wilczysław Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2013 Witam Dziś jadę sobie autostrada i czuje że skrzynia przerzuca biegi z opóźnieniem. Zatrzymałem się na bramce , ruszam i jadę na dwójce (skrzynia nie przerzuciła biegów). Przez kolejne 20 km jechałem 45km na godzinę przy obrotach około 3 tyś. Ktoś wie co jest grane? Może ktoś poleci jakiś dobry serwis skrzyń w okolicy poznania? Olej i filtr wymieniałem może 3 miesiące temu. Sprawdzałem olej w skrzyni jest. pozdrawiam Cytuj
dejwitt Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2013 Pewnie sterowanie...jadąc autem i jak znowu nie będzie chciała skrzynia zmienić na wyższy bieg zrzuć go na N i z powrotem na D, to powinno go zmusić na zmianę biegu. Podłącz skrzynie pod kompa i sprawdź jakie błędy wywala.Przypuszczam ze gdzieś ucieka ciśnienie, albo padlo jw. sterowanie Cytuj Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie Chevrolet Camaro SS :> SSman
wilczysław Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2013 faktycznie idzie wymusić zmianę biegu. Dopóki zimny silnik biegi dość wchodzą a gdy się nagrzeje już nie. Wygląda na to że olej się rozrzedza od temperatury i przelatuje jakąś nieszczelnością. Cytuj
drug Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2013 Pewnie jak zwykle mechanik amator był leniem patentowanym i nie chciało mu się wyjmować starej uszczelki filtra skrzyni (bo bywa to problematyczne) i albo nie wymienił, albo nałożył jedną na drugą, bo i takie kwiatki widziałem. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui
wilczysław Opublikowano 23 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2013 Pożyjemy zobaczymy. w sobotę chcę zajechać na kompa to może się czegoś dowiem. Najchętniej sam bym sprawdził filtr ale brak kanału a na dworze pogoda trochę nie bardzo. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi