BURDY Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Ktoś może zna lub użytkuje takie opony -> http://moto.allegro.pl/275-60-20-275-60r20-general-grabber-hts-raty-nowe-i1391708504.html Co to są za opony? Jak się na tym jeździ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pocker Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Ja kupilem ostatnio na Allegro nowe Pirelli Scorpion ATR 305/55R20 po 600Pln za sztuke!!Maja bardzo agresywny bieznik,swietnie daja rade na sniegu i do tego sa ciche na aswalcie !Do tego Ramik przy tej szerokosci opony wyglada super.Ja bym nie eksperymentowal majac do wyboru Pirelli i to w tej cenie.. Cytuj Dodge Ram 1500 4x4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BURDY Opublikowano 28 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 niestety na allegro nie ma teraz tych, jednak i tak kupileś je w suuper cenie, bo szukałem u innych sprzedawców i nie znalazłem nigdzie poniżej 1000 złotych za sztukę. Rozumiem że na zlocie będziesz na tych oponkach i będę mógł sobie je obejrzeć na żywo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pocker Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Nie ma problemu,nie spiesz sie z kupnem bo na pewno sie pojawia jeszcze na allegro.. Cytuj Dodge Ram 1500 4x4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 General Grabber to opony które mają naprawde bardzo dobre recenzje i ja osobiście wolałbym je niż Pirelli, ale chyba nie ten model, bo letnie na nasze pickupy to jakiś bezsens. Opony wielosezonowe naprawde dają radę latem i zimą, sam mam Discoverera i nie narzekam. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BURDY Opublikowano 16 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 dziś dotarły do mnie nowe kapcie, zdecydowałem się na takie jak miałem do tej pory czyli Goodyear wrangler hp. W obecnych mimo dobrego bieżnika poszły mi druty i zrobiło się jajo. Cena nowych na allegro 800zł brutto więc chyba dobra cena - koniec kołysania się na boki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tritrans Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 Czy ktos z szanownych Państwa jest w stanie cokolwiek powiedziec na temat tych oponek ? Mozna zadzwonic do gościa i zapytac, ale napewno powie ze sa rewelacyjne. Cena niezła,i nie potrzebuje całorocznych a raczej stawiał bym na ciche typowo letnie bo komplet kół zimowych mam. http://moto.allegro.pl/275-60-20-275-60r20-atturo-dodge-ram-nowe-raty-i1425748056.html Pozdrawiam Tritrans Cytuj Nie możesz zatrzymać żadnego dnia , ale możesz go nie stracić !!! Ford kuga 2,0 '15 Opel vivaro 2,0 '11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Misiek69 jeździ na Atturo, jego zapytaj. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek69 Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Prawda. Misiek jeździ na Atturo. Ogólnie nie narzeka.Uważam, że za tą kasę, to dobry wybór. Jak ja je kupowałem (VI '10) płaciłem po 600zyli. Na mokrym trzymają nieźle, na suchym też. Nie hałasują. W zimie też sprawują się dobrze. Mam za sobą koszmarną drogę z niemiec (grudzień 2010). Śnieg, lód a na haku przyczepa z ładunkiem o łącznej masie 2ton. Objazd Świecka, przez Gubin drogi wąskie, jazda przy praktycznie non stop zapiętych 4-ch łapach. Gumy w tych warunkach zdały egzamin. Przy odbiorze ze sklepu, miałem wrażenie, że ich boki są jakieś dziwnie miękkie i trochę bałem się o ich wytrzymałość, ale dają radę. Cytuj http://shirehorsepoland.com/ Karawaningowe Bractwo Podróżnicze www.karawanier.pl Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03 Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02 LESLIE RS3L - Już straszy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejwitt Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 jak z prekosciomierzem i jego przeklamaniem przy rozmiarze 300/55/20 ? no i jak reszta napedu daje rade? nei wplywa to jakos na szybsze zmeczenie materialu? Cytuj Chevrolet Camaro IROC-Z - Fbody Klub Polska Dodge Ram 1500 Hemi 4x4 Laramie Chevrolet Camaro SS :> SSman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misman Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Pirelli Scorpion ATR [...] Maja bardzo agresywny bierznik :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Cytuj "Ptaki i zwierzaki pod drzewami stały, jak do nich strzelano - umierały..." "zrobiłem" != "zleciłem" -- http://i190.photobucket.com/albums/z155/Madcatw/WhereIHideMostofMyMoney3.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaber Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 jak z prekosciomierzem i jego przeklamaniem przy rozmiarze 300/55/20 ? no i jak reszta napedu daje rade? nei wplywa to jakos na szybsze zmeczenie materialu? :shock: Przecie to mała oponka to co ona ma męczyć . A przekłamania prędkościomierza i dystansu to całkiem ciekawe przeżycie bo np skracają ci się odległości między miastami albo jadąc 50 okazuje się ze tyraja cię na radar w terenie zabudowanym bo przekroczyłeś prędkość heheh a tak bardzo chciałeś jechać przepisowo :). Cytuj Dodge PowerRam W200 318cu 1976 :) ( -----Horn Terror------ ) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pocker Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 misman,to jest forum motoryzacyjne a nie kolko milosnikow jezyka polskiego..jak chcesz sie szczegolnie wykazywac to zaloguj sie na jakims forum ortograficznym.. :-P Cytuj Dodge Ram 1500 4x4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misman Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Czytaj ze zrozumieniem, błąd wyhaczyłem niejako przy okazji. Oczywiście nieuctwo - pardon - dyslektyzm to indywidualna sprawa każdego... Cytuj "Ptaki i zwierzaki pod drzewami stały, jak do nich strzelano - umierały..." "zrobiłem" != "zleciłem" -- http://i190.photobucket.com/albums/z155/Madcatw/WhereIHideMostofMyMoney3.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pocker Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Nieuctwo?! Nie zycze sobie takich uwag..pozatym nie bardzo wiem co Twoje ostatnie posty wnosza do tematu opon?! Cytuj Dodge Ram 1500 4x4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misman Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Dalej nie czytasz ze zrozumieniem :mrgreen: Nazywanie bieżnika ATR "agresywnym" to spore nadużycie... :mrgreen: A więc piszę jak najbardziej merytorycznie i na temat :mrgreen: Cytuj "Ptaki i zwierzaki pod drzewami stały, jak do nich strzelano - umierały..." "zrobiłem" != "zleciłem" -- http://i190.photobucket.com/albums/z155/Madcatw/WhereIHideMostofMyMoney3.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pocker Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Opony o ktorych mowa w temacie to General Grabber i Atturo.W porownaniu z nimi Pirelli Scorpion maja bardziej agresywny bieRZnik,widac to golym okiem.. Cytuj Dodge Ram 1500 4x4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misman Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Wszystkie te opony to i tak poza asfaltem do niczego się nie nadają. Więc drobne różnice w budowie bieżnika nie mają praktycznego znaczenia. Taki był główny sens mojej wypowiedzi. Cytuj "Ptaki i zwierzaki pod drzewami stały, jak do nich strzelano - umierały..." "zrobiłem" != "zleciłem" -- http://i190.photobucket.com/albums/z155/Madcatw/WhereIHideMostofMyMoney3.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 misman,to jest forum motoryzacyjne a nie kolko milosnikow jezyka polskiego..jak chcesz sie szczegolnie wykazywac to zaloguj sie na jakims forum ortograficznym.. :-P Pocker, nie jest to forum ortograficzne, ale nawet my adminowie upominamy za ortografie. Staramy się nie dopuszczać chaosu i bałaganu w pisowni. Oczywiście nie przeprowadzamy tutaj dyktand, ale milej się czyta jak ktoś pisze poprawną polszczyzną. Było już o tym pisane i skoro jesteśmy polakami to piszmy po polsku, a przynajmniej się starajmy, a na uwagi reagujmy pokojowo. Zwracający uwagę za to niech nie mają z tego ubawu, bo w dobie internetu coraz ciężej jest pisać poprawnie, bo coraz więcej ludzi kładzie na to lachę. Nie spinajcie sie na siebie z tak błachych spraw, ale starajmy się odróżniać od innych for nie tylko tematem, ale i poziomem. Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pocker Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgoda,jednak kazdemu sie zdarza popelniac bledy i jakies szydercze usmieszki czy poddawanie w watpliwosc mojego wyksztalcenia sprawilo ze mnie zagotowalo..No ale nie zajmujmy juz miejsca,piszmy lepiej o oponach! ;-) Cytuj Dodge Ram 1500 4x4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgoda,jednak kazdemu sie zdarza popelniac bledy i jakies szydercze usmieszki czy poddawanie w watpliwosc mojego wyksztalcenia sprawilo ze mnie zagotowalo..No ale nie zajmujmy juz miejsca,piszmy lepiej o oponach! ;-) :git: Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misman Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Panowie ciśnieniowcy... Wyszydziłem użycie określenia "agresywny bieżnik" w stosunku do opon nadających się na asfalt. Błąd podkreśliłem niejako przy okazji. Więc nie napinajcie się, tylko czytajcie ze zrozumieniem. Zwłaszcza "pokrzywdzony". A co do polonistyki - coraz więcej śmieci, a coraz mniej treści pojawia się w internecie. Wszyscy (większość) powiewają nad głowami, niczym sztandarem wolności - zaświadczeniem od lekarza, na dys... coś tam. Zanika sztuka czytania ze zrozumieniem, zanika sztuka pisania z poważaniem rozmówców, poprzez jasny przekaz swoich myśli, a nie zmuszaniu wszystkich do odgadywania tychże. Stąd i mój przytyk ortograficzny. Później ostrzej odniosłem się do sugestii, jakoby bycie na forum innym niż polonistyczne w pełni usprawiedliwiało pisaninę (bo przecież nie pisanie) z lekceważeniem wszelkich zasad. Nie tylko ortograficznych, co mniej się rzuca w oczy, ale taka pisanina jeszcze ubarwiona "ortami" daje po gałach, i patrzeć się na to nie da. No, ale przecież to nie jest forum polonistyczne, więc spoko, można... Cytuj "Ptaki i zwierzaki pod drzewami stały, jak do nich strzelano - umierały..." "zrobiłem" != "zleciłem" -- http://i190.photobucket.com/albums/z155/Madcatw/WhereIHideMostofMyMoney3.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaber Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Mnie tam się dobrze czyta czy są błędy czy nie :):) Cytuj Dodge PowerRam W200 318cu 1976 :) ( -----Horn Terror------ ) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drug Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Panowie ciśnieniowcy... Uwierz mi, że ja już od dawna się nie spinam na tym forum. A co do polonistyki - coraz więcej śmieci, a coraz mniej treści pojawia się w internecie. Wszyscy (większość) powiewają nad głowami, niczym sztandarem wolności - zaświadczeniem od lekarza, na dys... coś tam. Zanika sztuka czytania ze zrozumieniem, zanika sztuka pisania z poważaniem rozmówców, poprzez jasny przekaz swoich myśli, a nie zmuszaniu wszystkich do odgadywania tychże. Stąd i mój przytyk ortograficzny. Później ostrzej odniosłem się do sugestii, jakoby bycie na forum innym niż polonistyczne w pełni usprawiedliwiało pisaninę (bo przecież nie pisanie) z lekceważeniem wszelkich zasad. Nie tylko ortograficznych, co mniej się rzuca w oczy, ale taka pisanina jeszcze ubarwiona "ortami" daje po gałach, i patrzeć się na to nie da. No, ale przecież to nie jest forum polonistyczne, więc spoko, można... Podpisuje się pod tym i jak widać w moim podpisie staram się opierać "analfabetyzacji" na forach. Mnie tam się dobrze czyta czy są błędy czy nie :):) Mnie niestety razi analfabetyzm wtórny, ale staram się trzymać dystans, bo to nie forum ortograficzne, ale jeden z naszych forumowiczów dostał kiedyś paca w łeb za pisownie, ale to był szczególny przypadek, apisałmniejwiecejtagrzenieobwiazywalykompletnierzadneregółyortografiiistylistykiczyinterpunkcji. Czy to się łatwo czyta? Czy będzie pożytek z wyszukiwarki w takim przypadku? Odpowiedź brzmi, NIE, a skoro tak to pac był uzasadniony. Nikt z adminów za ortografie nie karze, ale zwracać uwagę będziemy, bo przy okazji pisania na forum można podszlifować orty. Przyjemne z pożytecznym ;-) Cytuj Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaber Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Ja tam nie mam nic przeciwko :) Cytuj Dodge PowerRam W200 318cu 1976 :) ( -----Horn Terror------ ) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi