abok Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 Nie mam za wiele informacji, ale ciekawie wyglada np. zabudowana fabrycznie wyciągarka. Jeżeli dobrze zrozumiałem, to są oficjalne zdjęcia wersji produkcyjnej na przyszły rok. Trochę treści za stroną www.autogaleria.pl VW zaczyna poszerzać swą gamę modelową o auta, które dotychczas nie były w orbicie jego zainteresowań. I tak w USA jeździ już nowy van oparty na Chryslerze Grand Voyagerze, o nazwie Routan. Teraz przyszedł czas na pierwszego pickupa. Jak chwali się Volkswagen, Pickup to pierwsze auto użytkowe, które zostało zaprojektowane pod okiem nadwornego stylisty grupy Waltera de Silvy. Auto prezentuje typowy dla przedstawicieli tego gatunku styl. Proste linie, uwypuklone nadkola i duży prześwit mają dawać poczucie siły i niezniszczalności pojazdu. Oczywiście abyśmy nie zapomnieli z jaką marką mamy doczynienia, w przedniej części pojawił się potężny grill z wielkim logo VW. Wnętrze nawiązuje swym designem do nadwozia. Proste, plastikowe formy zdradzają użytkowy charakter Pickupa. Splendoru maja mu dodawać chromowane akcenty, który spotkamy m.in. na desce rozdzielczej. Auto mierzy 5,18 m długości i 1,9 m szerokości. Na pokład spokojnie mają się zabrać cztery osoby. Jak obiecuje producent, na "pace" zmieści się standardowa europaleta. Do napędu posłużyć ma turbodiesel wykonany w technice Common Rail. Prototyp przygotowany został jako pojazd strażników plaży. Tak więc na dachu znajdziemy niebieskie "koguty" wykonane w technice LED, a w tylnej części wszelki sprzęt niezbędny do ratowania kąpiących się turystów. Na drzwiach umieszczony jest skrót SAR (search and rescue - szukaj i ratuj). Premiera VW Pickupa Concept odbyła się na salonie samochodów użytkowych w Hanowerze. Nowy pickup będzie produkowany w argentyńskich zakładach Volkswagena "Pacheco" i zostanie wprowadzony do sprzedaży, jeszcze w 2009 roku na rynek Ameryki Południowej. W Europie samochód pojawi się w 2010 roku. Cytuj Nissan Navara DC 2008 Natryskowe powłoki ochronne przestrzeni ładunkowych pickup - najtrwalsze na świecie !!! www.speedliner.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 17 Listopada 2008 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 Jak w standarcie bedzie miał te koguty to go biore :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abok Opublikowano 18 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 Mnie też się podoba ale... poczekajmy na ceny :-/ Cytuj Nissan Navara DC 2008 Natryskowe powłoki ochronne przestrzeni ładunkowych pickup - najtrwalsze na świecie !!! www.speedliner.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterek Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 VW zauważyło że Toyota zaopatruje Policje w pickupy to zaś coś musieli wymyśleć :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abok Opublikowano 20 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 Myślisz, że polska policja takie bedzie miała? Cytuj Nissan Navara DC 2008 Natryskowe powłoki ochronne przestrzeni ładunkowych pickup - najtrwalsze na świecie !!! www.speedliner.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 Świetny :-D Super :roll: . To jak Sebek, w przyszłym roku sprzedajemy Ramy co? :-D . Albo poczekajmy jeszc jeden rok to może wyjdzie pickup audi albo porsche :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 Albo poczekajmy jeszc jeden rok to może wyjdzie pickup audi albo porsche :-D Śmiej się, śmiej. W grudnowym numerze off-road czytam newsa, że Porsche w 2009 roku planuje wypuszczenie modelu Cayenne z silnikiem TDI (od Audi/VW). Stąd już tylko krok do pickupa z Zuffenhausen. Jak to powiedział jeden poseł - nadchodzi koniec ery białego człowieka.... Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 3 Grudnia 2008 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 Świetny :-D Super :roll: . To jak Sebek, w przyszłym roku sprzedajemy Ramy co? :-D . Albo poczekajmy jeszc jeden rok to może wyjdzie pickup audi albo porsche :-D taaa :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordkubus Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2008 ja tam nie mam nic przeciwko :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 ja tam nie mam nic przeciwko :) Ja też nie mam , i tak klasyki pozostaną klasykami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abok Opublikowano 6 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2009 W ramach uaktualnienia - VW ogłosił własnie nazwę nowego pickupa - AMAROK. Ma to podobno jakieś powiązanie z wilkami. Zapowiedzieli jego wejście na rynewk w 2010 Cytuj Nissan Navara DC 2008 Natryskowe powłoki ochronne przestrzeni ładunkowych pickup - najtrwalsze na świecie !!! www.speedliner.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BULION Opublikowano 5 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2011 To coś podobnego do Grand Tigera! [ADMIN] Opanuj swoje nieprzemyślane komentarze, nie przyczyniają się one do wkładu wiedzy w to forum - dostajesz pierwsze ostrzeżenie w "nawiasach" Cytuj Gdy 18 zdobędę to tundra na moim parkingu będzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 6 Lipca 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2011 Bulion - gdyby Amarok był podoby to brałbym go w ciemno ze wzgledu na cene. Niestety Amarok jest 2x droższy i nie widze w tym podobieństwa. Przeczytaj moją wskazówke w swoim poście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi