Skocz do zawartości

Zakup nowego RAMA w Niemczech

kazanuss

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy da się wylizingować przez polskiego lizingodawcę następującego auta: http://home.mobile.de/home/showDetails.html?id=134785443&customerIdsAsString=458058&__lp=4&scopeId=AV&sortOption.sortBy=makeModelDescriptionSortField&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&siteId=GERMANY&damageUnrepaired=ALSO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&grossPrice=true&customerIdsAsString=458058&lang=de&pageNumber=2&partnerHead=true&showZip=false&showModels=false&hideVehicleType=false

jest to wersja europejska więc zarejestrować się da.

Z tego co się dowiedziałem to każdy chce w lizingu zwrotnym czyli samemu se pojechać kupić zarejestrować etc. Najlepiej byłoby gdyby wskazać lizngodawcy ze to to auto dogadać się na warunki lizingu , podpisac umowę i czekać na auto :-D Ale może ja za dużo oczekuje poprostu...

Ford Ranger 2007

• Odpowiedzi 26
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Wiem że niektóre banki czy firmy leasingowe wogóle nie udzielają leasingu na samochodu z za wielkiej wody.

Np ostatnio Impuls Leasing odmówił mi leasingu na Dodga

Ale może lepiej wziąśc kredyt mniej problemów i polecam Santandera

Nie możesz zatrzymać żadnego dnia , ale możesz go nie stracić !!!

Ford kuga 2,0 '15

Opel vivaro 2,0 '11

leasing jest bardziej opłacalny od kredytu, spróbuj w efl.pl .

Broń Boże moich przyjaciół przed EFL-em - banda krętaczy i naciągaczy - piszę to z pełną odpowiedzialnością karną, jestem w stanie nawet się z nimi sądzić - mam na to sporo kwitów. Wycyckali mnie bez mydła - ich intytucja wbrew zapewnieniom nie jest dla przedsiębiorców - od tamtej pory wolę wziąść kredyt w banku.

BURDY jestem podobnego zdania ale słyszałem że ostatnio sie zmienili jak sie zmienił właściciel ale ja tam dwa razy do tej samej rzeki nie wchodze ale ku przestrodze Czarnecki jest teraz wlascicielem GETINBANKU i radził bym ich omijać z daleka juz są ku temu dowody.

Nie możesz zatrzymać żadnego dnia , ale możesz go nie stracić !!!

Ford kuga 2,0 '15

Opel vivaro 2,0 '11

GetinBank na siłe wciska podczas trwania umowy kredytowej ubezpieczenie w LINK4, myślałem, że to ich przypadek przy pracy, ale podobną sytuację miał też jeden z klubowiczów. Robią to pod pretekstem nie wywiązania się z umowy, czyli nie ubezpieczenia auta, mimo, że przesyłałem im potwierdzenie zawarcia umowy. Pozatym miło jest u nich zawierać umowę, a po zawarciu szukaj wolnej lini telefonicznej nawet cały dzień. Paradoksalnie po kilku dniach prób kontaktu z Bankiem udało mi się do nich dotrzeć poprzez Link4. :shock:

Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui

ta gwarancja to jest na tej zasadzie ze..pierwsza mozliwosc: handlowca(czyli caly ten salon samochodow uzywanych) ma podpisana umowe z ubezpieczycielem(gwarantem) ktory daje gwarancje na jakies tam podzespoly np na okres 2 lat...druga mozliwosc: wciskaja przy kupnie auta ubezpieczyciela jw , a pozniej sa problemy zeby cokolwiek na ich koszt wymienic w aucie(ja mialem taki problem). Tak odpowiadajac Dareckiemiu :)

Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska

Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie

Chevrolet Camaro SS :> SSman

Ja wzielem wlsanie mojego Rama w getingu, wczesniej tez mialem jedno auto w geting i bylo ok, po zakupie i ubezpieczeniu pokazalem kwity od ubezpiecznia i nie maja podstaw zeby mi ubezpieczyc w Link4, zobaczymy za rok :)

EFL jest do bani wiem z autopsji

GE mony BANK omijajcie z daleka to oszusci, zlozylem dyspozycje na przewalutowanie a oni dziwnym zrzadzeniem nie mieli czasu zeby tego wykonac chociaz terminy zostaly dotrzymane, ale wiadomo kurs im nie pasowal :pala: masakra

\my maluccy nic nie mozmy w zwiazku z molochem

NAJLEPIEJ bylo by gdyby SAD SADEM A SPRAWIEDLIWOSC PO NASZEJ STRONIE :)

RAM 1500 `04 5,7 HEMI MAGNUM

BLUE SKY :-)

www.biderman.pl

Nigdy nie kłóć się z głupcem, bo ludzie mogą nie dostrzec różnicy

... a po zawarciu szukaj wolnej lini telefonicznej nawet cały dzień.

Mam widlaka w getinie, w między czasie miałem zmianę adresu dział.gosp. więc próbowałem do nich dotrzeć, żeby zmienili adres na fakturze i oczywiście umowę, paranoja, dopiero jak przestałem płacić ratę ktoś się odezwał. gorzej niż w urzędzie.

Był Ram 2500 '97 Magnum

Była TUNDRA [glow=red]5.7[/glow] LTD DC 4X4 BIG BAD & BLACK

A jak ma się sprawa zakupu nowego Rama w USA, lub w Kanadzie? Myślę, że za jakieś dwa latka, jak Bozia da, to zacznę się przymierzać. Chciałbym jednak kupić nówkę, żeby był taki, jak ja sobie wymyślę. Słyszałem, że w stanach nowy samochód kupić może tylko osoba ze stałym pobytem. Prawda to? A jak jest w Kanadzie?? Może tam lepiej?? Co myślicie? Może ktoś ma własne doświadczenia w tej sprawie?

Pozdrówka

http://shirehorsepoland.com/

Karawaningowe Bractwo Podróżnicze

www.karawanier.pl

Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03

Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02

LESLIE RS3L - Już straszy!!!

• Administrator

Współpracuje z Eflem od 2001 roku , podpisałem już 30 umów i nigdy nie miałem żadnego problemu. I czy to auta osobowe dostawcze, ciężarowe czy maszyny to zawsze maja lepsza ofertę od innych leasingodawcow. W najlepszym okresie miałem 3 letni leasing z10% wpłata na poziomie 106%. W grudniu podpisywałem umowę na 110 % całkowitej ofert z rocznym ubezpieczeniem.

W przypadku firmy leasing i tylko leasing, kredyty są dla Kowalskich.

• 1 rok później...

• Administrator

Urząd celny doliczy akcyzę od Crew Cab

Koszt zakupu auta 187941.75 PLN

Wysokość akcyzy (Urząd Celny) 34957.17 PLN

Potwierdzenie opłaty akcyzy (Urząd Celny) 17.00 PLN

Tablice zjazdowe 367.24 PLN

Zaświadczenie o niepodleganiu pod VAT (Urząd Skarbowy) 168.00 PLN

Tłumaczenie dokumentów 80.00 PLN

Badanie techniczne 98.00PLN

Tablice, dowód rejestracyjny, karta (Wydział Komunikacji) 256.00 PLN

Opłata recyklingowa (Wydział Komunikacji) 500.00 PLN

Całkowite poniesione koszty wraz z autem* 224385.16 PLN

Wysokość poniesionych opłat rejestracyjnych 36443.41 PLN

Wysokość poniesionych opłat rejestracyjnych 36443.41 PLN

MASAKRA!!!!!! :szub:

http://shirehorsepoland.com/

Karawaningowe Bractwo Podróżnicze

www.karawanier.pl

Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03

Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02

LESLIE RS3L - Już straszy!!!

Urząd celny doliczy akcyzę od Crew Cab

Na jakiej podstawie ???

Zapewne na podstawie swoich durnych i niespójnych przepisów, które są inne niż podatkowe (skarbowe) czy drogowe... :evil:

Mówiąc po chłopsku - jak masz konia to dla diagnosty czy skarbówki jest to koń, a dla (bez)celnych to już nie jest takie oczywiste...

Full Size Bronco, V8 351 cui, Eddie Bauer - jest:)

Dwa litry?? Dwa litry to może mieć karton po mleku...

właśnie coś o tym słyszałem, że wg celnych nie może być sprowadzony jako ciężarowy bo CrewCab ma za długą kabinę w stosunku do długości paki, QuadCab już może być ciężarowym i bez akcyzy. Aż szkoda, że dla idiotycznych celników Ram nie zrobi CrewCaba z możliwością dłuższej paki... :D