4x4 Terenowiec Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2014 Porównanie trzech najpopularniejszych na rynku wyciągarek: PowerWinch PW12000 Dragon Winch DWM12000 Escape 12000 lb Zachęcam do przejrzenia, przeczytania. Wniosków w porównaniu zawartych nie ma. Temat do przemyśleń. :lol: Cytuj Wyposażenie do pojazdów specjalnych: oświetlenie ostrzegawcze, wyciągarki elektryczne i hydrauliczne, akcesoria do wyciągarek, ładowarki CTEK, szekle, taśmy, zblocze i wiele innych 4x4 Terenowiec
Natryskowy Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2014 Mój wniosek jest taki, że wszystkie są jednakowe i można kupić najtańszą. Czy mam rację? Cytuj www.natryskowe.com European Size- Felicia Pickup Azia Size- Mitsu L200 Full Size- odkładam do skarbonki :)
4x4 Terenowiec Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Ja tego nie powiedziałem... ;-) Cytuj Wyposażenie do pojazdów specjalnych: oświetlenie ostrzegawcze, wyciągarki elektryczne i hydrauliczne, akcesoria do wyciągarek, ładowarki CTEK, szekle, taśmy, zblocze i wiele innych 4x4 Terenowiec
Misiek69 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Nie, no. Ja jednak widzę niewielką różnicę między Dragonem a resztą, więc może warto dopłacić. Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!!
4x4 Terenowiec Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Tzn? Ja widzę z różnic: - Mocniejszy silnik, ale wyższy pobór mocy - Nieco szybsza, ale mniejszy uciąg na 2,3 i 4 warstwie liny. - 5 lat gwarancji, z czego 2 normalne, a 3 nie (zachęcam do przejrzenia karty gwarancyjnej Dragon Wincha...) DW najdroższy w stawce, różnica nawet 500 zł. Cytuj Wyposażenie do pojazdów specjalnych: oświetlenie ostrzegawcze, wyciągarki elektryczne i hydrauliczne, akcesoria do wyciągarek, ładowarki CTEK, szekle, taśmy, zblocze i wiele innych 4x4 Terenowiec
Misiek69 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2014 - Mocniejszy silnik, ale wyższy pobór mocy - tu mnie pobór nie interesuje za bardzo, przy zamontowanych dwóch aku. - Nieco szybsza, ale mniejszy uciąg na 2,3 i 4 warstwie liny - tego w zasadzie wogóle nie brałem pod uwagę. Nie bawię się w wyścigi, zależy mi bardziej na efektywności, niż na czasie. - 5 lat gwarancji, z czego 2 normalne, a 3 nie (zachęcam do przejrzenia karty gwarancyjnej Dragon Wincha...) - a tu mnie zaciekawiłeś. Co ciekawego jest tam napisane, co eliminowałoby zaletę gwarancji. Wiem, że długie gwarancje wiążą się z ciekawymi nie raz wymogami, ale gdzie tu jest haczyk? Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!!
4x4 Terenowiec Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2014 - Nieco szybsza, ale mniejszy uciąg na 2,3 i 4 warstwie liny - tego w zasadzie wogóle nie brałem pod uwagę. Nie bawię się w wyścigi, zależy mi bardziej na efektywności, niż na czasie. Biorąc pod uwagę fakt, że w PW masz większy uciąg dostępny na wszystkich warstwach - chyba jest bardziej efektywna. 5 lat gwarancji, z czego 2 normalne, a 3 nie (zachęcam do przejrzenia karty gwarancyjnej Dragon Wincha...) - a tu mnie zaciekawiłeś. Co ciekawego jest tam napisane, co eliminowałoby zaletę gwarancji. Wiem, że długie gwarancje wiążą się z ciekawymi nie raz wymogami, ale gdzie tu jest haczyk? http://www.kupdragona.pl/warunki_gwarancji.html Przede wszystkim punkty 3,4,7,8. Miłej lektury. :-) Cytuj Wyposażenie do pojazdów specjalnych: oświetlenie ostrzegawcze, wyciągarki elektryczne i hydrauliczne, akcesoria do wyciągarek, ładowarki CTEK, szekle, taśmy, zblocze i wiele innych 4x4 Terenowiec
Misiek69 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2014 No tak. Czyli to samo co siedem lat gwarancji Kia. :-D BTW: Lampy doszli ;-) w weekend będę przymierzał. Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!!
4x4 Terenowiec Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2014 No tak. Czyli to samo co siedem lat gwarancji Kia. Otóż to. :lol: BTW: Lampy doszli w weekend będę przymierzał. Jakieś pierwsze wrażenia? Wszystko ok? Nie wierzę, że jeszcze nie podłączyłeś i nie sprawdziłeś! :-D Cytuj Wyposażenie do pojazdów specjalnych: oświetlenie ostrzegawcze, wyciągarki elektryczne i hydrauliczne, akcesoria do wyciągarek, ładowarki CTEK, szekle, taśmy, zblocze i wiele innych 4x4 Terenowiec
Misiek69 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Nie wierzę, że jeszcze nie podłączyłeś i nie sprawdziłeś Niestety, nie mam kiedy. :-( Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!!
Rekomendowane odpowiedzi