wilczysław Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Witam Dziś jadę sobie autostrada i czuje że skrzynia przerzuca biegi z opóźnieniem. Zatrzymałem się na bramce , ruszam i jadę na dwójce (skrzynia nie przerzuciła biegów). Przez kolejne 20 km jechałem 45km na godzinę przy obrotach około 3 tyś. Ktoś wie co jest grane? Może ktoś poleci jakiś dobry serwis skrzyń w okolicy poznania? Olej i filtr wymieniałem może 3 miesiące temu. Sprawdzałem olej w skrzyni jest. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejwitt Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Pewnie sterowanie...jadąc autem i jak znowu nie będzie chciała skrzynia zmienić na wyższy bieg zrzuć go na N i z powrotem na D, to powinno go zmusić na zmianę biegu. Podłącz skrzynie pod kompa i sprawdź jakie błędy wywala.Przypuszczam ze gdzieś ucieka ciśnienie, albo padlo jw. sterowanie Cytuj Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie Chevrolet Camaro SS :> SSman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczysław Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 faktycznie idzie wymusić zmianę biegu. Dopóki zimny silnik biegi dość wchodzą a gdy się nagrzeje już nie. Wygląda na to że olej się rozrzedza od temperatury i przelatuje jakąś nieszczelnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Pewnie jak zwykle mechanik amator był leniem patentowanym i nie chciało mu się wyjmować starej uszczelki filtra skrzyni (bo bywa to problematyczne) i albo nie wymienił, albo nałożył jedną na drugą, bo i takie kwiatki widziałem. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczysław Opublikowano 23 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Pożyjemy zobaczymy. w sobotę chcę zajechać na kompa to może się czegoś dowiem. Najchętniej sam bym sprawdził filtr ale brak kanału a na dworze pogoda trochę nie bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi