AdAm Opublikowano 19 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 Kupiłem w Kanadzie maszynkę potrzebną w mojej firmie i mam problem z jej dostarczeniem. Dokładnie to jest problem z dużymi kosztami przesyłki lotniczej bo potrzebna jest szybko. Maszynka waży około 30kg i koszt wraz z przesłaniem do stanów (kupujemywusa.pl) plus samolot do polski wychodzi ponad 300$ plus do tego pograniczniki (cła, etc.) :-x W związku z powyższym mam pytanie do biegłych w podróżach czy da się taką paczkę zabrać z kimś lecącym z Vancouver jako nadbagaż lub dodatkowy bagaż czy jak to tam zwał i za jakie mniej więcej koszty? Znajomek przylatuje za 1,5 tygodnia i jest chętny podjąć się wyzwania za szklankę stęsknionej :-) Gorzkiej Żołądkowej na lotnisku w Warszawie. Cytuj DODGE RAM 1500, 2006 5,7HEMI TRX4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eazy Opublikowano 19 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 Każda linia lotnicza inaczej kasuje - dowiedz się jakimi liniami leci i wtedy będzie można znaleźć informację o dopłacie za nadbagaż. Lufthansa swego czasu kasowała coś około 5 albo 7 Euro/kg. Cytuj It's nice to be important but it's more important to be nice :) www.grokker.pl www.bostikpolska.pl . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm Opublikowano 21 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 Już wiadomo. Jeśli waga nie przekracza 23 kg to koszt tego 60$. Potem stawka rośnie do 120$ a dalej to już nie wiem. Tak czy siak jest to bardzo dobra informacja, jeśli chodzi o średniej wielkości zakupy i wykorzystanie kogoś do przemytu :-D [ Dodano: 2011-10-30, 09:23 ] Ja pierdziele. Oczywiście zaginęły bagaże w drodze z Vancouver :-/ . Ma ktoś wiedzę czy się odnajdą i jaki może to być czas? A może już zaoszczędziłem na wysyłce i zakupie... grrrrrr :evil: Cytuj DODGE RAM 1500, 2006 5,7HEMI TRX4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi