kaktus30 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Witam Niedawno kupiłem efa, i zauwaźylem cos dzienego ale tylko na highwayu. W miescie na krotkich i wolnych odxinkach tego nie zauwazylem. Mianowicie auto jedzie normalnie, na autostradzie nie za kazdym razem ale zdaza sie ze w penym momencie slychac jakis szum ale slabo go slychac przy 140, dopiero jak zwolnie i otworze szybe slysze juz nie szum a jakies zezenie podobne do dzwieku jak ktos ma wspomaganie na wykonczeniu, no i dalej zwalniam tak do 10-5 km/h i nagle huknie i cisza zezenie ustaje. Hukniecie slychac czuc jakby wal albo polos albo skrzynia ? Nie mam pojecia. Tak mysle ze moze przy wiekszej predkosci dopina sie przedni naped albo jedno kolo ? Mozliwe cos takiego ? Po zatrzymaniu sie jest ok i mozna kontynuowac jade jak gdyby nigdy nic. Co o tym sadzicie ? Cytuj Ford F-150 2005 Lariat 5,4 V8 Triton Jeep Commander 2006 Laredo 3,7 V6 Sprzedam Mechanizm opuszczania kola zapasowego Dolot stożkowy do 5,4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mykelo Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Napisałem Ci w tamtym temacie co bym sprawdził, ale chyba to zlałeś. no :mrgreen: Cytuj F150 5.4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaktus30 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Hehe nie zlalem, tylko postanowilem na spokojnie dokladnie opisac problem jak wyglada, od a do z :-P Wydaje mi sie ze to wyglada jakby przedni naped sam sie zaprzega podczas jazdy. Cytuj Ford F-150 2005 Lariat 5,4 V8 Triton Jeep Commander 2006 Laredo 3,7 V6 Sprzedam Mechanizm opuszczania kola zapasowego Dolot stożkowy do 5,4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 mailem u siebie kilka razy ten problem, kosztowal mnie wymiane piast, polosi, sprzegielek (mechanik lajza) - duuuzy wydatek, po czym problem nie został rozwiązany... a rozwiązanie jest banalne - nieszczelne przewody podcisnienia sterujące zasprzeglaniem przedniego napedu. nieszczelność powoduje niepelne wysprzeglenie przenich polosi, zalaczenie napedu "wygasza" odglosy, no ale tak na codzien nie można smigac - uszczelnij układ od zaworu sterującego zalaczaniem 4x4 do kol przednich i powinno być cacy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi