Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powiedzcie mi jak sie maja obrysowki na dachu do polskich przepisow? Ja mam Rama 1500 i sam je zakladalem dokladnie w miejscu gdzie sa w Ramie 2500 lub 3500..Chwile temu zatrzymala mnie policja i ledwo sie wytlumaczylem,powiedzialem ze taki opuscil fabryke i taki ma byc.. :-) Czytalem kodeks i pisza ze powyzej 1,8m szerokosci sa dozwolone lampy obrysowe na krajach auta ale nie wiem czy na dachu tez i to az 5..Macie jakies doswiadczenia z tym zwiazane?

post-539-15323754979961_thumb.jpg

Dodge Ram 1500 4x4

Opublikowano

Jedyne co mogę Ci powiedzieć, że glina ma to do siebie, że się czepia wszystkiego. Zamiast pochwalić, że auto jest bardziej widoczne i nie razi to po gałach to się przypier...la bo ma władze. Niestety takie podejście jest bardzo często. Nastepnym razem, zapytaj go czy się czepiają ciężarówek co mają z przodu setki diód pomontowane, w szybie cztery imiona w kolorach abstrakcyjnych, na dachu dwa Micheliny, znak Renault podświetlony diodami, halogeny z ringami niebieskimi na dachu i takich ciężarówek jest tysiące, a tu się czepiają pięciu światełek. :-/

Dodge Ram 2500 Van 99' 318 cui

Opublikowano
Powiedzcie mi jak sie maja obrysowki na dachu do polskich przepisow? Ja mam Rama 1500 i sam je zakladalem dokladnie w miejscu gdzie sa w Ramie 2500 lub 3500..Chwile temu zatrzymala mnie policja i ledwo sie wytlumaczylem,powiedzialem ze taki opuscil fabryke i taki ma byc.. :-) Czytalem kodeks i pisza ze powyzej 1,8m szerokosci sa dozwolone lampy obrysowe na krajach auta ale nie wiem czy na dachu tez i to az 5..Macie jakies doswiadczenia z tym zwiazane?

Żal mi takich policjantów. Czepił się tylko dlatego, że to RAM.

Mieliśmy kiedyś Mercedesa 307 i też miał założone obrysówki i nigdy się policja nie czepiła a Merc dużo jeździł i miał sporo kontroli.

W Twoim przypadku trafiłeś na zdołowanego życiem policjanta, który wie że jak odstawi służbową KIĘ na parking to będzie musiał wsiąść w swojego prywatnego Matiza (absolutnie nie mam nic do Matizów) i jechać do domu zaliczając po drodze zakupy w zatłoczonej po brzegi Biedronce bo żona siedzi cały dzień w domu i jej się nie chce...wybaczcie ale ktoś kto czepia się czegoś takiego jak obrysówki na RAMie kojarzy mi się właśnie z takim człowiekiem.

Kiedyś '05 Dodge RAM 1500 Hemi, Laramie.

Obecnie...Krajsler Grand Wojadżer :D

http://kamar-tech.pl/

• Administrator
Opublikowano

Mogę tylko npisac ze wersja 1500 tez ma obrysowki prosto z fabryki, opcja przy zamówieniu.

Mnie kiedyś patrol złapał na prędkość i nawet nie patrzył na ramika, interesowało go tylko czy przyjme mandat. Wiec zależy na kogo trafisz :-?

• 1 rok później...
Opublikowano

Hejo!

Mam prośbę do osób które już montowały obrysówki do swoich mastodontów : )

Jestem właśnie w trackie rozmierzania lampek na dachu, moja prośba polegała by na tym jakby ktoś mógłby mi podać wymiary odległości obrysówek w swoim mastodoncie.

Mój sposób zakładania następujący: jedna obrysówka na środku dachu, dwie obrysówki w odległości 20 cm od środkowej, dwie pozostałe w odległości 30 cm od tych wewnętrznych, tak to mianowicie wychodzi z moich pomiarów na oko, niżej wrzucę zdjęcie jak to m/w wygląda a Wy proszę powiedzcie mi czy będzie to wyglądać : )

Pozdro

post-255-15323756138739_thumb.jpg

post-255-15323756141153_thumb.jpg

Opublikowano

Ja szablonu nie miałem. Kupiłem same lampki, jako kit do wymiany ze starych. Najlepsze jest to, że po rozmierzeniu wszystkiego, zorientowałem się, że od spodu są miejsca w konstrukcji dachowej na te lampki, więc bez szablonu też można. :-D

http://shirehorsepoland.com/

Karawaningowe Bractwo Podróżnicze

www.karawanier.pl

Dodge Ram 1500 4,7 Magnum '03

Dodge Ram 2500 5,9 Cummins '02

LESLIE RS3L - Już straszy!!!