która mieszka w mojej mieścinie i...RAM stoi tam do dziś. Codziennie przejeżdżam koło niego i widzę jak sprzęt marnieje. Niestety rodzina zmarłego mówi, że RAMa nie da się na razie sprzedać z różnych przyczyn. Jeśli będzie już możliwość sprzedaży to mam dostać znać. Rocznik fury nie jest mi dokładnie znany ale z tego co kojarzę to chyba 1998r. RAM 2500 Cummins LongBed. Na prawdę smutny widok jak takiego kolosa trawa zaczyna pochłaniać :-( Cytuj Kiedyś '05 Dodge RAM 1500 Hemi, Laramie. Obecnie...Krajsler Grand Wojadżer :D http://kamar-tech.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 13 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Wszystko da radę załatwić, tylko rodzina musi chcieć. Ty bys tylko zapłacił karę za spóźnioną rejestrację auta ze 300zł. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abtarster Opublikowano 13 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Wszystko da radę załatwić, tylko rodzina musi chcieć. Ty bys tylko zapłacił karę za spóźnioną rejestrację auta ze 300zł. Rodzina może i by chciała go sprzedać ale sprawa jest trochę bardziej zagmatwana a jedną z ról gra komornik. A sprzęt wygląda tak (to nie jest zdjęcie konkretnie tego auta ale wygląda tak samo) Cytuj Kiedyś '05 Dodge RAM 1500 Hemi, Laramie. Obecnie...Krajsler Grand Wojadżer :D http://kamar-tech.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 14 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 ... ech, no tak, to rzeczywiście smutna historia, a najsmutniejsze jest to, że pewnie skończy jak podobny Ram u Dareckiego na placu. Zarośnie, zastoi sie wszystko i remont będzie bardziej kosztowny niż zakup drugiego, pomimo, że w chwili postawienia go w tym miejscu był w dobrym stanie. Cóż czasem tak bywa. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natryskowy Opublikowano 14 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 Szkoda sprzęta. Mam paru znajomych, którzy kupili ''zastane'' auto w ''dobrym'' stanie. Niestety koszta związane z wymianą wszystkich gumowych elementów później, otwierają oczy. Mam nadzieję, że ktoś go weźmie w swe ręce i odżyje. Jak w ogóle z korozją w tego typu sprzętach (czyli ''made in USA'')? Cytuj www.natryskowe.com European Size- Felicia Pickup Azia Size- Mitsu L200 Full Size- odkładam do skarbonki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abtarster Opublikowano 14 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 ...Mam nadzieję, że ktoś go weźmie w swe ręce i odżyje... Pierwszą osobą, która będzie miała możliwość wzięcia go w swoje ręce to będę ja. Zobaczymy kiedy to nastąpi i czy będzie warto. Cytuj Kiedyś '05 Dodge RAM 1500 Hemi, Laramie. Obecnie...Krajsler Grand Wojadżer :D http://kamar-tech.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi