blacksmoke Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 http://www.fordf150.net/forums/viewtopic.php?t=79104 Cytuj 00' Chevrolet Silverado 5.3 V8 4x4 LT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blacksmoke Opublikowano 22 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 ''It's just about in the middle of the transmission and it's the part that splines the reverse drum with the planet. Below is a pic of one that was a problem in a transmission I took apart yesterday. The damage to the shell from the lugs on the reverse drum is as bad as I have seen. That damage caused the clearance to close up between the reverse drum and the center support. It was a mess. What you will be looking for is for the part with the gear on it to have broken loose where is attaches to the actual shell. The gear will spin independantly from the shell on the ones that break like that.'' czyli w skrócie masz zniszczony uchwytu bębna od wstecznego , podobno to dosyć popularny syndrom tych skrzyń biegów. Piszą że jest z tym trochę roboty bo ta część znajduje się w samym środku skrzyni i do tego zabiegu skrzynia musi być na stole. Cytuj 00' Chevrolet Silverado 5.3 V8 4x4 LT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tritrans Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Oj widze że bryczki zamiast sie cieszyć z wymiany oleju i smigac jak najlepiej zachowuja się jak małe dziecko które ma iśc sie kąpac żeby było czyściutkie a nie chce. Ja tez nabawiłem sie stresów po wymianie oleju Pozdrawiam Cytuj Nie możesz zatrzymać żadnego dnia , ale możesz go nie stracić !!! Ford kuga 2,0 '15 Opel vivaro 2,0 '11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaber Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Mi kiedyś w tahoe strzelił cały ten bęben w pół ( rozłamał się tak jak by ktoś zapiął P podczas jazdy , tam na focie widać takie wycięcia u mnie one były właśnie od P ) on ma tez wewnętrzne zęby które finalnie okazały się tez zjechane . Tyle że u mnie ten sam bęben był od wstecznego i 1 biegu chyba jakoś tak bo u mnie anie do tyłu ani do przodu nie dało się jechać :). Objawy miałem takie że waśnie czasem wsteczny wchodził chwilę po tym jak wajchę dałem na R i odbywało się to z takim dupnięciem . Czasem tez na chwilę nie długo na D słyszałem ze skrzynie dźwięki jak z młuckarni ale dosłownie parę sekund i potem wszystko było OK . Pewnego dnia podjechałem pod dom zgasiłem dziada po godzinie chciałem gdzieś jechać i już nic nie działało ani do przodu ani do tyłu . Cytuj Dodge PowerRam W200 318cu 1976 :) ( -----Horn Terror------ ) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaber Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Przynajmniej nie zepsujesz auta na rajdzie :):):) A bardziej byś mógł coś rozdupcyć jak by ci się ciśnienie włączyło :). Albo inaczej Po co ci wsteczny na sprincie :):) a jak się całkiem rozleci zwalisz to na kark rajdu :) Cytuj Dodge PowerRam W200 318cu 1976 :) ( -----Horn Terror------ ) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaber Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Sprawdzają wsteczny ? Cytuj Dodge PowerRam W200 318cu 1976 :) ( -----Horn Terror------ ) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 24 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 a powiedzcie mi jak wyglada sprawa ze skrzynia wzmacniana, lub wzmocnieniem skrzyni - sa jakies firmy, ktore to sprzedaja, robia? W US są. Do Rama znalazłem skrzynie performansowe, ale to kosztuje. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micho Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 znalazlem cos takiego - czy to jest to o czym mysle, czyli wzmocniona skrzynia? podzielcie sie uwagami...http://monstertrans.com/store/products/4R75E%2C-4R75W-Transmission%2C-Heavy-Duty-4WD.html czy moze ta? http://monstertrans.com/store/products/4R75E%2C-4R75W-Transmission%2C-High-Performance-4WD.html czy powinienem tez za jednym razem wymienic i to: http://monstertrans.com/store/products/4R75E%2C-4R75W-Torque-Converter%2C-1700%252d1900-Stall.html i co to jest Anti-Balloon Plate??? Converter oczywiscie powinien byc wymieniony przy zmianie skrzyni, a jesli zostaniesz przy naprawie swojej skrzyni to powinien byc zregenerowany, zuzywalnosc jego to jedno, to znaczy glownie zuzywa sie w nim tarcza lock up'u, a drugie to syf ktory poszedl i w nim siedzi z uszkodzenia skrzyni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eazy Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Tak z ciekawości (jeżeli to nie tajemnica ;-) ) - dużo wyszło za wysyłkę? Będziesz odsyłać stary korpus, czy nie opłaca się i lepiej zostawić kaucję? Cytuj It's nice to be important but it's more important to be nice :) www.grokker.pl www.bostikpolska.pl . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eazy Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Całkiem niedrogo :-) Tylko pewnie 4-6 tygodni? Czy może szybciej? Przeglądałem ich stronę ale nie mogę znaleźć mojego modelu skrzyni (545RFE) :-| Cytuj It's nice to be important but it's more important to be nice :) www.grokker.pl www.bostikpolska.pl . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eazy Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Za taką kasę to warto poczekać :-) Cytuj It's nice to be important but it's more important to be nice :) www.grokker.pl www.bostikpolska.pl . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Ja tak miałem z maglownicą, kupiłem w US, a potem druga i tak w Polsce. :evil: Nigdy więcej nic regenerowanego z US. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Datex Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 MKmario, tak z ciekawości,, stara skrzynia niedomagała przy większych kołach, że wymieniałeś ? Przegrzewała się czy coś ? plag and play plug and play ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eazy Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 No to współczuję :-| Sam się przymierzałem swego czasu do regenerowanej skrzyni z US ale w końcu kupiłem z Zuzcar'ze za połowe kasy i (odpukać!) na razie śmiga. Dobrze wiedzieć, że lepiej się nie pakować w takie akcje. Szkoda tylko, że dowiedzenie się tego kosztowało tyle kasy :-/ Cytuj It's nice to be important but it's more important to be nice :) www.grokker.pl www.bostikpolska.pl . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 21 Listopada 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 a silnik ci nie przygasa obroty nie spadają poniżej minimum? Nowsze skrzynie maja sporo elektroniki, może nie dociera sygnał stopu , Kiedyś w Jeepie padły mi hamulce tylne, było uczucie pchania , podjedz na stacje i sprawdz sprawność tylnich hamulców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi