Skocz do zawartości

Dziękuję za miłe powitanie. Prośba o pomoc w spr. opon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bardzo miło mnie zaskoczyliście taką ilością odpowiedzi w wątku powitalnym.

Czy na początek mogę prosić o pomoc w kupnie opon, może jakiś namiar, najlepiej w okolicy Warszawy albo w internecie? Ten mój drobiazg stoi na letnich łysych 20' i strach dodać gazu na zakręcie. Na aledrogo najtaniej 800 za sztukę. Czy do miasta kupować dwa komplety na lato i zimę czy "całoroczne"?

P.S.

Może ktoś robił ostatnio przegląd w takim 4.7 i może podać cenę za kpl.: płyny, filtry i robociznę?

Pozdrawiam

Jarek

Opublikowano

W sprawie opon porozmawiaj z Burdym,kupil ostatnio nowe Wranglery 20"i wspominal cos ze chce sie ich pozbyc bo ma ochote na jakies typowo terenowe..Jestem wlasnie po wymianie oleju w silniku, Castrol EDGE 5w30 wraz z filtrem to koszt ok 350 zl. W skrzyni jeszcze nie wymienialem..

[ Dodano: 2011-02-23, 10:35 ]

A ha,daj jakies fotki tego autka! :-)

Dodge Ram 1500 4x4

Opublikowano
W sprawie opon porozmawiaj z Burdym,kupil ostatnio nowe Wranglery 20"i wspominal cos ze chce sie ich pozbyc bo ma ochote na jakies typowo terenowe..Jestem wlasnie po wymianie oleju w silniku, Castrol EDGE 5w30 wraz z filtrem to koszt ok 350 zl. W skrzyni jeszcze nie wymienialem..

[ Dodano: 2011-02-23, 10:35 ]

A ha,daj jakies fotki tego autka! :-)

Bardzo proszę. Zdjęcia w galerii.

Opublikowano

No prosze! Chyba jedyny Ram na forum z pojedyncza kabina!Faktycznie wyglada na bardzo zadbany! Jaki masz przebieg na liczniku?Na prawde nie wyglada na 2002r..

Dodge Ram 1500 4x4

Opublikowano
No prosze! Chyba jedyny Ram na forum z pojedyncza kabina!Faktycznie wyglada na bardzo zadbany! Jaki masz przebieg na liczniku?Na prawde nie wyglada na 2002r..

nie jedyny hehehhe

Dodge PowerRam W200 318cu 1976 :) ( -----Horn Terror------ ) .

Opublikowano
...

Bardzo proszę. :)22

Przenieś fotki do działu w strefie klubowej bo zaraz pałą od admina zarobisz heheh :-P

Pałą nie dostanie, ale fotki zamieść również w Strefie Klubowej, dział Galeria, tylko przeczytaj pierwszy post w temacie.

Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui

Opublikowano

Wracając do pytania z postu, gdzie kupujecie opony na felgi 20?

Czy do jazdy po asfalcie sprawdzą się M+S, jak w SUVach, czy coś innego na lato i zimę?

Czeka mnie spory wydatek i wolałbym skorzystać z Waszego doświadczenia. Co innego osobówka, a co innego RAM 4x2.

Opublikowano

Ja mam 4x4 i opony wielosezonowe i wystarczają, ale czasem z napędem na tył nie mogę z miejsca ruszyć na nich i wtedy wspomagam się 4x4, ale ty tej możliwości mieć nie będziesz, więc ja zalecam opony letnie (mogą być tańsze) i bardzo dobre opony zimowe.

Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui

Opublikowano
Ja mam 4x4 i opony wielosezonowe i wystarczają, ale czasem z napędem na tył nie mogę z miejsca ruszyć na nich i wtedy wspomagam się 4x4, ale ty tej możliwości mieć nie będziesz, więc ja zalecam opony letnie (mogą być tańsze) i bardzo dobre opony zimowe.

Taa! Też tak myślę. Przy kastracie, to na zimówkach nie można oszczędzać. I do tego ze 300kg na pakę. Co do letnich to warto byłoby zwrócić uwagę na odprowadzanie wody.

http://shirehorsepoland.com/

Karawaningowe Bractwo Podróżnicze

www.karawanier.pl

Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03

Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02

LESLIE RS3L - Już straszy!!!

Opublikowano

Taa! Też tak myślę. Przy kastracie, to na zimówkach nie można oszczędzać. I do tego ze 300kg na pakę. Co do letnich to warto byłoby zwrócić uwagę na odprowadzanie wody.

Tylko kto sprzedaje zimówki w rozmiarze RAMa? Szukam w necie i kicha. Tylko na aledrogo za 900 sztuka... A w USA 3x taniej...

Opublikowano

Niestety Life is brutal. Trzeba szukać w USA. Ja jeżdżę na Atturo M+S latem i zimą, lecz mam 4x4 (tyż 4,7). Jeśli byś w stanach (lub gdzie indziej) znalazł zimówki, to z przyjemnością dołączę się do zakupu i wtedy chociaż za przesyłkę wyjdzie taniej. Mam kółeczka takie same jak Twoje i może za zakup dwóch kompletów, uda się wyprosić jakiś rabacik. A może ktoś jeszcze byłby zainteresowany?? Wydaje mi się, że im większe zamówienie, tym taniej.

http://shirehorsepoland.com/

Karawaningowe Bractwo Podróżnicze

www.karawanier.pl

Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03

Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02

LESLIE RS3L - Już straszy!!!

Opublikowano

wydatek moze wiekszy zima lato ale za rama mniej zaplaciles niz z napedem 4x4 :-) cos za cos

RAM 1500 `04 5,7 HEMI MAGNUM

BLUE SKY :-)

www.biderman.pl

Nigdy nie kłóć się z głupcem, bo ludzie mogą nie dostrzec różnicy

Opublikowano

ale na 17 bedzie sie gorzej jezdzilo, duza moc na malych kolkach bedzie sie baczki latwo robilo :-)

RAM 1500 `04 5,7 HEMI MAGNUM

BLUE SKY :-)

www.biderman.pl

Nigdy nie kłóć się z głupcem, bo ludzie mogą nie dostrzec różnicy

Opublikowano
wydatek moze wiekszy zima lato ale za rama mniej zaplaciles niz z napedem 4x4 :-) cos za cos

Tak czy inaczej na slickach nie pojeżdżę. Coś muszę kupić, najlepiej jak najszybciej.

Znalazłem BRIDGESTONE BLIZZAK 275/60 R20 z 2010 899 za sztukę. 3600 brutto za kpl. Ciekawe czy nie lepiej poszukać całych kół np 17 cali.