4x4 Terenowiec Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Porównanie trzech najpopularniejszych na rynku wyciągarek: PowerWinch PW12000 Dragon Winch DWM12000 Escape 12000 lb Zachęcam do przejrzenia, przeczytania. Wniosków w porównaniu zawartych nie ma. Temat do przemyśleń. :lol: Cytuj Wyposażenie do pojazdów specjalnych: oświetlenie ostrzegawcze, wyciągarki elektryczne i hydrauliczne, akcesoria do wyciągarek, ładowarki CTEK, szekle, taśmy, zblocze i wiele innych 4x4 Terenowiec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natryskowy Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Mój wniosek jest taki, że wszystkie są jednakowe i można kupić najtańszą. Czy mam rację? Cytuj www.natryskowe.com European Size- Felicia Pickup Azia Size- Mitsu L200 Full Size- odkładam do skarbonki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4x4 Terenowiec Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Ja tego nie powiedziałem... ;-) Cytuj Wyposażenie do pojazdów specjalnych: oświetlenie ostrzegawcze, wyciągarki elektryczne i hydrauliczne, akcesoria do wyciągarek, ładowarki CTEK, szekle, taśmy, zblocze i wiele innych 4x4 Terenowiec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Nie, no. Ja jednak widzę niewielką różnicę między Dragonem a resztą, więc może warto dopłacić. Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4x4 Terenowiec Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Tzn? Ja widzę z różnic: - Mocniejszy silnik, ale wyższy pobór mocy - Nieco szybsza, ale mniejszy uciąg na 2,3 i 4 warstwie liny. - 5 lat gwarancji, z czego 2 normalne, a 3 nie (zachęcam do przejrzenia karty gwarancyjnej Dragon Wincha...) DW najdroższy w stawce, różnica nawet 500 zł. Cytuj Wyposażenie do pojazdów specjalnych: oświetlenie ostrzegawcze, wyciągarki elektryczne i hydrauliczne, akcesoria do wyciągarek, ładowarki CTEK, szekle, taśmy, zblocze i wiele innych 4x4 Terenowiec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 - Mocniejszy silnik, ale wyższy pobór mocy - tu mnie pobór nie interesuje za bardzo, przy zamontowanych dwóch aku. - Nieco szybsza, ale mniejszy uciąg na 2,3 i 4 warstwie liny - tego w zasadzie wogóle nie brałem pod uwagę. Nie bawię się w wyścigi, zależy mi bardziej na efektywności, niż na czasie. - 5 lat gwarancji, z czego 2 normalne, a 3 nie (zachęcam do przejrzenia karty gwarancyjnej Dragon Wincha...) - a tu mnie zaciekawiłeś. Co ciekawego jest tam napisane, co eliminowałoby zaletę gwarancji. Wiem, że długie gwarancje wiążą się z ciekawymi nie raz wymogami, ale gdzie tu jest haczyk? Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4x4 Terenowiec Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 - Nieco szybsza, ale mniejszy uciąg na 2,3 i 4 warstwie liny - tego w zasadzie wogóle nie brałem pod uwagę. Nie bawię się w wyścigi, zależy mi bardziej na efektywności, niż na czasie. Biorąc pod uwagę fakt, że w PW masz większy uciąg dostępny na wszystkich warstwach - chyba jest bardziej efektywna. 5 lat gwarancji, z czego 2 normalne, a 3 nie (zachęcam do przejrzenia karty gwarancyjnej Dragon Wincha...) - a tu mnie zaciekawiłeś. Co ciekawego jest tam napisane, co eliminowałoby zaletę gwarancji. Wiem, że długie gwarancje wiążą się z ciekawymi nie raz wymogami, ale gdzie tu jest haczyk? http://www.kupdragona.pl/warunki_gwarancji.html Przede wszystkim punkty 3,4,7,8. Miłej lektury. :-) Cytuj Wyposażenie do pojazdów specjalnych: oświetlenie ostrzegawcze, wyciągarki elektryczne i hydrauliczne, akcesoria do wyciągarek, ładowarki CTEK, szekle, taśmy, zblocze i wiele innych 4x4 Terenowiec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 No tak. Czyli to samo co siedem lat gwarancji Kia. :-D BTW: Lampy doszli ;-) w weekend będę przymierzał. Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4x4 Terenowiec Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 No tak. Czyli to samo co siedem lat gwarancji Kia. Otóż to. :lol: BTW: Lampy doszli w weekend będę przymierzał. Jakieś pierwsze wrażenia? Wszystko ok? Nie wierzę, że jeszcze nie podłączyłeś i nie sprawdziłeś! :-D Cytuj Wyposażenie do pojazdów specjalnych: oświetlenie ostrzegawcze, wyciągarki elektryczne i hydrauliczne, akcesoria do wyciągarek, ładowarki CTEK, szekle, taśmy, zblocze i wiele innych 4x4 Terenowiec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Nie wierzę, że jeszcze nie podłączyłeś i nie sprawdziłeś Niestety, nie mam kiedy. :-( Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi