RobsonX Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Witam, mam dwa problemy: wskazówka temperatury wody nie dochodzi do 90, tylko gdzieś w okolicy 70 i w środku, żeby było ciepło to suwak grzania na czerwonym polu do końca. Druga sprawa to cały czas pracujący wentylator. Wczoraj sprawdziłem termostat i w kuchni w garnku otworzył się i zamknął, założyłem go i zalałem. Po przyjechaniu do garażu ok 5 km wskazówka lekko poszła do góry, niż dotychczas. Wentylator chodził cały czas i górny wąż od termostatu do chłodnicy był ciepły, a dolny od chłodnicy zimny. Przy termostacie są dwa czujniki może to jeden z nich (jeden mniejszy, a drugi większy). Jeden na pewno jest do wskaźnika, a drugi... HELP Cytuj RobsonX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyga Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Nie znam się na tym ale w necie takie coś jest czerwona strzałka to temperatura dla ECU niebieska do wskaźnika na desce i to mniej więcej jest ok do tego gdzieś powinien być chyba termowitch wentylatora wrzuć w rockauto dane pojazdu i zobacz co pokazuje przy thermoswitch, Thermo Fan Switch Cytuj tdi engines are for senior citizens Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi