kazanuss Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Witam, Czy da się wylizingować przez polskiego lizingodawcę następującego auta: http://home.mobile.de/home/showDetails.html?id=134785443&customerIdsAsString=458058&__lp=4&scopeId=AV&sortOption.sortBy=makeModelDescriptionSortField&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&siteId=GERMANY&damageUnrepaired=ALSO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&grossPrice=true&customerIdsAsString=458058&lang=de&pageNumber=2&partnerHead=true&showZip=false&showModels=false&hideVehicleType=false jest to wersja europejska więc zarejestrować się da. Z tego co się dowiedziałem to każdy chce w lizingu zwrotnym czyli samemu se pojechać kupić zarejestrować etc. Najlepiej byłoby gdyby wskazać lizngodawcy ze to to auto dogadać się na warunki lizingu , podpisac umowę i czekać na auto :-D Ale może ja za dużo oczekuje poprostu... Cytuj Ford Ranger 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abtarster Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 ...jest to wersja europejska więc zarejestrować się da. ... Wersja europejska ?? a może raczej Kanadyjska ?? Cytuj Kiedyś '05 Dodge RAM 1500 Hemi, Laramie. Obecnie...Krajsler Grand Wojadżer :D http://kamar-tech.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejwitt Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 watpie zeby sei dalo, tak tylko pociesze, ale mozesz probowac Cytuj Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie Chevrolet Camaro SS :> SSman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARECKI Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Mnie osobiscie ciekawi ta 2-letnia gwarancja europejska . Cytuj DODGE RAM 1500 5,7 HEMI Jeep Grand Cherokee WJ 4,7 Mercedes G 300TD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tritrans Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Wiem że niektóre banki czy firmy leasingowe wogóle nie udzielają leasingu na samochodu z za wielkiej wody. Np ostatnio Impuls Leasing odmówił mi leasingu na Dodga Ale może lepiej wziąśc kredyt mniej problemów i polecam Santandera Cytuj Nie możesz zatrzymać żadnego dnia , ale możesz go nie stracić !!! Ford kuga 2,0 '15 Opel vivaro 2,0 '11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 4 Lutego 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 leasing jest bardziej opłacalny od kredytu, spróbuj w efl.pl kiedyś się pytałem o leasing przyczepy campigowej z niemiec i była taka możliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masacrator Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Witaj, Właśnie w grudniu sprowadziłem Rama Laramie Crew Cab z Niemiec. Żaden leasingodawca nie chciał zapewnić leasingu. Kupiłem go za gotówkę. Miałem trochę problemów (ładowność to tylko 296 kg). Uwaga, musiałem zapłacić akcyzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BURDY Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 leasing jest bardziej opłacalny od kredytu, spróbuj w efl.pl . Broń Boże moich przyjaciół przed EFL-em - banda krętaczy i naciągaczy - piszę to z pełną odpowiedzialnością karną, jestem w stanie nawet się z nimi sądzić - mam na to sporo kwitów. Wycyckali mnie bez mydła - ich intytucja wbrew zapewnieniom nie jest dla przedsiębiorców - od tamtej pory wolę wziąść kredyt w banku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tritrans Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 BURDY jestem podobnego zdania ale słyszałem że ostatnio sie zmienili jak sie zmienił właściciel ale ja tam dwa razy do tej samej rzeki nie wchodze ale ku przestrodze Czarnecki jest teraz wlascicielem GETINBANKU i radził bym ich omijać z daleka juz są ku temu dowody. Cytuj Nie możesz zatrzymać żadnego dnia , ale możesz go nie stracić !!! Ford kuga 2,0 '15 Opel vivaro 2,0 '11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 GetinBank na siłe wciska podczas trwania umowy kredytowej ubezpieczenie w LINK4, myślałem, że to ich przypadek przy pracy, ale podobną sytuację miał też jeden z klubowiczów. Robią to pod pretekstem nie wywiązania się z umowy, czyli nie ubezpieczenia auta, mimo, że przesyłałem im potwierdzenie zawarcia umowy. Pozatym miło jest u nich zawierać umowę, a po zawarciu szukaj wolnej lini telefonicznej nawet cały dzień. Paradoksalnie po kilku dniach prób kontaktu z Bankiem udało mi się do nich dotrzeć poprzez Link4. :shock: Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejwitt Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 ta gwarancja to jest na tej zasadzie ze..pierwsza mozliwosc: handlowca(czyli caly ten salon samochodow uzywanych) ma podpisana umowe z ubezpieczycielem(gwarantem) ktory daje gwarancje na jakies tam podzespoly np na okres 2 lat...druga mozliwosc: wciskaja przy kupnie auta ubezpieczyciela jw , a pozniej sa problemy zeby cokolwiek na ich koszt wymienic w aucie(ja mialem taki problem). Tak odpowiadajac Dareckiemiu :) Cytuj Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie Chevrolet Camaro SS :> SSman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigboy_kk Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Ja wzielem wlsanie mojego Rama w getingu, wczesniej tez mialem jedno auto w geting i bylo ok, po zakupie i ubezpieczeniu pokazalem kwity od ubezpiecznia i nie maja podstaw zeby mi ubezpieczyc w Link4, zobaczymy za rok :) EFL jest do bani wiem z autopsji GE mony BANK omijajcie z daleka to oszusci, zlozylem dyspozycje na przewalutowanie a oni dziwnym zrzadzeniem nie mieli czasu zeby tego wykonac chociaz terminy zostaly dotrzymane, ale wiadomo kurs im nie pasowal :pala: masakra \my maluccy nic nie mozmy w zwiazku z molochem NAJLEPIEJ bylo by gdyby SAD SADEM A SPRAWIEDLIWOSC PO NASZEJ STRONIE :) Cytuj RAM 1500 `04 5,7 HEMI MAGNUM BLUE SKY :-) www.biderman.pl Nigdy nie kłóć się z głupcem, bo ludzie mogą nie dostrzec różnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit373 Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 ... a po zawarciu szukaj wolnej lini telefonicznej nawet cały dzień. Mam widlaka w getinie, w między czasie miałem zmianę adresu dział.gosp. więc próbowałem do nich dotrzeć, żeby zmienili adres na fakturze i oczywiście umowę, paranoja, dopiero jak przestałem płacić ratę ktoś się odezwał. gorzej niż w urzędzie. Cytuj Był Ram 2500 '97 Magnum Była TUNDRA [glow=red]5.7[/glow] LTD DC 4X4 BIG BAD & BLACK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 A jak ma się sprawa zakupu nowego Rama w USA, lub w Kanadzie? Myślę, że za jakieś dwa latka, jak Bozia da, to zacznę się przymierzać. Chciałbym jednak kupić nówkę, żeby był taki, jak ja sobie wymyślę. Słyszałem, że w stanach nowy samochód kupić może tylko osoba ze stałym pobytem. Prawda to? A jak jest w Kanadzie?? Może tam lepiej?? Co myślicie? Może ktoś ma własne doświadczenia w tej sprawie? Pozdrówka Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Słyszałem, że w stanach nowy samochód kupić może tylko osoba ze stałym pobytem. Prawda to? Prawda niestety, ale da się i to zrobić ;-) Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Polak potrafi :d2: Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 5 Lutego 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Współpracuje z Eflem od 2001 roku , podpisałem już 30 umów i nigdy nie miałem żadnego problemu. I czy to auta osobowe dostawcze, ciężarowe czy maszyny to zawsze maja lepsza ofertę od innych leasingodawcow. W najlepszym okresie miałem 3 letni leasing z10% wpłata na poziomie 106%. W grudniu podpisywałem umowę na 110 % całkowitej ofert z rocznym ubezpieczeniem. W przypadku firmy leasing i tylko leasing, kredyty są dla Kowalskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whitetrash Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 a wracając do tematu tego...tematu - też przeglądam oferty niemieckich importerów na mustangi i ramy - ile trzeba doliczyć opłat do tej niemieckiej ceny http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=156670874&__lp=20&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=DESCENDING&makeModelVariant1.makeId=7700&makeModelVariant1.modelId=13&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&siteId=POLAND&negativeFeatures=EXPORT&usage=NEW&lang=pl&pageNumber=9 bo nie wiem jak to jest ze sprowadzaniem nowych aut z DE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Sebastian O. Opublikowano 23 Maja 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Urząd celny doliczy akcyzę od Crew Cab Koszt zakupu auta 187941.75 PLN Wysokość akcyzy (Urząd Celny) 34957.17 PLN Potwierdzenie opłaty akcyzy (Urząd Celny) 17.00 PLN Tablice zjazdowe 367.24 PLN Zaświadczenie o niepodleganiu pod VAT (Urząd Skarbowy) 168.00 PLN Tłumaczenie dokumentów 80.00 PLN Badanie techniczne 98.00PLN Tablice, dowód rejestracyjny, karta (Wydział Komunikacji) 256.00 PLN Opłata recyklingowa (Wydział Komunikacji) 500.00 PLN Całkowite poniesione koszty wraz z autem* 224385.16 PLN Wysokość poniesionych opłat rejestracyjnych 36443.41 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Wysokość poniesionych opłat rejestracyjnych 36443.41 PLN MASAKRA!!!!!! :szub: Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whitetrash Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 dzięki sebastian! o to własnie mi chodziło. dałbym pomagasa ale za diabła nie wiem jak to się robi. Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisuk Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Urząd celny doliczy akcyzę od Crew Cab Na jakiej podstawie ??? Cytuj Był: XJ 96' 4.0 HO, NP 242, BFG AT, Mangels, 3" Był: WJ Laredo 04' 4.0 2" Jest: Jeep GrandCherokee ZG 97 4.0 Jest: GMC Sierra 04' 5.3 V8 Vortec 300KM Flowmaster 6" lift Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japacz Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Urząd celny doliczy akcyzę od Crew Cab Na jakiej podstawie ??? Zapewne na podstawie swoich durnych i niespójnych przepisów, które są inne niż podatkowe (skarbowe) czy drogowe... :evil: Mówiąc po chłopsku - jak masz konia to dla diagnosty czy skarbówki jest to koń, a dla (bez)celnych to już nie jest takie oczywiste... Cytuj Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:) Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whitetrash Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 właśnie coś o tym słyszałem, że wg celnych nie może być sprowadzony jako ciężarowy bo CrewCab ma za długą kabinę w stosunku do długości paki, QuadCab już może być ciężarowym i bez akcyzy. Aż szkoda, że dla idiotycznych celników Ram nie zrobi CrewCaba z możliwością dłuższej paki... :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit373 Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 Ale chyba ram 2013 będzie w opcji crew cab + paka 6,5 ft. Cytuj Był Ram 2500 '97 Magnum Była TUNDRA [glow=red]5.7[/glow] LTD DC 4X4 BIG BAD & BLACK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi