Baron Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 witam czy jest jakaś regulacja tylnego mostu w Ramie 1500 4x4 pierwszej generacji z 2001 roku? Mam wrażenie jakby tył żył własnym życiem i jechał innym torem niż przód. Dodatkowo na dołkach jakoś dziwnie pracuje tak jakby skręcały się resory. Ram ma lift z tyłu klocki pod resorami, wszystko sztywne nie wybite. Rama nie nosi śladów naprawy, przygoda blacharska oczywiście była w USA ale dotyczyła przedniej części. Macie może jakiś pomysł o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makazu Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Czy przy okazji nie jest wyczuwalne stukanie, chrobotanie i jak by podskakiwał. czy tył nie wpada ci w delikatne wibracje??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Obstawiałbym podkładki między półośkami a mostem. Nie wiem dokładnie gdzie są umiejscowione, ale miałem taki problem dawno temu. Kupiłem w ZUZCARZE i po sprawie, To takie podkładki w kształcie litery O, bez daszku. Takie okrągłe U :-) . Podobne są w Jeepach. Bez tych podkładek tył auta jedzie w zupełnie inne strony niż przód. Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AntBer85 Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Misiek69, się to nazywa c-klip i zapina półoś w koszu na satelitach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baron Opublikowano 4 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 witam Dzięki za podpowiedzi. Po głębszej analizie doszliśmy do wniosku, że przyczyną jest niesymetryczne ułożenie bolców naprowadzających na klockach podwyższających. Most miał tak jak napisał Misiek, żył własnym życiem i został naprawiony. Ciągle jednak sprawia wrażenie czterech śladów, teraz pytanie jak to cholerstwo ustawić w linii ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi