AdAm Opublikowano 19 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2011 Kupiłem w Kanadzie maszynkę potrzebną w mojej firmie i mam problem z jej dostarczeniem. Dokładnie to jest problem z dużymi kosztami przesyłki lotniczej bo potrzebna jest szybko. Maszynka waży około 30kg i koszt wraz z przesłaniem do stanów (kupujemywusa.pl) plus samolot do polski wychodzi ponad 300$ plus do tego pograniczniki (cła, etc.) :-x W związku z powyższym mam pytanie do biegłych w podróżach czy da się taką paczkę zabrać z kimś lecącym z Vancouver jako nadbagaż lub dodatkowy bagaż czy jak to tam zwał i za jakie mniej więcej koszty? Znajomek przylatuje za 1,5 tygodnia i jest chętny podjąć się wyzwania za szklankę stęsknionej :-) Gorzkiej Żołądkowej na lotnisku w Warszawie. Cytuj DODGE RAM 1500, 2006 5,7HEMI TRX4
Eazy Opublikowano 19 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2011 Każda linia lotnicza inaczej kasuje - dowiedz się jakimi liniami leci i wtedy będzie można znaleźć informację o dopłacie za nadbagaż. Lufthansa swego czasu kasowała coś około 5 albo 7 Euro/kg. Cytuj It's nice to be important but it's more important to be nice :) www.grokker.pl www.bostikpolska.pl .
AdAm Opublikowano 21 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Października 2011 Już wiadomo. Jeśli waga nie przekracza 23 kg to koszt tego 60$. Potem stawka rośnie do 120$ a dalej to już nie wiem. Tak czy siak jest to bardzo dobra informacja, jeśli chodzi o średniej wielkości zakupy i wykorzystanie kogoś do przemytu :-D [ Dodano: 2011-10-30, 09:23 ] Ja pierdziele. Oczywiście zaginęły bagaże w drodze z Vancouver :-/ . Ma ktoś wiedzę czy się odnajdą i jaki może to być czas? A może już zaoszczędziłem na wysyłce i zakupie... grrrrrr :evil: Cytuj DODGE RAM 1500, 2006 5,7HEMI TRX4
Rekomendowane odpowiedzi